Martin och Madde

Nikon D90 / Nikkor 50mm f1.8

Stressig vecka

Jag fick äran att fota några bröllops portätt åt några vänner, riktigt kul! Tycker det är lika kul varje gång jag får ett fotouppdrag. I övrigt har veckan varit superstressig i och med att vi, klassen, skulle fixa i ordning en film till öppet hus och allt. Den blev drygt 17 minuter och i och med det den längsta filmen jag har redigerat, ganska kul! Kom hem sent i onsdags, satt framför datorn och redigerade hela torsdan, for till Lisa i fredags och idag har jag då varit på öppet hus, visat den där fina filmen och sedan bara tagit det lugnt hemma i det tomma huset. Imorgon blir det mer bildredigering, julmarknad och förhoppningsvis en del pluggande också!


IC Fashion Show introfilm

Med mitt sega internet där hemma har jag inte kunnat ladda upp introfilmen som vi gjorde till vår modevisning i oktober. Lyckligtvis så kom jag på att jag faktiskt skulle kunna ladda upp videon när jag var här hos Andreas i Umeå. Istället för att ta 479 min som det gjorde hemma så tog det blotta 10 min! Underbart bra! Så här kan ni nu se denna fantastiska video om och om igen tills ni kollapsar!


Fina Evelina

I fredags efter vi hade haft svenska kom vi ner till skåpen och jag, som den fotonörd jag är, började yla över hur fint motljus det var vid skåpen. Lyckligtvis hade jag kameran med mig och en Evelina som kunde tänka sig stå modell. Inställningarna var sådär men Evelina blev lika fin i alla fall! Var väldigt glad att jag fick fram kameran i tid för 10 min senare när vi var påväg ner mot matsalen hade solen flyttat på sig och motljuset var borta.


Lisa-Marie III


Nattmörkret sänker sig

Bra skoldag idag, som de flesta skoldagar. Är så glad att mina studiecirklar är fixade för i år, maxat allihopa och kan nu passera över till 2012 med gott studiecirkel-samvete! Satt igår eftermiddag med Evelinas studiecirkel och fyllde i den, och imorse renskrev jag två av hennes dagboksblad medan jag också fyllde i mitt egna för min grupp. Känner mig riktigt nöjd. Engelska C:n blev också klar igår vilket var väldigt skönt, så nu slipper jag gå runt och ha ångest över den också. Dock är det fortfarande Båten uppgiften och reportaget kvar som tynger lite, men nångång kommer det bli gjort. Unnade mig i alla fall en ledig kväll utan läxor eller krav och lät mig underhållas av 24 medan jag fyllde min mage med naturgodis.

Just det ja, hade kör idag också. Det lät hemskt. Allvarligt, det var ingen höjdare alls. Dock fick jag fina komplimanger från Magnus för min sångröst vilket värme ända in i benmärgen. Min sångröst är något jag väldigt lätt kan bli otroligt självkritisk mot och därför blir jag sådär barnsligt extraglad när någon ärligt och uppriktigt berömmer mig för den. Jag har väldigt lätt för att leva på komplimanger och fina ord en längre tid. Orden från Annelie imorse levde jag på hela skoldagen, och berömmet från Magnus somnar jag nu med för att förhoppningsvis vakna upp imorgon bitti och känna att det inte är så jobbigt att kliva upp ur min varma sköna säng.

Ny design

Tog äntligen tag i min bloggdesgin och gjorde om den. Den har varit desamma allt för länge och jag har nästan inte velat gå in på bloggen för att jag tyckte så illa om den, haha. Känns skönt med lite nytt även om det kanske mest är bilderna som bytts ut, men trots det blir det stor skillnad. Har även bytt ut texten på sidan och tagit bort länken till min hemsida eftersom jag inte längre har någon. Borde blivit gjort tidigare, men nu är det i alla fall gjort. Känner mig nöjd.


Lisa-Marie II

 


Lisa-Marie I


"Happy, Funny, Sunny, Lovely Circle''

Idag var det dags för svenska nationella talen på skolan. Jag var inte särskilt peppad. Jag hade skrivit ett tal som jag själv tyckte var rörigt och väldigt flummigt, det enda jag tyckte att jag verkligen hade lyckats med var längden på det. Så klockan tolv var det dags, första talaren för dagen, och sedan flöt det på till klockan tre. Har aldrig varit med om så många personer har varit så duktiga! Jag citerar Leila från IC3-gruppen på facebook: "jag är stolt över att kännan er!". Idag var det verkligen en sådan känsla. Så stolt över alla mina klasskamrater och också stolt över mig själv. Jag kände att jag satt och lyssnade uppmärksamt i tre timmar utan att tycka det blev tråkigt en enda gång, just för att alla var så duktiga och inspirerande. Det blev någon tår men också en hel del skratt. Så fina människor jag omges av, det är jag verkligen tacksam för.

Och angående mitt eget tal så blev jag nöjd till sist. Tror jag var alldeles för självkritisk mot mig själv, som det är så enkelt att vara. Tal är enligt mig egentligen en av dom kanske lättaste momenten, jag är bra på det. Ja, jag sa att jag var bra på det, jag bryter mot jantelagen! Jag tycker att jag var duktig, jag är stolt över mig själv och jag tänker inte gömma det. Mitt tal handlade om förändringar i livet och en del i det handlade om hur jag kände mig när jag gick i åttan, ensamheten som jag upplevde. När vi sedan slutade lektionen väntade Rämsy på mig för att jag höll på att packa ihop mina saker, och jag reflekterade just då över hur tacksam jag verkligen var över det, över att hon väntade på mig, för så har det inte alltid varit. Det betyder så mycket, och det är något jag idag mest tar för givet. Carpe Diem, fånga dagen, som Lovisa pratade om. Uppskatta de små händelserna i ditt vardagliga liv, de små guldkornen.

Fylld med inspiration och lycka tog jag bussen hemmåt med ett leende. Idag har vairt en sån dag som jag kommer leva på länge, en dag som jag alltid kommer minnas. När en grupp människor som har känt varandra i ca ett och ett halvt år kan delge varandra väldigt privata och personliga känslor, minnen och tankar, den känslan som det ger är väldigt speciell. Varje dag är jag så glad och tacksam över att jag har hamnat i den klassen jag har hamnat i, med dom människor som jag får dela mina dagar med och de otroliga lärare som jag får undervisas utav. Inspirerande människor, var och en av dom. Dom gör min vardag till en bra dag!


Tack kära IC3 och IC-laget, jag skulle aldrig kunnat hamnat på ett bättre ställe ♥


Resten av ditt liv

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig
Hälsa till satan, vi hörs
Jag hoppas att olika olyckor händer
Du vet vad jag känner
Jag vet att du hörTimbuktu - Resten av ditt liv


Lite post-Lov depression

Idag var det en lite jobbig dag, det var nämligen sista-dagen-på-lovet-dagen, vilket alltid tillför lite längtan men framför allt ledsamhet och lesshet över att lovet redan är slut och man aldrig hunnit med allt man skulle hunnit med. Jag, till exempel, skulle se på en massa film, MINST 18st hade jag som mål. Jag hann med (räknade nyss och trodde det var färre) 15. Ändå inte lika många som jag hade hoppats på. Hade också tänkt att jag skulle ha skrivit klart svenska talet samt varit klar med engelskaC översättningen. Jag är inte klar med något av det.

Därför infinner sig en ledsamhet hos mig. Jag hinner aldrig det jag vill göra och jag gör aldrig det som jag borde göra. Dock har jag hunnit med en del saker som var mer eller mindre planerade, men det är ändå inte nog. Vad skulle jag inte ge för att kunna frysa tiden och kunna starta den när jag helst kände för det? Mycket. Men det kanske är lika bra att det inte är möjligt. Vem vet vilka bus jag skulle hitte på då!

Jag får, som alla andra skolungdomar som också börjar imorn, kämpa vidare. Det är trots allt väldigt kul att gå i skolan och jag trivs som fisken i vattnet där, men det är läxorna som orsakar lidandet. It knocks you down, just get back up when it knocks you down.
Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan