Spelkväll!

Ikväll hade vi den traditionsenliga spelkvällen som vi brukar försöka ha så ofta vi kan när de flesta är hemma (som till exempel under jul, haha). Vi var i alla fall åtta stycken; Clas, Ida, Henke, Johanna, Lisa, Jessica, Andreas och jag. Vi spelade allt från kortspel till tv-spel, men roligast av allt var nog ändå rapparkalja, underbart spel! Känner att det roliga kan ha berott på att vi var lite trötta också, men ändå! Riktigt värd kväll i alla fall med fint folk!Dag ett med SB-700Pappas födelsedag

53 år fyllde min käre fader idag! Mormor, Morfar, Farmor och Mats blev därför inbjudna till oss för att fika i massor, det blev både kakor och tårta. Tror min fina släkt blev lite less på att jag drog fram kameran hela tiden och tvingade dom till skratt, men det är sånt man får leva med närman har en fotonörd i släkten.

Har också blivit störtkär i mammas externa blixt (som tyvärr bara fungerar på Andreas pentax kamera)! Därför bestämde jag mig för att beställa en extern blixt till min egna kamera. Ganska spontant, lite onödigt, men ack så roligt! Unnar mig den lite. Inbillar mig att jag kommer använda den jättemycket, vet inte hur det komer bli med det, men det får bli som ett substitut för en studio. Modellen blev i alla fall SB-700 och jag kan inte vänta tills jag får hem den, hoppas bara att den kommer innan nyår!


(Fotade med en Pentax K100d och extern blixt)

För nåt ryggbitande har vi ingen tid

Fick nyss ett "Ska inte du gå och lägga dig du också?" av min käre bror.
Han fick ett moget "Jag är väl vaken så länge jag vill?!" tillbaka. Störtcoolt.
Ska nog lyssna på min broder och gå till sängs i alla fall, en bättre uppdatering kommer förhoppningsvis imorgon!
Den här låten, som jag har snöat in mig på för tillfället, ska få vagga mig till sömns.
Godnatt.


Så konstigt jobbig underbart fin vecka!

Verkligen en speciell vecka har det varit, kan inte minnas sist jag hade såhär mycket saker för mig på så kort tid sist. Veckan började med att jag Emma, Evelina och Rämsy for upp till Umeå på luciamovienight som arrangerades av SF bio. Första biofilmen började kring tolvslaget och den sista slutade vid sju (?) ungefär. Vaken hela natten, åka på skolan, vara seg som ett satan och somna på en bänk utanför IC-rummet för att sedan fara hem och lägga mig halv åtta.

Onsdag blev det filmredigering till nolarevyn, vilket jag inte var så effektiv med så jag fick fortsätta med det på torsdag på skolan, men det blev bra tillslut... trots att det inte är klart än. Men nästan. Säger vi. Efter skolan drog jag upp till Umeå igen för att se på bio, men den här gången for jag med Lisa. Vi såg Sherlock Holmes som inte riktigt levde upp till mina förväntningar men som fortfarande var bra och rolig.

Idag har det bara varit en såndär dag när allt har kännts bra (ja, typ efter lunch eftersom jag klev upp klockan fem imorse och var supertrött, vilket var lite ovärt men nödvändigt). Prov och uppsatser fick jag tillbaka med bra betyg så jag kunde känna mig sjukt stolt över mig själv, och sedan gick det jättebra att sjunga solo vilket bara gjorde hela dagen så himla bra.

Jag har haft en väldigt jobbig vecka på många sätt (framför allt med sömnen), men nu i slutet av veckan känns det så himla bra ändå. Helgen har precis börjat men det känns som om den redan har tagit slut, vet inte varför, men det gör ändå inte så mycket för min del, som den tok jag är längtar jag redan tillbaka till skolan! Ska försöka att sova lite nu och spara den här känslan av lycka i magen tills imorgon. Det kommer att bli så bra!

50 Reasons not to Date a Photographer

Hittade den här listan och fick en såndär lite pinsam "påkommnings" känsla, men den var hur rolig som helst!
Tänkte plocka ut några få som verkligen stämde på mig.


4. They like to sit in obscure coffee shop and voyeuristically watch people for great lengths of time.
Jag vill alltid fika på blåbär för att man kan titta på folk.

5. If you’re taking a walk outside and you come across some “interesting light” they will make you sit/stand/pose in public so that they can take a photo.
Tror Evelina blev senaste offret för detta.

17. They spend all their time on the computer (and not for porn.)

22. They won’t return your calls or text messages, but you can bet they’re still posting pics on Instagram.
Har hänt från tid till tid...

28. They think everyone else’s photos suck.
Undra hur många gånger jag har sagt "jag kunde ha gjort det där mycket bättre!"... lite för självgod.

38. Your birthday present will be a portrait that they’ve taken of you.
Inte nog med det, jag tipsar andra om att ge bort porträtt som jag har fotat.

42. Bringing their camera means, bringing 50lbs of equipment.
Måste alltid förvara kameraväskan i IC-rummet eftersom den inte får plats i mitt skåp...

45. They are natural hoarders, collecting and keeping piles of old newspapers, packaging, magazines, and other things that “inspire” them.
Ni skulle bara se mitt skrivbord just nu...!

Inspirationsbok

Det är alltså den här jag sysslar med när jag inte sover eller går i skolan, det här är anledningen till att bloggen har uteblivit lite. Jag håller på att bygga mig själv en inspirationsbok som jag kan kolla i när jag behöver den där lilla extra kreativiteten, eller när jag bara känner för det. Det är otroligt roligt att jobba med den, att skapa saker är något Kag verkligen brinner för!

Boken innehåller allt från mina egna texter och bilder, till mina favoritfotografers snyggaste verk och dikter som har använts som inspiration till skoluppgifter. Dom numrera ni kanske ser är min "before I die" lista, även kallad "mina drömmar" listan. Toppenbra syssla för mig just nu när jag känner mig sisådär tills mods.

Kan tillägga att bilderna som ni ser i boken är tagna av Emelie Ohlsson (min ständiga inspirationskälla och fotoförebild), Leo Gren och Jason Christopher.


Lycka är...

att få köpa en stort snyggt block med tomma tjocka sidor som man får fylla med vad man vill.
Lycka är att få göra sin egen inspirationsbok.
Lycka är att få skapa.

Nytt fotoförsök

Var nere vid havet betydligt tidigare idag och till min glädje blåste det friska vindar (inte lika starka som förut men). Fick bättre bilder idag med ångrade att jag inte hann testa längre slutartider, regnet tvingade in mig.


Stormigt svart hav

Det blåste som tusan här igår kväll så pappa och jag gick ner till havet för att kolla in vågorna och känna kylan från den starka vinden. Tog kameran med mig för att försöka få några schyssta bilder på den stormiga havet med lång slutartid, tyvärr var det alldeles för mörkt vilket resulterade i brusiga och mörka bilder. Ska nog försöka ta mig ner dit i helgen vid skymning för att få lite bättre bilder (dock ingen storm men), hoppas att det blir bättre då!


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan