I'm so happy, 'cause you are gone

Jag tänker inte på det så ofta, men när jag väl kommer att tänka på det så inser jag.
I'm so happy - Salem al Fakir

Possibility


JulaftonMitt fina stativ som jag fick igår på julafton (det kan bli högre än mig själv, haha). Jag fick också en morgonrock, Greys Anatomy säsong 3, Pelle orange, pengar och en massa annat.

Jag hade en riktigt mysig julaton med släkten med massa mat, godis och gemenskap. På kvällen for Andreas, pappa och jag upp till kyrkan på midnattsmässan där Magnus sjöng O helga natt, sjukt bra! Sen kramade jag massa människor. Jag har märkt att jag har börjat tänka på hur bra kramare folk är... konstigt.
Idag blire liten spelkväll med Henke, Clas, Ida och Lisa... kanske nån annan också, jag har inte riktigt koll på det där, haha.

// Becka


Nif-natta utan sömn

Rämsy, Markus och jag stannade kvar på skolan i måndags för Nif-natta (en volleybolls tunering som pågår hela natten). Det var väldigt värt ska jag säga er! Vi kollade först på volleyboll i ca 1-2h, sen gick vi på bio. Vi vart lite less så vi såg Unstoppable, helt okej film... bra för sånnahär tillfällen. Sen gick vi tillbaka och såg lite mer volleyboll, spelade kort och till sist la vi oss på madrasser uppe i spegelsalen. Vi låg där ett bra tag, lyssnade på musik och bara vilade lite för en stund. Sen kom Rämsy och jag på att vi kanske skulle kolla när finalen var, så vi gick ner till storahallen igen för att kolla - finalen hade redan spelats och vi hade missat den. Men det gjorde ingenting.

Vi (eller kanske mest jag) var lite rädd att securitas skulle komma och ta oss så begav oss ut. Vi hade ingenstans att gå. Vi brainstormade lite och kom fram till att resecentrumet förmodligen var öppet. Vi gick dit och la oss. Markus somnade medan rämsy och jag spelade kort på golvet. Vid 7 så gick vi till statiol och åt äckelfrukost för att sedan dra oss upp till skolan. På skolan sov jag en kort stund, Rämsy sov en del och Markus var helt klarvaken. Folk kom efter ett tag, sen vart det julavslutning i form av julsånger, lärare som i sitt försök att tacka oss för året istället skrämde upp oss inför det kommande och till sist blev det kramakalas!

Här är lite bilder från Nif-Natta!


Volleyboll turneringen, coolt lag som spela där på andra sidan ;)
En timme av vänd 10:a
Mitt förslag på vart vi skulle sova på resecentrumet. Jag blev nedröstad, förstår inte riktigt varför...


Vi sov här istället


Jag frös om mina fötter så jag hedde mina vantar på fötterna i ett försök att värma dom


Rämsy somnade på skolan


Markus med tror jag...


Den här bilden tog Lisa av oss när hon stod uppe på 300. Det är jag som ligger under två jackor, en vit och en svart... jag ser förskräckligt tjock ut, haha.

slut (haha, emma) finish på julklapparna

NU har jag kommit på de sista julklapparna till alla! Det blir en beställning (någonstans ifrån... ssschhh) imorn som får bli det sista lasset. Min julklapps budget brukar ligga på ca 100kr per person. Jag kan ju helt klart säga att jag har överstigit den gränsen GROVT i år. Men samtidigt tycker jag det har varit värt det. Känner att det är nog kanske bättre att lägga ut mer pengar på nått som personer verkligen blir glad av istället för att slänga pengarna i sjön på nått som dom aldrig kommer använda. Samtidigt känner jag mig väldigt fattig. Men det är det som sagt värt. Plus det kommer ju återbäringen till mig i form av julafton, paket och allmän lycka.

Det är mindre än en vecka kvar till jul.

Städdag

Eller bör jag kalla det rensdag? För vi rensade mer än vad vi städade faktiskt. Mamma och jag har idag tagit oss an mitt rum, det tog lång tid men det blev så himla bra istället! Vi har kastat ut bokhyllan och flyttat alla böcker + dvder upp på hyllan ovanför sängen, bytt skrivbords stol, rensat i alla lådor och alla hyllor, renbäddat, dammtorkat, dammsugit, tagit ner poch satt upp nya tavlor, nya hängare och allmänt rensat och städat allt i rummet!

Tog lite före och efter bilder, dock är förebilderna inte sådär jättebra (alltså att de inte visar så mycket på det som vi gjorde om mest). Här är dom i alla fall!

Före:      

Efter:            

KreativafredagModell: A. Hörnfeldt
Foto & Redigering: Jag

Nostalgi

Monica Geller, Derek Shepherd, Potter Something

Har för en gångs skull börjat att plugga inför ett prov i tid, för ovanlighetens skull. dock har jag inte pluggat så mycket men det känns som om det kommer sitta hyfsat bra tills på fredag. En nackdel med detta är dock att jag är så van att plugga dagen innan provet, så nu känns det som om jag ska ha prov varenda dag. Måste formatera min hjärna känns det som.

// Becka

OverkillJag hade egentligen tänkt skriva mycket på filmkunskapen nu ikväll, men efter att jag hade kommit på handlingen och buskapen så kände jag att min kreativitet flödade till något annat än just skrivande. Så jag öppnade photoshop och började leka där lite. Det slutade med att jag gjorde en affisch till min fina film. ett väldigt bra sätt att använda min kreativitet på, det var nämligen längesen jag bara lekte i photoshop (nu förtiden så brukar jag alltid redigera porträtt och andra foton istället). Även om jag inte gjorde filmkunskapen var det värt det.

Jag hoppas ni alla kommer på premiären, haha. Observera att jag har vunnit två filmfestival priser! Oscars nomineringar i alla kategorier har jag också fått men jag tyckte det kändes kaxigt att skriva in det.

// Becka


Fluviala processer, firn, erosion

Igårvar det bladning så efter skolan så gick jag och badade som planerat men istället för att fara hem så gick jag till Marre. Snäll som Marre är så fick jag inte bara sova och äta hos henne utan hon hjälpte även till på bladningen, fin själ!

Kom försent till skolan, skrattade bort naturkunskapen, frågade om lov att filma på stan, hem, äta, möte, sälja läppsyler på mötet, hem, plugga geografi, bli störd av katten, plugga geografi, lyssna på musik, plugga geografi. Nu ska jag ut till mina kaniner, borsta tänderna, plugga lite till och sen förhoppningsvis ska jag hinna med att sova också.

godnatt, plugga lugnt där ute!

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan