27-28 Juni

Lördag
Som vanligt den här veckan så var det ooolidligt varmt även idag. Försökte få med mig nån kompis och bada men ingen kunde, seriöst! Jag ringde skitmånga men ingen kunde... Marre - inne i Övik (det var hamnfesten på kvällen), Lisa - inne i Övik, Gabbis - kunde inte ta sig ner från v-markum, Anton - tvungen att jobba på sin kollektion, Bea - göra i ordning sig för att fara in till Övik, Pernilla - uppe i Kiruna, Caisa - nere i Gbg, Johanna - icke fungerande moppe, Jessica - hade redan badat, Andreas - skulle bada med några kompisar. Seriöst!

Det var egentligen inte tänkt att jag skulle fara in på hamnfesten, jag skulle sitta hemma och ta det lugnt hade jag bestämt. Men O så tråkgt det var! Fick tag på skjuts in till hamnfesten och var sedan där två timmar ungefär bara för att åka hem sen, men det var så värt det. Var med Bea, Marre, Alex och Elin till en början och sedan var jag med Lisa och hennes klasskamrater Malin och Hanna (?). Riktigt roliga tjejer i alla fall!!

Söndag
Ännu en varm STEKANDE dag. Brorsan och jag var ensam hemma så vi tog vår kanadensare och drog iväg mot Marinan. Det gick faktiskt riktigt bra och jag tycker vi var vääldigt duktiga! Vi ringde i alla fall Lisa och sen gick vi på Ica och köpte glass. Efter att vi hade kanotat oss hem så gick jag in i duschen för att sedan dra upp till Åsa för att testa att måla ansikten.... det gick åt helvete. Gabbis såg mer ut som ett monster än en tiger när jag var klar.

Sen efter att vi hade målat klart så drog Andreas, Marre, Lisa och jag till Lill' vamsjön för att bada. Vi var lite skeptiska till en början eftersom man var tvungen att gå en bit, men det var VÄRT DET! Härligare ställe att bada på kan det inte finnas. Underbart varmt i vattnet, härlig botten, långgrunt och roligt sällskap, det kan verkligen inte bli bättre än så!! Helt perfekt.

// Becka

26 Juni

Visst är det konstigt när man har så mycket att skiva och man kan inte få ner någonting? Ska försöka att rensa mitt huvud på tankar nu under natten. Hoppas bara jag inte drömmar nå hemska drömmar. Min senaste dröm var.... ursch, har haft det i bakhuvudet hela dan. Tänk att folk kan mörda i verkligheten, det är så jävla sjukt.

// Becka

Dröm

Ja, nu har jag drömt något igen. Som vanligt var det jätte verkligt och det kändes som om det var på riktigt. Den var ganska skrämmande men tanke på vad jag gjorde, ursch.

Jag drömde att jag och typ 30 personer till var i ett stort slott (typ Hogwarts) och att vi hade samlats där för att leka en lek. Det var kyrkan som höll i det och massa personer från kyrkan var där typ Anna, Uffe, Magnus, Lennart, Björn och Mats. I alla fall gick leken ut på att det var en som skulle bli jagad i de där slottet och alla andra skulle jaga den personen, leken slutade inte förrän personen vart "fångad". Då skulle dom utse vem som skulle bli jagad (och eftersom det var min dröm var det väll inte så konstigt att det blev jag?). Alla andra gick fram till Anna för att hämta vapen som skulle döda mig med (dom skulle inte döda mig på riktigt utan bara låtsas döda mig).


Så, några av vapnen var pistoler, slagträn och vissa skulle gillra fällor. Som sagt skulle dom inte döda mig utan dom skulle typ skjuta nära mitt huvud eller låtsas slå ihjäl mig. Leken började och jag satte fart först av alla (jag fick försprång på kanske 10min) och sedan släpptes alla andra iväg. Jag minns att jag gick i gångarna och så väldigt länge och undvek alla människor och kollade noga att jag inte gick i några fällor. Till en början var det riktigt roligt men se började jag bli ganska paranoid. Jag träffade på någon (Jag tror det var Joakim Rydén ur min förra klass) som hade pistol och började skjuta mot mig, men personen var inte så duktig på att sikta så jag hann undan.


Det hade gått flera timmar sedan vi började och jag började tro att alla människor ville döda mig på riktigt. Jag var helt slut både fysiskt och psykiskt eftersom jag var tvungen att jogga hela tiden och att jag var tvungen att tänka hela tiden också på fällor o.s.v. Jag gick i alla fall tillbaka till stället där jag hade börjat för att vila lite. Jag ställde mig bakom en vägg och skulle just sätta mig ned när jag hörde att någon kom nära mitt gömställe. Jag passade bakom väggen för att hoppa på personen som kom fram (eftersom jag var övertygad om att det inte var någon lek längre utan att alla ville döda mig på riktigt). Personen kom fram och jag hoppade på honom, gjorde nått konstigt drag så att jag fick pistolen och sen tryckte jag upp personen mot väggen och tog stryp tag. Det visade sig att det var Uffe. Uffe kunde inte komma loss (jag tror jag hade blivit skitstark av adrenalinet) och jag släppte absolut inte efter, tvärtom så tog jag ett hårdare tag om hans strupe så att han vart alldeles blå. Jag förstod inte vad jag gjorde förrän Uffe väldigt lågt lyckades säga: "Rebecka". Då insåg jag att jag höll på att mörda honom. Så jag släppte han och rusade iväg och hörde hur Uffe ropade efter mig (Jag vet inte om han kanske var rädd att jag skulle mörda fler personer eller vad han ville, jag bara sprang). När det bara hade gått några minuter så hördes Annas röst i högtalaren att leken var lut och att alla kunde komma fram.


Jag minns att jag sprang till någon utgång av nått slag och att mina föräldrar stod där tillsammans med Anna, Uffe och några till. Jag bara kastade mig i famnen på mamma & pappa och storgrät. Det var så jävluskt jobbigt alltihop. Sen efter det vaknade jag, innan jag hann be om ursäkt till Uffe eller någonting.

Det är så hemskt nu på morgonen för jag kan fortfarande se Uffes blå ansikte framför mig och att jag håller på att kväva honom, fy fan.

// Becka


24 Juni

Måste egentligen sova men jag tänkte att jag kan slänga in ett blogginlägg innan jag går till friggeboden och sussar!

Jag har varit ledig idag, hur härligt som helst! Det har i alla fall varit den soligaste och jag tror den varmaste dagen på hela sommarlovet idag! jag vaknade med att en geting var inne i min friggebod (IGEN!!!) så Andreas och Pappa fick rädda mig. Vilket betydde att jag var klarvaken kl 7 på morgonen. Jag gick i alla fall in i huset och gosade ner mig i den lilla soffan och satte på MTV. Katten kom och la sig på mig och vi somnade båda två. Vi sov och vaknade fram till att klockan var 11 då åt jag frukost. Sen när det hade gått en stund så tog jag mig en promanad till Ica. Förutom att det var äckligt varmt så var det trevligt, träffade lite folk påvägen dit också. Jag hälsade på stackars Lisa som jobbade, jag tyckte extremt synd om henne. Sen fick jag lite gammal frukt av Erika (till mina kaniner) och köpte en Magnum som jag mumsade på påvägen hem.

Sen smsade jag Marre och frågade om hon var på att bada, såklart var hon det (när är PiggyBaby inte på någonting?). Så vi drog till Gällstasjön och tog oss ett dopp. Det var ganska kallt i vattnet till en början men sen vart det hääärligt, vi simmade lite också. Sen gick vi upp och njöt av solen en stund innan vi tog ett till dopp! Efter det drog vi iväg till Preem för att Marre skulle tanka på mobilen, jag å andra sidan köpte oss varsin Piggelin (min andra glass för dagen, höhö!). Sen drog jag hem för att äta en väldigt god korvstroganof, mums!

Det var meningen att detta inlägg skulle bli kort... jag tror att jag misslyckades med det. Aja, ni har i alla fall fått en detaljerad beskrivning om vad jag har gjort idag, det är aldrig fel! Imorn blir det jobb från 9 till 14 och brännboll senare på kvällen!

// Becka

Mardröms uppvaknande?

Min morgon började verkligen inte bra!
Som vanligt hade jag snoozat ett tag och råkat somna. När jag vaknade kollade jag på klockan och insåg att den bara var 10.35. Det var då jag hörde det! Det surrande äckliga HEMSKA ljudet som jag fruktar mest av allt.... det var surret av en geting! Jag fick lite smått panik och gömde mig under täcket, men det var jävulskt varmt där och getingen kom inte ut. Medan jag låg i min säng under täcket i friggeboden och försökte lista ut vad jag skulle göra så såg jag att det kom EN TILL geting in genom en springa! Nu hade jag inget val längre utan hade täcket över mig och kröp på golvet fram till dörren. Där låg jag länge och väl tills jag fick mod till mig att öppna dörren. Då kröp jag ut genom dörren och sprang mot huset. Jag kan ju avslöja att jag inte har gått nära friggeboden nu på 1 timme, fastän jag har alla mina viktigaste saker där.

Jag vet inte varför jag är så rädd för getingar för jag är inte allergisk och vad jag vet så har jag aldrig blivigt stucken. Jagh bara hatar dom och är skiträdd för dom. Om en geting kommer nära mig så flyr jag, jag springer ca 20 meter därifrån så fort jag bara kan. Nämde jag föresten att jag HATAR getingar? hata hata hata hata hata hata.

Snart blir det jobb i alla fall. Ska börja kl 13.00 och sen jobba till kl 18.00. Det är lite segt faktiskt och Katarina har semester den här veckan vilket inte gör det bättre. Kan inte några roliga personer komma in och störa mig? Det skulle verkligen uppskattas! Sen slår jag vad om att ICAbilen inte kommer förrän typ 16 (Igen!!) så då kommer man gå runt och fronta typ hela dagen, SUCK! Känner mig inte peppad på att jobba nu bara, annars är Ica ett ganska okej arbete.

// Becka 

Midsommarhelgen

Torsdag
Idag åkte jag, Gabbis, Carro, Sara o Jossan upp till x:sele (För er som inte fattar så är det alltså Lycksele) och kollade på Gabbis familjs nya lägenhet! Det var suuuuperfin, mums! Sen när vi hade kollat klart och dom hade tagit med sig lite tapetprover o så så köpte vi en pizza och satte oss i "parken-som-man-kan-gå-runt-å-va-kära-i-varandra". Sen drog vi hemmåt. Och vet ni?! Jag är så häftig, jag stack ut huvve genom mitt nervevade bilfönster i 80/kmh! DET ÄR COOLT!

Fredag - Midsommarafton
Jag firade midsommar uppe hos Gabbis i v-markum. Vi hade sjukligt kul! Vi åt rabarberpaj hos hennes mormor, såg på film, spelade kubb och spelade Buzz. Vi var jätteduktiga på Kubb (Carro, jag o Gabbis)! Eftersom det var ojämna lag så var det alltid en som var tvungen att spela ensam och.... ja, den personen vann alltid, höhö! Sen spelade vi Buzz o då vann Tero & Sara när dom va med.. MEN när dom inte var med så vann jag, jippie! Pusqö hette jag också, superfint namn. Sen när det va Gabbis o jag som körde hette vi Gbglas <3

Såhär såg det ut när vi spelade Buzz!
 

Lördag
Idag åkte jag då hem ifrån V-markum för att vara hemma i 3 timmar för att sedan åka hem till Lisa! MAre och Elin var också hos Lisa o vi hittade på olika saker. Till exempel så slog jag o Elin sönder Lisas lågkvalité badminton rackerts, Marre o jag dansade Macarena dansen och alla vi spelade Singstar och Guitar Hero. Men vet ni vad det roligaste var? När klockan var kring 2 så ville Elin gå och lägga sig så då gjorde vi andra det också, men Lisa och jag kunde inte sova så vi gick ner och tog en nattmacka och spelade kort. Sen gick vi upp igen och drygade med PiggyBaby (a.k.a Marre) så att hon vaknade. Medan vi gjorde allt det här så skrattade vi konstant och tiden flöt iväg, klockan blev nämligen 7 innan vi kunde sova. Det var sjukt skoj i alla fall och något som jag gääärna gör om <3

// Becka

17 Juni

Idag var det första dagen på mitt sommarjobb på Ica. Det var inte så tråkigt som det kunde vara, men mn kunde ändå inte låta bli att kolla på klockan då och då. Jag jobbade en timme med Lisa vilket var jätteroligt! Sen jobbade jag resten av dagen med Jocke och dom andra i personalen. Varorna som brukar komma vid 13-14 kom idag vid 16 men vi hann ändå få undan typ allt! Jag tycker vi var duktiga.
Sen träffade jag inte SÅ många personer som man kände riktigt. Dom enda var väll Mats, Magnus o Uffe, Präst Anna och... inga fler. Skärpning nu Dockstabor, jag vill hälsa på massor av personer jag känner!

Nu ska jag stax sussa i alla fall. Börjar kl 9 imorn o jobbar till kl 14, sen är jag ledig resten av veckan :)

// Becka

13 Juni

Första dagen på sommarlovet!

Igår var det avslutning i Nora kyrka. Det var väldgt sorgligt och jag både grät o skrattade! Jag skrattade för att det var härligt och roligt att få sluta o få sommarlov, men jag grät för att det var kanske sista gången vi är samlade hela klassen... 9A's going down.

Jag minns hur det var i 8:an. I åttan kände jag mig som världens ensammaste människa och jag kunde inte bärga mig till när jag fick sluta. Jag tyckte inte jag hörde hemma i vår klass. Det märktes verkligen på allt jag gjorde att jag inte var på topp. Mina betyg var bra, men inte så bra som dom skulle kunna ha varit! En gång på kören minns jag att jag bara låg ner på några stolar och ville knappt fika. Men nu är det inte alls samma sak! Jag tror att jag själv har blivigt en bättre och roligare människa mycket tack vare tjejern från Nordingrå. Jag vet inte hur det började, men med ens så var jag jättebra vän med dom tjejerna som jag trodde hade gjort en mur runt omkring sig som man inte kunde bryta igenom. Jag blev gladare och fick mer kämparglöd. Jag tror att jag gjorde människor runt omkring mig glada då, och jag blev rättvis mot mig själv. Mina betyg blev bättre eftersom jag orkade bry mig mig poch orkade kämpa. Jag blev inte lika sur och ledsen elev och vän som jag hade varit i början av åttan.
Jag är i alla fall glad över att jag blev den jag är idag. en bättre människa än vad jag var förut!

Nu ska jag kanske dra mig bort till HCC o hälsa på Gabbis som jobbar för fullt!

// Becka

11 Juni

Idag hade vi avslutningslunch på skolan. Det var skiiiit roligt! Jag njöt i fulla drag hela tiden eftersom det inte är mycket tid kvar tills jag går ut Herrskog och slutar vara en 9A:are. Jag satt vid Polly, Linnea, Enja, Karro, Peter, Pernilla, Doris, Matte och några till. Vi skrattade nästan hela tiden och det var så trevligt... jag ville aldrig att det skulle sluta. Imorgon åker jag med bussen till Nora kyrka för att få mina betyg och framför allt; säga hejdå till alla nära och kära som man kanske inte får träffa igen. Det är inte bara klassen som jag kommer sakna, jag kommer sakna lärarna nå jävulskt! Nisses roliga skratt, Aares "Ni är ju 9A, mina barn!", Åsas skrik och skäll, Doris "Ajdå", Peters galna idéer, Eriks roliga humor, Elisabeths roliga uttryck och mycket mycket mer! Det är inte lätt att sluta nian ska ni veta.

Sitter här nu och smågråter till "Äntligen på väg" eftersom det stämmer in så bra på hur jag kände det förut. Förut kunde jag inte bärga mig tills jag fick lämna min klass och börja på nytt på gymnasiet. Nu är det helt omvänt. Jag vill absolut inte skiljas från min klass, jag känner mig trygg där. Jag kommer sakna allt helt enkelt!

// Becka

8 Juni

Idag var det skola som vanlgt. Bara det att det inte alls var riktit som vanligt.
På No:n hade vi värsta nostalgitrippen då Erik berättade om allt vad vi hade gjort sen i 7:an. Det var ritkigt riktigt roligt! Man började då förstå hur mycket man faktiskt hade lärt sig! Sen fixk vi reda på vad vi fick på uppsatsen... VG+! Nöjd nöjd nöjd.

Sen hade vi skåpstädning och dejtenavslutning. Vi fick vet vad killarna hade skrivit hur dom tyckte att drömtjejen skulle vara... det var ritkigt tragiskt att höra! hon skulle vara blond, stora bröst, smal, rund rumpa, kåt hela tiden och så fortsatte det i en halv evighet. Men vet ni vad det värsta var? "Hon ska aldrig ha mens". HAHAHA, lycka till med det killar (snälla, låt dom inte vara omogna småpojkar resten av livet).

Vart ganska less på min klass idag. Less på killen-som-är-negativ-till-allt-och-alla och på killen-som-tror-att-han-kan-vara-någon-genom-att-prata-hela-tiden. BLÄ! Alla klasserna skulle egentligen på utflykt imorn men istället skajag vara hemma med Gabbis och se på film, spela Cs och äta lunch vid kyrkan, myyyyysigt!

// Becka

Senaste dagarna...

Onsdag
Idag var det bal! Var ganska opeppad innan och tyckte det nog skulle bli ganska trist men där misstog jag mig värkligen! Det var jätteroligt där. Jag åt god mat, pratade med roliga personer och dansade som en tok. Det var grymt härlig stämmning där, mums! :) Jag har lagt ut bilder från balen överallt känns det som så därför tänkte jag länka till dom bilderna och istället lägga ut en kort film här! Det är när vi satt vid bordet och väntade eller hade ätit upp maten. Vi satt mest 9a:are vid bordet men även tre 9b:are och en lärare :)


Lägg märke till Karro (som för övrigt var min dejt) när hon säger "smeket lång tid" ungefär vid 00:09

Torsdag:
Idag kom jag hem tidigt eftersom vi bara hade tre riktiga lektioner på hela dagen! Jag kom hem vid 12 och hade då Gabbis med mig också. Vi satte oss och spelade CS och sedan studsade vi studsmatta innan hon skulle fara hem. Riktigt mysigt!

Fredag:
Idag var det en slapp dag men bara en inställd lektion så jag kunde inte åka hem tidigare, men på fredagar kommer man hem tidigt i alla fall så det gjorde ingeting. På busen satt jag och skickade sms till Gabbis mobil som hon hade glömt hemma, jag skickade 444 sms! :)
Sen var det egentligen meningen att det skulle bli utflykt med kören, men det blev inget (dåligt väder). Åsso var det egentligen meningen att jag skulle fara upp till Clas och fira hans student, vilket jag inte gjorde.

Jag var hemma istället, alldeles ensam och tog det lugnt. Sen helt plötsligt fick jag värsta rycket och bestämde mig för att gå ut och jogga! Jag joggade 2,5 km utan att gå eller stanna en enda gång! Jag är superstolt över mig själv kan jag bara säga ;)

// Becka

1 Juni

Idag har jag vaknat sent, kl 13. Tiden fram till kl 16.30 tvingade jag mig själv att jobba på barnboken på spanskan medans jag tittade på "Made of honor" igen. Underbar film!
Sen bar det iväg till kören. Jag hoppade och skuttade dit o lyssnade på Sexyback, Avtryck, Don't Cha och massa andra peppande låtar påväg dit. Vi vart tyvärr bara tre stycken för att några andra (Ja, känn er träffade Gabbis, Jossan, Frida och Carro!) var inte där. Därför gick det inge vidare heller. Sverige låten lät skit och dom andra lät bara hyfsat... Hm, undrar hur det egentligen kommer gå på Lördag? Be till Gud om hjälp eller nått.

Något annat roligt som hände idag var att min bror kom hem! Det var typ evigheter sedan han var hemma. Jag förnekar inte att han kan vara lite jobbig ibland (vilket syskon är inte det?) men han är ändå världens bäste bror! Det är skönt att ha någon här hemma som man kan sucka åt mamma och pappa med och prata om allt möjligt :)

Snart sommarlov... bara 9 dagar kvar.

// Becka


31 Maj

Idag var det sista konfirmations gudstjänsten. Härmed har jag mina Onsdagar för mig själv! Det gick i alla fall bra alltihopa. Gabbis och jag slog ihjäl varandra lite med dmo långa pinnarna som man hämtar upp kollekten i, men vi överlevde.

Sen har det ju varit mors dag också! Vi var på Gamm' stuga och åt trerätters middag. Jag åt Oxfilé till förrätt, Oxfilé till varmrätt och Vaniljnått till efterrätt. Det var många personer som man kände igen som kom dit, b.la Kuratorn, Ann & Lasse, Marre Nordlander, Inger & Perse, Sundins och... DORIS! Jag vart as glad när jag såg att Doris kom. Jag log skitmycket och sa HEEEEJ DORIS!! Jag tror hon är lite rädd för mig nu, höhö. Men jag har saknat Doris jättemycket! Lucifer (Ulf (Doris vikarie)) är världens sämsta, jag tål honom inte.

Sen när jag kom hem så var jag så smart att jag bertämde mig att studsa på studsmattan och vad händer då tror ni? Jo, jag sträcker mig! Är jättestel nu i nacken/ryggen och måste sitta hyfsat rakt annars gör det ont som anus. Är i alla fall ledig imorn, då ska jag färglägga min spenska saga och kanske sola lite också om det är bra väder.

// Becka

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan