Julhelgen

 
 
Har inte hunit med mig alls som jag hade tänkt med bloggen! Tänkte skriva ihop ett fint julinlägg, hinna med att visa bilder från diverse fotograferingar och mycket annat. Men ibland blir det som det blir, och det är väl kanske lika bra! Julen var i alla fall fin, stundtals lite tuff, men det blir väl så när man blir äldre. Tar med mig den positiva energin från denna julhelg i alla fall! Har för övrigt läst en hel del nyårskrönikor nu och är så taggad på att skriva och visa min egna! Hann inte med förra året men i år ska det banne mig bli något!! Så håll ut, det kommer mera!

Hektiska dagar

När de flesta går på julledighet drar jag igång med den mest hektiska veckan på några månader (fotomässigt då alltså). Hade min tredje fotografering idag på mindre än en vecka, vilket är ganska mycket för mig, men jag älskar det! Imorgon är första dagen som jag har helt "ledigt" och inte ska åka någonstans, blir dock att rensa bilder, välja urval och sedan skicka länkar till kunder! Känns riktigt roligt! När och om jag får ok på att publicera bilderna från familjerna så kommer dom upp här fortare än kvickt, men tills dess får ni en liten sneakpeak här!
 

Mamma modell

 
Eftersom jag inte är allt för van med att fota porträtt på vintern bad jag mamma ställa upp modell igår en snabbis för att checka ljuset några gånger under dagen, bakgrunder och lite annat inför fotograferingen som jag hade idag (bilder kommer när och om jag får godkännande från familjen att visa dom). Trots att mamma bara slängde på sig sin tjockaste dunjacka och jag mest bara kollade på inställningarna så fick vi till en ganska bra bild ändå, eller vad tycker ni?

En härlig torsdag

Idag har varit en riktigt fin dag. Först och främst så fick jag vakna till några vänner som bokade en fotografering med mig redan i helgen, finns det något bättre att vakna till?! Är supertaggad inför helgen då jag först har denna fotografering på lördag och sedan en familjefotografering på söndag, sitter redan och funderar på kompositioner, hur jag ska tacklas med olika ljus, peppar och inspirerar mig själv. Har en känsla av att det kommer bli så bra!

Dagen fortsatte i sin trevliga anda med Nolarevyn i Örnsköldsvik, sista-minuten julklappshandling (inte för min del dock) och till sist en mysig middag i gamla vänners lag. Lite stress hem för att hinna med pingisträningen som mot min förmodan blev hårdare än vad jag hade trott! Två timmar körde vi på och jag avverkade två vattenflaskor (brukar normalt klara mig med knappt en)! Hektiskt men ack så fin dag, några till sådana framför mig och sedan blir det julafton! 
 

Några dagar i december

   
 
Liten uppdatering om vad jag har sysslat med de senaste dagarna. Jag har varit och fikat på Dockstas mysigaste café (för vi har så många), med Marielle och Lisa, efteråt blev det tacos, film och musikhjälpen (som jag har spenderat många timmar framför...). Körde lite styrketräning en dag och belönade mig själv med lite apelsin och "The Nightmare before Christmas", håller nämligen på att beta av lite julfilmer såhär innan julafton, till helgen ska jag se mina två favoriter: "Love Actually" och "It's a wonderful life". Har även hunnit med att sjunga solo i kyrkan på julmusiken och skickat julkort till nära och kära (julkorten tog dock slut så några fick Glad Påsk istället, men det är tanken som räknas, right?). 
 
Ska satsa på lite bättre uppdatering under dagarna som kommer, har helt enkelt legat på latsidan nu några dagar. Men under veckan har jag ev. två planerade fotograferingar från kunder som har hakat på mitt decembererbjudande, så häng kvar så kommer det snart fina porträttbilder!

Vintriga självporträtt

 
 
Passade på att fotanågra självporträtt igår när solen höll på att gå ner. Det var inte det skönaste att stå med (nästan) kortärmat utomhus när det var -15c kallt, men som kjag ofta tänker när jag fotograferar i konstiga föhållanden, redigerar långt in på natten eller lägger mig ner i lera för att få till den perfekta bilden: "Lid för konsten eller brinn". 

Alldeles strax ska jag hoppa på en buss som tar mig till Örnsköldsvik och därifrån ska jag åka till Umeå med tåg för att se på en himla massa biofilmer! Det blir först The Hobbit och sedan vid tolvslaget blir det Lucia Movienight som jag har sett fram emot sedan förra året då jag var på det! 

Minns ni er första snö?

Förmodligen inte, men någon som gör det är min fina katt, hon fick nämligen uppleva sin första snö bara för någon vecka sedan! Stora flingor som försiktigt föll ner från himlen och en förvirrad katt som sprang ut och in ur huset av ren lycka (tänker jag). Här får ni några bilder från en härlig snöupplevelse!


Pepparkaksbak

 
Imorse klev jag upp till en underbar doft i huset, mamma bakade pepparkakor! Julsämning på hög nivå, speciellt då jag åt frukost framför TVn, kollade på julkalendern och åt pepparkakor som var så färska dom någonsin går att få. Sedan bakade mamma och jag tills vi (nästan) blev less. Otroligt mysigt!!

Decembererbjudande!

 
Vad passar bättre på första advent än att släppa ett erbjudande på en fotografering som gäller hela december ut? Erbjudandet gäller som sagt hela december men om framkallningarna önskas levereras innan jul gäller 14:e december som sista dag att boka fotograferingen på! Passa på att boka in dig på en fotografering i december eller ge bort en fotografering till någon du tycker om i julklapp!

Porträttfoton från Göteborg

 

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan