Fjärilshuset


Hektiska dagar

Mitt liv som arbetslös livsnjutare har fått satts åt sidan denna vecka eftersom jag har haft fler planer och tidiga mornar än jag har haft på ett tag. Två dagars jobb är nu avklarat, ett möte igår och morgondagen är kämpig, på så sätt att det blir den tidigaste uppstigningen sedan jag gick i skolan (?), men underbar på så sätt att jag får käka frukost med en fantastisk vän, resa till Umeå med en annan och sedan hemvärma de nya studenterna som har flyttat in i nya lägenheter. Toppen torsdag skulle jag vilja säga!
 Höststädning

Nu när alla börjar flytta in i skolorna (so to speak) så flyttar jag in från friggeboden till mitt fina rum. Efter uppackning, städning, fönsterputsning, dammsugning, dammtorkning, renbäddning och torkning av golvet känns det det riktigt fräscht och helt okej att flytta in från höstens mörker och kyla. Nu tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av lite kyckling till middag och en kväll av monopolspelande med kära vänner, fin kväll!
 

Släck inte ljusen än, lämna lamporna på

Kent, sjöhistoriska, 19/8
 

Här i Stockholm

Efter en för/eftermiddag med konstant bussåkning, med undantag för ett kort traditionellt stopp i Tönnebro, anlände Lisa och jag till Stockholm lagomt till mddagstid, då vi åt på McDonalds, of course. Efter att ha freeschat upp oss lite efter resan drog vi iväg till Odenplan och lyckades via våra kära vän iPhonen hitta vår väg till Norra Brunn comedy club. Trots att klackskor var helt fel skoval för en kväll utan sittplatser måste jag säga att Norra Brunn levererade otroligt bra, det enda som saknades var väl lite syre. En rolig konferencier, Jörgen Sjöberg, följt av en hysterisk Marika Carlsson och som grandé finalé kom Johan Glans upp på scenen och fick mig till tårar av skratt. Väldigt rolig, lyckad kväll and many more to come in the capital (i alla fall tills onsdag!).
 

Båten Lovis

Igår seglade en ståtlig båt in i Dockstafjärden. Efter rapporter från mina båttokiga föräldrar var den tydligen från Tyskland och hette Lovis. Med sina två master och många segel var den verkligen pampig att se!

 

Kokar saft

Har blivit lite av en hemmafru här på torpet. Jag lagar mat, tar promenader på kvällarna (inbillar mig att hemmafruar gör sånt) och idag kokar jag dessutom saft med smak av smultron! Riktig sommarsaft ska det bli, så mumsig, så mycket socker i den. Jag hoppas i alla fall att den blir lyckad, inte så svår att göra så jag är extra dålig om jag misslyckas. Önska mig lycka till!


Min bror fotografen

För några veckor sedan utsatte jag min egen bror för att vara fotograf, lite ombytta roller sådär. Efter att ha ställt in rätt inställningar på kameran så fick han instruktinerna "sikta och skjut bara", och det gick faktiskt riktigt bra. Så här är några bilder på mig som är fotade av min bror, Andreas Vigren.
 

Kent konsert i Sundsvall

För en vecka sedan stod jag och Lisa i en kö utanför Norrporten i Sundsvall, stod och väntade på att få ställa oss längst fram mot scenen och skrika med i alla sånger när Kent ställde sig på scenen. Några timmar i kö, några timmar väntan inne på stadion, nån timme med att titta på Magnus Uggla och vinka till Jocke Berg och de andra som stod och såg på oss från ett fönster och sedan entrade dom äntligen scenen. 
 
Det är något magiskt med livekonsterter, att faktiskt få se sitt favoritband prestera sitt bästa och känslan när hela publiken gungar med och sjunger samma ord i kör med alla känslor blottade. Det är häftigt. Att det spöregnande gjorde inte så mycket heller, passade mest bara in. Fantastiskt var det i alla fall, ni som har sett ert favoritband live förstår vad jag menar. Den där känslan när man börjar gråta utan att märka av det, när man skriker så att man blir hes och fotar konstant för att komma ihåg varenda liten stund. Nu längtar jag bara ännu mer till Stockholm, vi ska ju nämligen se dem där också. Förhoppningsvis kan systemkameran följa med då så jag får riktigt snygga bilder. 26:e juli ses vi igen Jocke Berg och Co. 
 

Några tysta dagar

Nu har det varit dåligt med någon uppdatering här på några dagar, har jobbat, haft finbesök från Spaninen, födelsedagar GÅTT PÅ KENT KONSERT och allt där mittemellan. Ska fösöka få upp lite bilder imorgon från konserten och lite annat, ibland hinner man inte riktigt med sig, och det knske är tur det också. Bättre uppdatering och roligare kommer inom kort, håll ut fina och regna inte bort! 
 

Ute med båten

Äntligen kommer det några bilder från när vi var ute med båten hela familjen. Förutom en natt med många uppvaknanden och en lagomt retsam storebror var den väldigt lyckat och mysigt. Jag tror inte att vi, hela familjen, har varit ute med båten tillsammans alla fyra på åtminstone tre år, jobb och annat har kommit ivägen, men i år tog vi oss äntligen den viktiga tiden för varandra. Jobba halvdag och sedan fara ut i Höga Kustens underbara skärgård, hur många kan göra det?
 

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan