30 December

Inatt hade jag väldigt konstiga drömmar. Först drömde jag att Andreas, mamma och jag var på Titanic och sedan var det 2012 också så världen höll på å gå under så vi var tvugna att vara på båten annars skule vi dö eller nått. Sen drömde jag att jag var gravid också, det var nog den undligaste drömmen jag har haft på länge! Jag kände väldig ångest över barnet också. Väldigt väldigt konstig och... obehaglig dröm.

Annars har jag bara spelat Backpakcer hela dagen och sett på film, laddat inför morgondagen! Har sett om "Must love dogs" och "Music&Lyrics", båda filmerna e jättebra men Music&Lyrics är ett strå vassare faktiskt. hugh Grant i mitt hjärta säger jag bara. Läste på SF att han ska göra en ny film som kommer på bio nu i Januari, yeeey! Jag måste måste se den på bio.

Nu ska jag spela lite Mirrors Edge (om det fungerar) och sedan ska jag sova för att vara fräch, pigg och utvilad imorgon! Då vill jag vara på topp. Nyårsafton kommer nämligen firas hos Lisa med sällskap av Lisa (såklart!), Julia, Malin och Elin :)

// Becka

Julafton

Tänkte sammanfatta min julafton i bilder. Men jag kan ju säga att jag hade det supermysigt, som alltid. Julen är helt enkelt underbar som jag tror jag har nämt tidigare :). Nöjd över mina julklappar är jag också. Och eftersom jag tigger alla om att få veta vad dom har fått och tycker att alla ska skriva vad dom har fått på sina bloggar tänker jag skriva vad jag fick i julklapp :)

 







 

 


Julklappar:
- Reflexskärm, 82 cm (finns med på bilden med mig på ;))
- En filt
- Volymmaster
- Duk
- Presentkort
- Pengar
- 9 sanningar och en lögn (cd)
- Greys anatomy s.2
- Geggamoja (sällskapsspel)

m.m som jag inte har räknat upp :)

// Becka

Julkänsla

Jag vet hur många som helst som saknar den där känslan för jul som man hade när man var barn, den där äkta julkänslan. Visst, jag saknar den också, det var underbart. Men jag är ändå otroligt glad för hur det är nu. Jag är så enormt lycklig över att jag får fira med ela min familj och de som jag älskar allra mest. Att vi får sitta tillsammans och äta, byta julklappar och bara umgås, det betyder otroligt mycket för mig.

Jag blir helt varm inombords och mitt hjärta sväller när jag tänker på det. För julen tycker jag man ska fira tillsammans med sin familj, det är en självklarhet för mig. Jag älskar gemenskapen som vi har, det finns inget bättre!

Jag tror att det är så, att när man väcer upp så förändras känslan för julen. När man var barn var det mest julklapparna man såg fram emot och kunde inte somna på kvällen för man ville ju bara veta vad som fanns under granen. Nu när man är äldre så är det främst gemenskapen som jag sätter i centrum. Det är klart att jag har funderat på vad jag ska få men längtan ligger ändå i att få vara med familjen och äta julbord, se på Kalle Anka och allt annat som hör julen till.

Så sörg inte de ni saknar, gläds åt det ni har! om det inte är famlijen så är det vännerna, om det inte är klapparna så är det julbordet. Det finns så mycket som gör julen till det bästa högtiden som finns! Och jag älskar det!

// Becka


22 December

Imorse ägde. Jag hade tvingat vår lärare Linda att vi skulle ha fika så jag hade bakat en kladdkaka, hon tog med sig julmust och Emelie hade några pepparkakor. Var nog ergentligen meningen att hela klassen skulle vara med men vi blev 4 elever och 2 lärare, lite fail men jättemysigt ;)

Sen drog vi vidare till kyrkan där man hade den riktiga avslutningen, mys. Sen så gick hela vårat gäng (Jessica, Patricia, Emma, Emelie, Jennifer och jag räknas til detta gäng ;)) ner på stan och skulle hjälpa Emelie med julklappar men Emma och jag gick mycket tidigare för att ta en tidig buss hem (emma skulle till sin mamma i Ullånger).

Efter att vi kommit he så åkte jag hem till Lisa och va med henne. Sen kom Elin också och vi käkade tacos. Sen kom Marre också. Det var trevligt. Sen for jag hem och mötte min bror och slogs lite med honom! (insåg just att allt jag har skrivit liknar något som en 5åring skriver i sin dagbok, bra Rebecka, bra användning av det svenska språket!)

Fick upp ögonen för en Lars Winnerbäck låt hos Lisa (tack vare... Marre?), Tvivel:

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?


(just det, vi har jullov nu! Känns knasigt bra!!)
// Becka


18 December

Hemma från Mums (eller 22:an). Jag är as trött men jag är faktiskt nöjd! Det var mysigt där och vi har fått ihop massor med pengar till resan upp till Gabbis! <3 Längtar...

Skolan har inte heller varit riktigt normal dag, på ett bra sätt då alltså!
Har bara haft en riktig lektion och det var dansen, kul. Sen hade vi inställd samhällskunskap och på Engelskan så fick vi se på nolarevyn istället. Det var helt enkelt lärarna som skojade till massa saker och drev med alla program, jag tyckte i alla fall det var jättekul!

Nu e jag trött, jag borde inte vara trött. Jag är trött och jag fryser. Skönt att kunna krypa ner under täcket och bara mysa! Nu ska jag lägga upp nån onödig bild som inte har något alls med inlägget att göra.



// Becka

värt ett försök...?

Jag brukar aldrig gå med i gratissajter typ som gratisgodis och sådant, men jag har gett den här sidan ett försök nu. Så nu måste jag försöka att värva medlemmar, höhö ;)
Grejen är som vanligt att man samlar poäng och sedan växlar man in dom mot en presentkort o.s.v
Det skulle i alla fall vara kul om nån registrerade sig :D

Klicka på den här länken: http://www.gratis5.se/user/register/majsbecka

// Becka


15 December

Usch, det var alldeles för länge sedan jag skrev på bloggen, 5 dagar! Det roliga (?) är att jag egentligen inte borde sitta och blogga utan sitta med min näsa ner i min kära mattebok som jag inte har packat upp ur väskan. Vi har prov imorgon och gissa vem som inte pluggar. Eller som i överhuvudtaget inte har gjort något på mattelektionerna på typ 2-3 veckor, lalalala.
Jaja, får bara hoppas att det går bra på provet imorn i alla fall.

Imorn har jag jättemycket saker för mig! Först är det skolan då som inte är som en vanlig skoldag utan det ska vara massa mojs. Först Engelska redovisning, sen matteprov, lunch då man sla äta julbord, lunchkonsert och sedan ska vi se på film på samhällen. Sen när jag kommer hem (tidigt tack och lov) så...
15.30: Kommer he och äter
17.15: Spellektion på församlingshemmet
18.00: Körövning med Elgamabekören och Håkan (trumpetare)
19.00: Körövning med kyrkokören och Håkan (inför julmusiken)

Fullt upp, men som tur är så har vi inga läxor eller prov efter imorn, jul <3

// Becka

10 December

Becka är i skaoar tagen igen! Japp japp, jag gjode ett till armband idag och längtar efter mer och mer pärlor. Fast det blir nog inget köp av pärlor förrän efter jul, lite trist eftersom jag är så pågång nu ;)
Härär i alla fall resultatet från idag (ser lite annorlunda ut med färgen i verkligheten):



Min mage har varit väldans knepig idag. Jag har haft ont på sidan av magen hela dagen när jag går, andas djupt eller typ drar in magen. Mamma tror jag jag har sträckt mig men det låter lite konstigt ändå, sträckt magen? haha. Får hoppas att det går över tills morgondagen!

På tal om morgondagen så har vi luciafirande på Nolasklan imorgon! Jag är så glad och taggad, längtar redan :D Och jag blir inte heller ensam (vi har egentligen hål på morgonen så många tar sovmorgon istället för att fara till skolan och se lucia)! Emelie ska komma in och titta och sedan så kan inte Emma åka in senare så hon kommer också in på morgonen, mohahaha. Undrar om resten (dvs. Jessica, Jennifer o Patricia) också kommer in...?

// Becka

8 December

Nyskapat!
Fick ett återfall i att bygga pärlor nu ikväll och här är redultaten!
Tyvärr vart det vita armbandet för litet, får ge bort det till någon med smala handleder ;)

(klicka upp bilderna)

 

// Becka

7 December

Så var den här dagen över, äntligen.
Jag har känt mig glad, arg, less, social och totalt misslyckad!
Kören va inte så kul som den kunde ha varit, fast vi sjöng bra. Men som sagt, inte så kul idag.
Sen har jag fixat två julklappar, det gick på ett litet kick!
Sen skulle jag ha plugat lite på spanskan tills imorgon men jag har verkligen inte orkat. lat.
imrogon tror jag att jag ska simma efter skolan, det känns grymt skönt...
hoppas vi får sluta lite tidigare bara!
Jag längtar till julafton fast jag inte har nån julkänsla än.
Får se om den infinner sig i år.
Seg dag imorgon, orkar egentligen inte riktigt.
Men vad gör man inte för skolans skull (och sin egen)?


(åh en Grey's Anatomy låt kom just upp <3 Älskar Grey's låtar, Älskar Grey's)
Breathe (2 AM) - Anna Nalic

// Becka

6 December

Jag har suttit barnvakt nästan hela dagen. Jag borde ha pluggat mer på spanskan och skrivit färdigt min grej på engelskan men jag har inte orkat. Selma och Johan kom vid... 15? Så jag har varit med dom från dess till halv nio. Efter maten blev jag bara jätteless och pluggade lite men då kom söt Johan upp till mitt rum och sa: "jag vill vara med dig" så jag kunde inte motstå han utan vi började busa ;)

 

// Becka

4 December

Några opublicerade bilder från förra helgen.

 

// Becka


2 December

Jag har börjat lyssna på jullåtar... började nyss!
Det är så himla mysigt och jag börjar nästan längta till julen nu.
Jag såg också julkalendern idag, inte den som går på tv dock! nej, jag ska se om "Mysteriet på Greveholm" så jag nästa längtar till imorgon då jag får se 3:de avsnittet :D Det är så jävla äg!

Nu ska jag sova och drömma om vita mysiga julaftonar!
(Åh, mitt i jullyssningen så kommer en spotify reklam... dö)

"Tomten jag vill ha en riktig jul,
en sån som man har när man är liten.
Tomten jag vill ha en riktig jul,
säg att du inte gör mig besviken"


// Becka


1 December

Jag tror att den här dagen har varit rätt pissig för alla! Alla som jag har träffat idag har varit nere på nått sätt... ångest, deppig, sur, arg, less m.m. Jag skyller det helt och hållet på fullmånen. Själv har jag inte varit värsta solstrålen heller känns det som. Jag gick jag tjatade hela dagen om att jag skulle få en ny mobil och när jag väl gick till The phonehouse så säger dom: "En c903...? nää, den kommer på torsdag". ARG!

Sen när jag gick och spelade så blev det lite bättre. Magnus var också less. Jag fick i alla fall skjuts hem vilket alltid gör mig jätteglad!

Nu när jag har varit hemma har jag inte gjort nått skolarbete alls (vilket känns jättebra). Istället så kollade jag på det enda som kunde göra mig glad och lycklig igen: en romatisk komedi, den bästa medicinen mot deppiga dagar. Så jag såg "Music and Lyrics" med Hugh Grant och Drew Barrymore. Den var så jävla söt och bra, precis vad jag behövde. Så nu är jag normal igen, no hard feelings.
Jag skulle nog sammanfatta allt med: "Today has been OK" (som är en sång som finns med på Greys <3)

// Becka

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan