28 Mars

Idag var det Earth Hour. Jag tycker faktiskt synd om alla mina kontakter på mobilen eftersom jag först skrev till alla: KOM IHÅG ATT SLÄCKA LAMPORNA! (typ) och sedan skrev jag (bara till några) Släckte du ljuset nu då? . Men jag tyckte de va en sån bra grej :)

I alla fall så satt mamma, jag o pappa och spelade Chicago under den timman. Det gick inte bra för mig kan jag säga... jag kom sist! Jag sa hemska svordomar så som "sacar el perro!" (att gå ut med hunden) och "Tarjeta de credito" (Kreditkort), mamma o pappa såg lite förvånade ut kan jag säga, höhö.

Jag måste nog gå å lägga mig snart, blir ju en timma mindre sömn inatt eftersom vi stäler fram klockan nu när det blir sommartid. Sommartid... smaka på det ordet, det låter underbart!

// Becka

26 Mars

Jag pratade med Doris idag om nationella provet. Hon sa att jag inte skulle oroa mig och att det viktigaste ändå var att skriva på engelska, jag tror och hoppas värkligen att jag får ett G i alla fall!

Annars har det varit en lugn dag. Jag började med ett par jeansshorts på syslöjden, jag hoppas värkligen att dom blir klar innan jag slutar... måste jobba som fan på dom!! Snart är det helg. Helg helg helg helg helg, älskade helg. Vad ska jag hitta på då?
Jo, på Lördag ska jag till kyrkan och skrika: DÖDA HONOM DÖDA HONOM!!! till Lennart eller nått i den stilen i alla fall. Sen på Söndag ska jag iväg o fota Flugan (Evas häst), hoppas det blir fin fina bilder!

// Becka

25 Mars

Hej ångest!

Idag hade vi Engelska uppsatsen och det gick åt hellvete rent ut sagt. Uppfattade ämnet helt fel (Crossroads). Trodde man skulle skriva om typ nån sak som hade förändrats ens liv, men man skulle skriva om framtiden och vad som skulle hända. Måste prata med Doris imorn och be om att göra om det eller nått.

fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail

// Becka

24 Mars

Jag har råkat ut för en förkylning. Jag va hemma o vila idag så att jag kunde komma till skolan imorn med lite "fire" eftersom det är engelska uppsatsen, suck! Näsan snorar och halsen hostar, men jag kör på ändå!

Så idag har jag typ inte gjort nånting. Jag har tagit det lugnt. Förutom att jag har varit på möte nu på kvällen och så. Sen ringde Anton hux flux från Stockholm, det var en rolig liten överraskning! Vi pratade i ca 30 minuter medans han promenerade hemmåt. Förutom att jag (och jag gissar Anton..?) blev glad över vårt samtal blev Cissi-Lotta väldigt glad, jag låg nämligen o klappade henne på magen medans jag pratade med Anton, en riktigt lat kisse de där!

// Becka


22 Mars

Idag kom det ett nytt föl till Åsa! Han heter Vilmer och är en nordsvensk kille, jättesöt. Tack och lov kommer han och dom andra fölen gå i en egen hage så nu slipper (förhoppningsvis) galopp och sparkar. Sen så kom jag hem o var hemma i ca 2 timmar innan jag gav mig av till kyrkan. Där väntade Gabbis, Carro och Magnus. Gabbis o jag delade ut sångblad (eftersom bandet "Grey Cat" va i kyrkan och spelade) och sen satte vi oss upe på länktaren. Eller... inte satt! Vi stod där uppe och dansade, klappade med och skrek när bandet hade spelat, skitkul va de! :D Sen så gick vi till f-hammet för att äta lite tacos. Jag smsade med Gabbis, men ni vill inte veta vad jag skrev, det var bajs sjukt... skickade några roliga sms till Magnus också, höhö. Sen så gick jag, Gabbis o Carro ner till Dockstaskolan o väntade på att Sara skulle bli klar med boxersicen (?) så att hon kunde stjutsa hem mig :)

Här kommer lite bilder på den nya killen! Fler finns på min Bilddagbok (www.majsbecka.bilddagboken.se)

// Becka

Tävling

Nu har jag anmält mig till en tävling hos Eva Blixman där man kan vinna saker från Tårtdecor :) V gärna med ni också (men akta er för att göra så att jag inte vinner! haha, näädå ^^)!// Becka

17 Mars

Idag kom våra SNYGGA skoltröjor! Mischa ritade på gubben och skrev texten på framsidan. Trodde inte att den skulle bli så bra som den vart faktiskt. Jag är stolt över min (vår) skoltröja!

(klicka upp bilderna)

   

// Becka

16 Mars

Måndag, igen! Måndagar är väll inte de bästa av dagar.. förutom att det är kör. Mums på kören!
Idag körde vi igenom några sånger till gudtjänsten, från melodifestivlen 2009 o.s.v Vi sjöng skitbra o skithögt, skitroligt va de! :D Sen skrek jag fram vad som hade hänt på Greys Anatomy till Gabbis först och sen till Carro. Sen så åkte Gabbis hem lite tidigare igen så jag satt ensam med Anette, Uffe o Magnus och skrev upp massa viktigheter i Uffes kalender (typ min och Gabbis födelsedagar, MYCKET viktigt! :))

//  Becka

Melodifestivalen 2009

Måste blogga om melodifestivalen (eftersom jag är en liten nörd).

Jag är lite kluven om vinnaren. Låten är ju inte så bra  tycker jag, men jag gillar hennes personlighet på nått sätt. Om man bortser från att hon ser ut som en man så verkar hon typ glad hela tiden och jag är svag för glada människor (här om veckan satt jag nästan och grät för att det var glada ungdommar på TV!). Sen tror jag att det kan va kul och utmana lite i ESC. Hur ofta har Sverige kommit med en Opera låt egentligen? Och om det går skitdåligt, whatever, det kommer tillbaka exakt samma grej i alla fall.

Även om jag hade hoppats på att Måns, EMD eller Alcazar vann så tror jag inte att det hade varit någon stor katastrof om någon annan vann heller... förutom Caroline Af Ugglas. När dom höll på att dela ut poäng för tittarna så trodde jag att hon hade fått högsta. Ni skulle värkligen inte ha sett mig då. Jag hyperventilerade, fick väldigt hög puls och efter det så skrek jag. Men när Malena vann så gick pulsen ner och det kändes bättre.

// Becka

12 Mars

Vilken trevlig dag det har varit idag, eller hur?! :D


Vet ni vad? Jag har haft två nationella prov idag och fått tillbaka en "wannabe" engelska nationellauppsats. Hoppade nästan upp i taket av lycka när jag läste Doris kommentar på min engelska uppstats: "It touched my heart!" glad glad glad! Sen så ägde Jocke.W, Oskar, Simon och jag på Muntliga Mattenationella, jag tror att vi fick högsta betyg (Peter var helt salig!) :D

Nog med skryt nu. På idrotten vart alla köttade (vi spelade rugby utan regler). Jag tror att 5 eller 6 stycken nästan fick gå till sjuksköterskan efteråt. Från ett ämne till ett annat, ni skulle dö för att få vara hemma hos mig just nu! Jag har bakat saftiga, goda, underbara vaniljmuffins. De smakar helt seriöst gudomligt! (jag kan inte låta bli att skryta om varken mina meriter inom skolan eller mina bakverk, förlåt, ni kan ignorera det om ni känner för det :))

// Becka

9 Mars

Oj va länge sedan det va sen jag uppdaterade här sist! Lovet har varit ganska hädelselöst. Karro, Enja o Linnea kom över och sovde över, jag va ute på Månskensritt, jag har varit ensam från Tor-Sön (jippie) och jag har gått o lagt mig sent o vaknat sent. För övrigt så orkar jag inte skriva om mitt lov.

Idag däremot så var det första skoldagen (WOHO... eller inte). Fick gå igenom No-provet, visste ni att enligt mig så uppkom de första organismerna för 500 miljarder år sedan? igentligen ska de va 3500 miljoner år, hehe. Sen har jag inte gjort så mycket mer i skolan, bara tråkat på som vanligt. Men efter skolan va de kör och vi kollade akustiken i kyrkan, sjöng igenom alla sånger och så till vår gudtjjänst. Sen så stannade jag och pratade med Magnus, Uffe och Annette.. det var kul :) . Sen så glömde jag att jag skulle med bussen kl 18.00 till Kramfors för att jag skulle gå på Pollys, Enjas o Linneas dansuppvisning, klantigt värre!!

// Becka

2 Mars

Första dagen på lovet. Jag har inte gjort mycket. Nu har jag just sett färdigt på "Mannen som talar med hundar", shit va intressant det är!

Tidigare idag har jag inte gjort så mycket. Jag hade planerat att rengöra kaninernas burar men det blev en mindre snöstorm här så jag skippade den idén. Jag har mest bara suttit vid datorn, fotat och lyssnat på musik. Jag har blivigt lite kär i Martins Stenmarcks sånger. Seriöst, nästan alla låtar på hans skiva "9 sanningar och en lögn" är bra!

Den virlvelvind som kallas du
var stark förut men inte nu
Jag känner hur du mattas
Martin Stenmarck - Virvelvinden du


// Becka


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan