Fuck you blogg.se

När man väl har kommit sig för att skriva ett långt blogginlägg så kommer blogg.se på att jag har varit inne på sidan för länge och den fungerar inte längre. Kan du inte varna om det INNAN jag börjar skriva ett långt och fint inlägg?! Nu blev jag less så ni får bara en tråkig ordsammanfattning av min helg.

Har sett: "Black Swan", "The king's speech", "The kids are alright"
Gick i kyrkan pga kören hade kyrkfika. Gubbe blängde på mig när jag inte tog nattvarden. Det var roande.
Har ätit middag hos mormor och morfar. Morfar rivde mitt torn av servettringar hela tiden (<3).
Har tal imorn. Laddat upp med snäll-lappar och kroppsrenovering.
Rengjort åt Jogrimur = Glad kanin!

Plugga eller äta smet och se på 24?

Orkar. Inte. Plugga.
Kämpa.
Bara. En. Dag. Kvar. Till. Helgen.

Ska kanske göra kladdkaka, socker gör en pluggig (?).

Stanna bilen... jag måste tänka!

Tog mig just tid till att se Änglagård för första gången, det är ju en riktig svensk klassiker så den kände jag att jag var tvungen att beta av! Den var väl inte så fantastiskt bra tycker jag, mest bara underhållande. Det som gjorde filmen var ändå Jakob Eklunds roll, haha, fy tusan va jag skrattade åt han! Svär i var och varannan mening och sen så är han lite dum i huvudet på det, underbart!

För övrigt har jag ett matteprov imorn som jag inte har pluggat till, och sen ett företagsekonomi prov som jag inte heller precis längtar efter... men det ska nog gå. Det är bara den här veckan ut sen blir det lugnt ett tag på skolfronten.


Lite quotes från Änglagård, Mårten (Jakob Eklund)

"Förbannade jävla gubbaset, så in i helvette jävla trött på honom och det här jävla skit samhället...
på alla jävla kärringar. Tar man sig en bärs på en onsdag går djungeltelegrafen direkt!
Hör du på vad jag säger? A men fattar du nått då? Jävla idiot."


"Va fan, jag ska väl sticka vars fan som helst! Kan ju sticka till Göteborg eller... va i helvette. 
Vad jag skulle göra i Göteborg?! Jag kan väl göra va fan som helst!
Kan ju bli busschaufför eller va fan... va fan vet jag!"


Superös


Modell: A. Hörnfeldt
Foto & Redigering: Jag

Jag har haft fullt upp och har egentligen fortfarande fullt upp, men jag orkar helt enkelt inte mer idag. Prov och läxor lappar över varandra, ändå längtar jag till att få gå till skolan... jag är ganska konstig.

Imorn ska jag kliva upp lite tidigare än vanligt bara för att mysa i soffan lite och se på Vakna med the voice. Sen, eftersom vi inte har nån lärare på samhällen, ska Marre och jag gymma på skolans gym. Ja, ni kan kalla oss biffar!

Get set go

Tänkte lägga upp nått mer vettigt inlägg men jag orkar inte!
Har fotat Anton och Lisa idag, kommer sitta och redigera en massa imorn.
Har suttit i en timme nu och gjort färdigt historian.
I helgen måste jag läsa klart min bok och skriva analysgrej på den.
Måste också jobba mer med The Trip.
Mycket nu,
men det är så det ska vara!

Silence, like a whisper


stå still, jag låg på samma takt


Jag längtar till sommaren. Tänk när man kan gå till skolan i bara t-shirt, man slipper tänka på att ta med mössa överallt, det är ljust hur länge som helst vilket betyder att man kan ha fotoshoots efter skolan, man kan cykla, man kan köra bil utan att vara rädd för att halka, man kan fara iväg helt spontant och bada. Sommar.

Jag försöker i alla fall hålla humöret uppe med Stephen Lynch, 24 och det faktum att Golden Globe galan är imorgon!

The three wise Beckas


Au saa liu mada

Idag fick vi sluta extra tidigare från skolan! Vi skulle egentligen sluta vid ett men vår geografi lärare var sjuk så att vi slutade efter samhällskunskapen, vilket var 10.30. Vi åt lunch i godan ro, gick och frågade butiker om IC-fashion show, lånade böcker på biblioteket och sedan så sprang jag ner till bussen för att inte missa den (jag hade inte behövt springa, men man vet aldrig med dom här bussarna när dom åker...).

När jag kom hem satt jag mig vid datorn på direkten och började kolla lite allmänt om Fiji och mina andra The Trip länder. Till slut blev jag lite trött och less så jag tog mig en tupplur tills mamma och pappa kom hem och lagade mat. Sen vid 19 så for jag på VRKS möte, första för i år! Det var trevligt som vanligt, svårt att vara något annat när det är så härliga människor som kommer på mötena.

Bilderna nedan symboliserar min dag lite. Sitta vid datorn med böcker bredvid och lyssna på musik!


let me take some of the punches for you tonight

Första dagen i skolan var ingen mjukstart känns det som, det var dock kul att återse alla fina klasskamrater.
Vi fick läxa i rättskunskap, svenskan la vi upp planeringen för vilket gav oss läxa tills på måndag och sist men absolut inte minst, idag fick vi det som förmodligen alla ICare fruktar; The Trip.

Vi ska helt enkelt lägga ner allt social liv vi har och ägna all vår tid åt denna bäbis. Vi ska alltså låtsas planera en resa till ett land, som Thomas valt åt oss, vara där i 3 månader och skriva dagbok för nästan varje dag. Grejen är att det blir nog svårt att komma på grejer man ska göra varje dag och räkna ut kostaderna för hela kalaset.

Mitt land blev (även att jag var tvungen att hämta blocket för att kolla det här) Fiji, Tonga och Tuvalu. Först kändes det piss, sen ännu mer piss, men nu när jag smått har kommit igång och kikat på lite information och annat känns det inte alls så omöjligt. Vi har den här uppgiften till 13 maj och det kommer vara ca 40-60 sidor lång tror jag.

Har nyss suttit och analyserat ett tal som Nelson Mandela höll för Sveriges riksdag 1999 och jag fastnade vid en mening så mycket att jag var tvungen att stryka under den i häftet, och även nu, skriva den här."Om några timmar lämnar jag ert land efter att ha besökt fem länder vars folk inte nöjde sig med sin egen frihet utan också kämpade för vår, som vore det deras"

Omegle

Prata med främlingar måste vara nått av det roligaste som finns.
Jessie from Brazil, you made my day.
Strange guy that claims to be my long lost brother, you made my day even more.
Rebecka <3 Camera raw

Tänk vad lite redigering kan göra...


Vad vore jag utan Jocke Bergs andetag?

Vi har gäster hemma (mamma och pappas kompisar) och vi börjar prata om Stockholms resan när jag och lisa såg Viktoria och Daniel på konserthuset och på nått vis kommer vi in på Kent...

Inger: Ja men, Lisa Nilsson sjöng nån låt av Kent... vad hette den nu igen...
Jag: Utan dina andetag?
Inger: Ja precis! Fast Lisa Nilsson sjöng den mycket bättre än dom
Jag: *Fnyser högt* ... Öh NEJ!!

Förolämpa aldrig Kent på det viset inför mig

Håll ditt huvud högt för jag älskar att du gör

Har nyss varit och fikat hos farmor med familjen och mormor & morfar.
Vi satt och kollade på gamla bilder, kollade på fångarna på fortet och pappa och jag slogs.
Nu är jag hemma en stund innan jag far igen.
Ska till Lisa, borde egentligen redan vara där men jag ville bota mitt gitarr begär.
Nu har jag suttit en liten stund och tänkt att jag borde packa och fara,
men istället lägger jag lite tid på att lyssna på Kent låtar.
Fy tusan va dom är bra (som om inte världen redan visste det).
Nu ska jag sluta babbla och göra nått vettigt, typ packa och åka.
Kent - Håll ditt huvud högt

Årsresumé av 2010Januari: Tråkig månad som det alltid är. Inspirationen kom och försvann lika fort tror jag. Gav längskidor ett ärligt försök för att sedan inse att det är lika illa som jag minns det. Köpte fjärrutlösaren och blixtdeffusern till kameran, funderade på uppgradering av kamera.Februari: Melodifestivalen ägde rum i Örnsköldsvik. Jag, Anton och Lisa fick jättebra platser till genrepet och var väldigt nöjda. Fotoshoots ägde också rum! En på Nola där Johanna gick som modell för Anton och sedan (om jag får säga det sjäv) väldigt snygga vinterbilder på Anton själv. Hälsade på Andreas uppe i Umeå gjorde jag också, samt tog mig en tur till Lycksele. Vinter OS var också i full gång vilket jag tyckte var väldigt skoj. Har för mig att det var i Februari som Emma och jag tog den jättelånga promenaden till Emelie, runt höglandssjön och sedan tillbaka till skolan.Mars: Jag köpte min älskade nya kamera, Nikon D90! Tränade på alla Sarek låtar med kören, tänk att vi orkade. Fick även den härliga nyheten att Martin Stenmarck, Kent och Andreas Johnson skulle uppträda på gatufesten vilket gjorde mig lycklig som en apa! Såg hela Oscarsgalan med Emma, det var totally awesome och skall också göras om i år igen. Om jag inte minns fel var det nog i Mars som jag började spela gitarr "igen" också.April: Jag hade en fotoshoot med Bea som modell och med Marre som coach. Fyllde 17 år och bjöd hem kompisar på tacokväll vilket var väldigt mysigt. Jag såg på "Remember Me" med Emma, Emelie o co, något vi lovade varandra att göra om men som aldrig hände. Jag sjöng med Sarek i Ullångers kyrka... Just då var det inte så värt men nu efteråt så känns det rätt så coolt. Cyklade för första gången på året, satte upp studsmattan, quotade Lejonkungen med Emma och till slut firade jag sista april med Bea och Marre.Maj: Ante fyllde 50 år och jag fick äran att vara fotograf på kalaset, mitt första riktiga fotouppdrag kanske. Jag tog bort tandställningen efter att ha haft den i munnen i 2 år. Sista avsnittet på Grey's Anatomy. Jag avslutade "Estetisk verksamhet"s kursen med att ha 3 dansuppvisningar i aulan. Tror även det var i Maj som Emma och jag fick reda på att vi kom in på IC, kanske det bästa av allt. Juni: Skolorna stängde igen för sommarlov, jag slutade Sp1e och hade i och med det avslutat mitt första gymnasieår. Glad var jag för friheten av sommarlov och för att gymnasiet är så mycket bättre än högstadiet. Bea tog studenten och åkte runt på flak i stan. Jag var dum och brände mig i solen vilket gav en bränna som skulle vara kvar hela sommaren och lite in på hösten. Lisa, Anton och jag for ner till Stockholm för att se Daniel och Viktoria gifta sig, men häftigast av allt, vi såg Hamlet (Jacob Eklund live!) två gånger!Juli: Gatufesten - kan inte sammanfatta det annat än underbart! Det kan kanske vara den bästa dagen i mitt liv. När Martin Stenmarck gjorde ett hjärta till mig, Kent öppnade med "Utan dina Andetag" och avslutade med "Mannen i den vita hatten", när jag fångade plektrumet och sedan var så skakis att jag knappt kunde hålla i det... ja, bäst helt enkelt. Inte nog med det, jag såg Andreas Johnson (<3) och Salem al Fakir live också. Sovde över i båten för första och enda gången på året. Underbar måndad.Augusti: Utan nån som helst hunderfarenhet så var jag hundvakt åt Shadow och Noatak. Det betydde att gå upp tiigt på morgonen och ta ansvar - men trots det var det riktigt mysigt! Jag färgade håret svart till allas förvåning, mest för att få en riktigt förändring tills skolan började. Skolan började igen vilket betydde att jag flyttade in från min älskade friggebod och in i huset igen. Jag tyckte att vi hade haft bra klass och lärare i ettan, det var dock ingenting i jämförelse med hur det skulle bli i tvåan. Bättre klass, bättre lärare, bättre bättre. Började umås med Markus, Rämsy, Evelina och Liselotte, var på 3-års test med Annika och hennes häst, gick på Dockstadagen med Emma, red kadrilj på hockeyplan och mycket mer.September: Livet började återgå till det normala efter sommarlovet. Var lyckligare än någonsin på skolan trots att läxorna och proven rasade in ett efter ett. Kören började igen, Lisa och jag började boxercisen, jag började kolla på 24 och Grey's Anatomy började igen. Nytt objektiv till kameran köpte jag också, Nikkor 50 f/1,8. Den 19 September var det val och Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, otroligt obehagligt. Oktober: Var ute och åt med mamma och Kristina för att sedan gå och kolla på Ladies Night som kom till Örnsköldsvik, Martin Stenmarck och Andreas Johnson live igen var inte så illa. IC3 anordnade IC fashion show och Markus, Rämsy, Emma, Evelina, Marre och jag följdes åt och åt innan för att sedan titta på showen, bra dag! Vi spelade upp Hamlet på skolan, mina fina stora braiga hörlurar levererades och jag kollade klart på sista säsongen av 24. Livet och skolan rullade på som vanligt och alla i klassen försökte tvinga på folk olika saker att köpa.November: Jag tror den här månaden bildvis kan sammanfattas med bildtorka, inte alls många bilder från november ska jag säga. Morfar fyllde i alla fall 80 år och vi var såklart där och grattade honom. Jag hade mitt "filmmaraton" på lovet, såg 21 filmer om jag inte minns fel. Hälsade på Andreas uppe i Umeå, var med på öppet hus på skolan, blev konstigt facinerad av nagellack, började lyssna på Stephen Lynch och jobbade på med läxor och prov.December: December kom fort utan att jag riktigt var beredd på det. Utan julkalender, paketkalender eller chokladkalender var det som vilken annan månad som helst förutom ångesten över julklappar. Fotade VRKS's årliga julkort som faktiskt blev det bästa någonsin (enligt mig då). Klippte av mitt långa hår vilket blev välsigt bra. Var med Rämsy och Markus på Nif-natta och övernattade på resecentrumet, galet! Fick inspiration till att leka i photoshop igen genom att göra en affisch till min påhittade film. Evelina, Emma och jag jobbade in till det sista på vår företagsekonomi/engelska film som vi sedan fick riktigt bra betyg på. Skolan led mot sitt slut med nolarevyn och julavslutning med arbetslaget. Jul kom och jag fick ett nytt stativ, morgonrock, pengar, nagellack, Greys Anatomy s3 och annat. Nyår firades hos Lisa med en massa naturare och Emma.


2011: Nu är det ett nytt år. Längtar redan till sommaren men innan det ska jag ta mig igenom några månader till med skola. Tycker ändå inte alls det känns så jobbigt eftersom skolan faktiskt är  rolig nu med klassen och allt. Mitt nyårslöfte är defenetivt att fota mera!! Blev lite besviken när jag tittade igenom 2010 mappen, det var för få bilder där. Förhoppningsvis får jag se Kent och många fler live i år också, det är det jag minns bäst från 2010 tror jag. Det blir att jobba vidare med klassen genom att blada, sälja massa saker och anordna IC fashion show.

Känner mig i allmänhet väldigt lycklig och glad. Går oftare med en glad känsla efter skolan och skrattar mer än vad jag har gjort tidigare år. Trots att prov och läxor kan ge en panik och ångest så tror jag att det kommer gå bra ändå. Det gäller bara att hitta personer och saker som gör en glad; kören, vänner, familjen, film, musik, fotografering och bara sitta o göra ingenting.

två noll ett ett. Det löser sig!

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan