Sonett

På litterär gestaltning fick vi i läxa att skriva en sonett om ett samhällsproblem eller en myt. Fick världens inspiration en kväll och blev väldigt nöjd med resultatet som jag tänkte dela med mig av.


Dom säger att man inte ska bli mätt.
Om jag äter mycket, skämmas jag får
när folk stirrar på mina feta lår,
nått större de aldrig någonsin sett.

Jag kan nu bara se allt detta fett.
Bryr mig inte längre om hur jag mår,
svälten får läka mina fula sår.
Jag vill bli sedd på ett speciellt sätt.

Dom säger att jag nu liknar en pinne.
Dom säger att jag nu är helt banal.
Ett skal utan tankar eller sinne.

Jag ser magra tjejer på en tv-kanal.
Jag som knappt syns i mitt nya linne.
Tänker: detta är ett sjukt ideal.


Slow dancing in a burning room

Idag blev det ingen boxercise. Har varit slö och trött hela dagen och kände helt enkelt att jag inte alls orkade. Istället fick det bli en trevlig och välbehövd höstpromenad med Lisa. Välbehövlig för både kropp och själ. Vi gick och pratade en massa, så som man ska göra på höstpromenader.

Nästa vecka är det lov. Jag längtar och fasar. Längtar till lovveckan men jag fasar verkligen inför den kommande veckan. Det kommer kräva så mycket stress, sena nätter, ångest och lättnad, och jag vet inte riktigt om jag verkligen orkar det. Det kommer nog fällas en del tårar den här veckan också skulle jag tro.
Men det brukar ju lösa sig.
Allt löser sig.
Oftast.


Följ min blogg med Bloglovin

Fortsätter min Emelie Ohlsson-obsession

Ja, så fortsätter min såkallade "Emelie Ohlsson-obsession" med att jag beställer en prenumeration på hennes tidning "Shoot magazine" och får massa trevliga gåvor till (en bok, webbkurs och dvd-kurs). Inser nu att jag inom kort kommer äga alla hennes böcker som hon har gett ut... väldigt stalker-aktigt av mig känner jag.

Tycker i alla fall att det äntligen är dags för en fototidning som inte bara handlar om nya kameramodeller och annat skit som bara yrkesfotografer vill läsa om. Det är på tiden att en fototidning som handlar mer om ljussättning, inställningar, intressanta intervjuer och sånt kommer ut på marknaden! Har inte velat prenumerera på en fototidning just för att dom egenltigen är ganska tråkiga, men från den här tidningen tror jag att jag kommer få ut så mycket mer.

Katten i huset

Katten i huset har alltid en tendens att somna på mitt täcke strax innan jag går till sängs själv. Jag försöker alltid att lyfta henne sakta och försiktigt från täcket så att hon inte ska vakna, inte för hennes skull, utan för min skull. För om hon vaknar så ska hon alltid lägga om sig och hon lägger sig alltid så tätt inpå min kudde så att jag nästan inte kan andas. Alltid. och jag har aldrig hjärta till att flytta på henne igen.

Inget vettigt kom från detta inlägg utan jag ville bara påpeka hur drygt men framför allt hur otroligt mysigt det är att ha en katt som heter Cissi-Lotta.


Beställt två fotoböcker

Är så glad över att Emelie Ohlsson har öppnat en webshop. Webshopen skulle släppas vid fyra och som den nörd jag är satt jag och uppdaterade hennes sida. Tänkte att jag skulle beställa en bok, men jag kunde inte välja vilken, så det blev två! Den ena heter "Bröllopsfotografering" och den andra heter "Från kassörska till shefredaktör" och är mer som en inspirationsbok. Längtar till de börjar sälja fler grejer där och framför allt till deras tidning lanseras (1 december om jag minns rätt?). Nu signar fotonörden ut och fortsätter att se på 24!

bild
bild

skolkatalogsfoto

På skolan hade de en fototävling där vinnarbilden skulle få bli framsidan på skolkatalogen. Skickade in mitt bidrag men tydligen försent (på grund av missförstånd och otydlighet från elevrådet av informationen på affischen). Jag får väl skylla mig själv litegrann. Blev i alla fall nöjd med bilden och det skulle ha varit sjukt roligt om den hade hamnat på framsidan då det är "Vete, Vapen, Virus" boken på bilden (en bok som vår klass kämpar otroligt hårt med just nu). Jag tänkte att jag kunde lägga upp bilden här i alla fall eftersom den inte ens var med i tävlingen.


SvartvittJag tävlar hos jonna om det här filtret hos tvspelsweb.

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan