Nostalgitripp

Kollade bland mina gamla inlägg och hittade en länk till min gamla bilddagbok. Väl där fick jag göra mig en resa tillbaka i tiden, till 2008, då jag hade lagt upp en bild varje dag i ett helt år. Varje. Dag. Tror inte att mitt liv var så fyllt av saker som det är nu, haha. Ångrar dock såhär i efterhand att jag inte vågade skriva mer personligt, utan allt var istället mer ytligt och tråkigt. Jag vet att jag inte log lika mycket som jag ger i sken av och jag vet många dagar var tuffare än vad jag låtsas om, mycket man håller inne trots att det längtar att få komma ut, underligt.

Bläddrade i alla fall till maj 2008 och hittade bilder på när Camino föddes, det skar lite i hjärtat eftersom jag fick reda på i torsdags att han hade gått bort. En av de finaste hästar jag har stött på, fyra år blev han. Han var aldrig min häst, jag red aldrig ens på honom, men han var ändå väldigt speciell. Som om inte det vore nog fick jag höra att Fricka, det närmaste min egna häst som jag har kommit, inte heller var så pigg.

Med lite sorg i mitt annars så glada hjärta lägger jag upp en bild på Camino och går till kojs.
Det känns trots allt bättre för var dag som går.


Du stack ett hål i min Kevlarsjäl


Lata dagar

Lata dagar är dom perfekta orden för min helg, jag har inte gjort många knop alls. Dock kände jag att det var lite det jag behövde och kanske fortfarande behöver. Allt börjar tära på mig lite grann och då är det skönt att bara få ligga hemma i sängen och lata sig så mycket man vill. Ska i alla fall ta tag i lite skolarbete nu är det tänkt, att ha engelska uppgiften och kanske samhällen klar innan nästa vecka skulle verkligen vara ett stort plus!


I mitt hjärtas land


Amigurumi

Har börjat att virka som smått jag, små söta figurer som skapas från mammas urgamla garn. Riktigt bra tisafördriv faktiskt, skönt att kunna titta på nån tv-serie och virka samtidigt (jag är ju en sån person som helst vill göra två saker samtidigt). Mönstren, alla förutom hjärtat, kommer från böcker som Mia Bengtsson har skrivit, om ni har lust att virka amigurumis rekommenderar jag verkligen dom här böckerna eftersom dom är lätta att förstå och det finns massa fina mönster.

Var i alla fall tvungen att ta kort på mina små skapelser idag. Jag kan ju säga att det är den svåraste porträtt fotografering jag kanske har utsatts för. Dom var så lata att dom helst bara ville ligga ner hela tiden, det var omöjligt att få dom att skratta och stelheten var på topp, nästan som om någon hade stuckit nålar i dom eller nått.



Finaste telefonsamtalet på länge

Och det fina telefonsamtalet kom från en mycket kär ex-granne som för tillfället befinner sig i Indien. När ett väldigt okänt nummer som börjar med +91 och sedan en radda med massa siffror ringer förväntar man, i alla fall jag, att en uttråkad försäljare ska svara, istället fick jag höra en glad röst som sa "HEJ DET ÄR LISA!". Lycka. Vi pratade i hela 30 minuter om allt från varmvatten i kran, tigrar, trocadero till skolan, hus gjorda av koskit och söta hundar. Hon verkar ha det väldigt fint i Indien i alla fall, vilket är väldigt skönt att höra. Saknar henne dock, varenda dag. Hur tusan ska det här gå när vi flyttar ifrån Docksta?! Det var i alla fall betryggande att höra hennes röst, det gjorde mig väldigt glad. Nu ska jag lyssna på lite Kent och bli nostalgisk!


Lights will guide you home



Just enjoy the show

Vet inte riktigt vad som hände med förra inlägget, men av någon konstig anledning går det inte att kommentera. Vet inte om det har med att göra att jag skrev det från iPhonen eller så. Det ska alltid vara nått slags problem med alla tekniska saker, det vill aldrig bara fungera!

Tänkte i alla fall tipsa om en låt som jag verkligen har fastnat för, den har faktiskt gått på repeat mest hela dagen!
Den heter The show och orginalet framförs av Lenka, men den här covern spelades upp i Moneyball (Kerris Dorsey som sjunger) och jag gillar den faktiskt mycket bättre än orginalet!


Disney är den bästa medicinen

Det brukar sägas att skrattet är den bästa medicinen, men ibland undrar jag om inte Disney filmer är snäppet bättre! Nu ska i alla fall jag bänka mig framför Lilla Sjöjungfrun och avnjuta 79 härliga minuter under ytan!


Lång vecka

Det här har varit en lång vecka fylld med dålig sömn, långa kvällar på skolan, massa roligt arbete och duktiga skolkamrater. Nu i helgen har jag inte gjort något alls, vilket är väldigt skönt eftersom jag kände att ensamtid var precis det jag behövde få. Massa musik, en del film, sömn i mängder och lite virkande ska jag försöka sätta igång med nu också (såhär i nattens gryning). Har kommit jättemycket snö här så jag funderar på att ta mig en tur med bilen imorn och fota lite om det är tillräckligt bra väder (och om jag lyckas vakna i vettig tid, haha).

Här är några bilder som fotades i fredags på väg från skolan ner till gallerian för det traditionsenliga fredags-fikat!


Instagram

Som några redan vet är jag också en av alla instagrammare här ute i världen. Instagram är verkligen min absoluta favoritapp! Där hittar jag inspiration, lägger upp bilder från mitt liv, får cred för bilder och ger cred för bilder. Jag tror säkert att se flesta som äger en iPhone/android redan har instagram, men om ni inte har det: ladda ner den appen!

Själv heter jag rebeckav där, följ gärna så följer jag nog er också!


Från arkivet

När jag var yngre var hästhoppning och dressyr arenan för mitt fotograferande. Mamma och pappa fick köra mig och sen så var det bara jag och kameran hela dagen lång. Ingen kompis att snacka med och ingen som jag kände, det var bara jag och kameran. Jag kom oftast hem med ca 500-700 bilder, bara på hästar. Har fortfarande mappar från 2007-2009 där majoriteten av fotografierna är på hästsport. Jag försökte även tjäna lite pengar på dessa foton, men det gick aldrig nå vidare, istället ligger dom nu och tar plats på min hårddisk. Ska försöka dra mig på en hopptävling i sommar, det är ju ändå fortfarande så roligt att fota hästar!

Jag tänkte publicera lite gamla bilder från 2008 just för att idrottsgalan gick på tv nu ikväll, och det var ju nämligen Rolf-Göran Bengtson som vann Jerringpriset, otroligt kul! Tror att det kan betyda mycket för hästsporten, en sport som ofta glöms bort i skuggan av fotboll, skidor, ishockey, curling, friidrott eller vad det nu må vara. Mer uppmärksamhet till ridsporten från media 2012 tycker jag!




Filmkväll

Igår så drog sig jag och Jessica till stan för att se min absoluta favoritfilm på bio, Lejonkungen. Finns det någon film som är lika bra som den? Är totalt såld på Disneyfilmer i över huvudtaget, men speciellt Lejonkungen. Den har s fantastiska sånger, musiken är otroligt rörande, handlingen är bäst och replikerna är legendariska! Att se den i 3D var kanske inte en sån höjdare, men att se den på en så stor skärm men häftigt högt ljud var verkligen en upplevelse. Väl värt 110 kr!

När vi kom hem rörde vi ihop en kycklingsallad och slog på Ides of March med George Clooney och Ryan Gossling. Den var lite svår att hänga med i i början, lite för mycket namedropping. Men ju längre fram i filmen man kom, desto mer förstod man. Slutbetyget är ändå väldigt gott, med Clooney och Gossling kan det aldrig slå fel!

Efter det såg vi på Moneyball med Brad Pitt. Den var väldigt... amerikansk skulle jag säga. Mycket baseball temer som man inte förstod något alls av, men Brad gör en väldigt fin insats. Den här filmen passar nog väldigt bra i USA eller för dom som förstår sig på baseball. Visst var den okej men absolut ingen Golden Globe vinnare!

Till sist blev det den klassikska Bambi! Mycket skratt åt hur dum Bambi framställs som barn och sen också mycket skratt åt hur dom skulle försöka förklara allt med sång och naturbilder. Gansa roande och vi insåg båda hur länge sedan det var vi såg den.

Idag ska jag dra till Gideå, till Emma, och se årets Golden Globe awards. En tradition från vår sida att vi ser den här priscermonin tillsammans mitt i natten. Det börjar nämligen klockan två inatt och håller på till klockan fem i sex. Vi får helt enkelt dygna för att inte sova bort skoldagen!


No Bravery


Middag hos familjen Vigren





Rubb och stubb

Har fått lyssna på en väldigt inspirerande, ja lektion, av min kompis syster idag. Hon berättade lite om sina inspirationskällor, hur poesin har förändrathenne och vi fick lyssna på lite olika fantastiska politiska dikter. Ett mycket bra avslut på den annars sisådära skoldagen. Hade Linkin Park i öronen mest hela dagen, men efter sista lektionen promenerade jag hem både gladare och full av härlig inspiration. Jag har märkt att jag inte alltid förstår den där djupa innebörden av dikter, men det är orden och formuleringarna som fångar och inspirerar mig. Jag skiter helt enkelt i den djupare meningen, haha!

Tänkte också visa upp lite bilder som jag fotade på mig själv (fanns ingen annan modell tillgänglig, så då måste man ju offra sig) igår när det var så fint väder här hemma. Försökte med lite snyggt motljus, men jag insåg att det var svårare än vad jag trodde, speciellt när man måste springa mellan kameran och stället som man står på hela tiden, få nån slags bra skärpa och gissa på vars ens huvud kommer befinna sig när man väl står där. Det var en liten utmaning, men kul som alltid!


Sol, klar himmel och några minusgrader

Tänkte skriva ett lång fint meddelande om hur jag slutade tidigt idag, att jag kom hem till strålande väder, att kameran och jag tillbringade hela förmiddagen tillsammans, hur jag sedan skrev klart den sista restuppgiften och att jag sedan bara kunde chilla hela kvällen med gott samvete. Men nått sånt fint inlägg blev det inte, istället tig tröttheten över och jag finner mig själv liggandes i sängen med ögonen halvslutna.


Jogrimur

Brukar faktiskt inte fota mina kaniner så ofta, vet inte riktigt varför, dom är ju så söta modeller. Men igår när mamma och jag kom hem från vår promenad hade vi plockat lite blåbärsris åtdom så då passade jag på att plåta min ena kanin, Jogrimur, lite grann. Han är väldigt söt min lilla snubbe!



Sista terminen på gymnasiet

Nu är skolan igång igen, lika fin som den var när jag lämnade den för att gå på jollov. Nu är det slut på att mysa runt i mjukisbyxor, äta när jag vill och sova länge på mornarna, nu är det bara att ställa sig upp och kämpa! Skönt med en liten mjukstart idag, känner att jag behövde det, man har inte riktigt kommit in i det hela ännu. Jag säger som min kära svenskalärarinna "Man kan koncentrera sig ungefär en kvart och sedan måste man ladda om batterierna", exakt så känner jag också.

Hade tänkt sitta och göra färdigt den sista restuppgiften från förra året men att prata nostalgiminnen vid köksbordet, bränna filmer, bilder och annat dylikt till cd-skivor, fixa med låtar i iTunes och se på Vänner upptog min dyrbara tid istället. Skönt att vi slutar tidigt så att jag kan göra det imorn istället (jag är mig lik jag, alltid skjuta upp saker och ting). Nu ska jag ladda in de sista albumen i iphonen och sen kanske man borde gå och lägga sig. Det kommer aldrig hända. Men jag kan försöka i alla fall!


I min vackra vita vintervärld




Lizzy



Bilder från igår





Myskväll

Igår samlade Lisa och jag ihop oss och körde vår sista tacoskväll innan hon drar till Indien och volontärar där i nio veckor. Sad. Men kul för henne! Vi blev stenmätta på denna underbara maträtt och sedan segade vi oss till hennes mancave för att se lite film. Det blev "Life as we know it" med Kathrine Heigl (Ni skulle ha sett Lisas blick när jag nämnde att hon var med) och "For love of the game" med Kevin Costner.

Inatt satt vi (mest jag) och kollade på finalen i JVM, otroligt bra match som slutade så himla bra! Blev så himla glad när dom fick vinna guldet, dom var så värda det, det var så rättvist! Jag gick och la mig 05:30 då jag satte uppe och kollade på intevjuer med det svenska laget samt redigerade de sista bilderna till Anton, det blev totalt 105 stycken.

Idag har Lisa och jag bara slappat. Lyssna på lite musik, blogga, kolla på rymdbilder och prata lite däremellan passar oss utmärkt en fredagseftermiddag. Ska försöka lägga upp lite bilder från kvällen senare idag, och kanske också en eller flera bilder på Lisas katter!


Ögonen säger en helt annan sak


Tredje januari

Idag har jag haft en såndär ovettig dag då jag bara har legat framför tv:n och tokslappat. Kollade på båda tour de ski tävlingarna, damernas båda åk i slalomen och nu ska det snart bjudas på semifinal i JVM! Vilken sportnörd jag helt plötsligt har blivit, kul. Några skolarbeten som jag borde ta tag i, kanske imorn. Lite (läs: mycket!) redigering som ska göras på bilderna åt Anton, deadlinen ligger på fredag så jag lär väl sitta med det hela torsdagen om jag känner mig själv rätt, haha! Brorsan åkte hem till Umeå idag, kommer sakna att inte ha honom i huset även om jag blir lite tokig på honom ibland. Aja, nu ska klinka lite till på gitarren innan jag gosar ner mig nere i soffan framför hockeyn!


Nyårslöfte

Jo, såhär efter nyårsafton, tolvslaget och allt det där har jag nu kommit på ett nyårslöfte. Jag blir så glad varje gång någon kommenterar på min blogg, men jag är verkligen jättedålig själv att kommentera andras bloggar, även fast dom är jättekreativa och duktiga. Därför är mitt nyårslöfte att kommentera mera och dessa kommentarer ska också vara ärliga och inte bara framkastade för att jag "måste" kommentera eller liknande, ja ni fattar nog.

Hade tänkt knåpa ihop en årsresumé också men orken har liksom försvunnit lite. Tror att jag måste ta mig ut ur huset, är alldeles för rastlös här, till exempel så plockar jag fram nästan varenda kameragrej men sen tar jag bara nått enstaka kort och efter det ligger grejerna på sängen tills jag måste sova. Och nästa dag är dom framme igen, utan något resultat att visa för det.


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan