Inomhusdagen

 
Idag är en inomhusdag om något. Snön bara vräker ner utanför fönstret och jag känner mig väldigt glad över att det inte står löpning på träningschemat. Istället ska jag försöka plugga, det är egentligen det enda jag har (och bör) göra idag. Får se om texten i boken har lust att fastna i huvudet idag för igår var det helt hopplöst, risken är väl att kameran tittar på mig med sina puppyeyes och säger "kom igen, sluta plugga och fota lite istället". Så önska mig och "Mobbning - en social konstruktion" lycka till!

Sofie #2

 
Har sagt det många gånger förr men säger det igen, fick så fina bilder från den här fotograferingen och sedan boosten jag fick från Sofie via mail gjorde det hela bara ännu bättre! Det här är varför jag älskar att fotografera!!
 
I övrigt har jag haft en ganska trött dag idag, sömnig från morgon till kväll. Ändå har jag hunnit med en lite seg löprunda, kört mormor till optikern och pluggat lite. Skulle egetnligen pluggat ännu mer men den (inte så) fantastiska fackliga texten vill sig inte riktigt fastna i mitt huvud, så jag tillbringat min kväll med att se på Sex and the city istället, good enoug for me!

Slö söndag

På scemat den här helgen stod det bara "Skypea med Anton", det och redigera massor av bilder är väl ungefär vad jag har gjort. Har faktiskt varit väldigt skönt att kunna slappa framför TV:n och se SM, sitta flera timmar vid middagsbordet och umgås med mina föräldrar och sedan ta en springtur och promenad när det har passat. Alltså en väldigt lugn helg men väldigt skön helg - precis sådana som man måste ha ibland! Nu ska jag bara redigera de sista bilderna till Antons Look Book, smälta ner maten och sedan bara ha en riktigt mysig söndagkväll!
 
 

Sofie

 

Lisas vinterporträtt

Fotograferingen igår gick såå bra! Vi fick fantastiskt fint ljus, strålande sol som var påväg ner - vad passar bättre då än att fota motljusbilder? Tänk att man kan bli så lycklig över att fotografera. Ska kika igenom dom bilderna idag och tills dess kan ni kika på den här snygga tjejen som jag fick fota i tisdags! Det blev måånga skratt och såklart många fina bilder!
 
 

Strålande vintersol

Oftast brukar jag vara den som är lite seg med jobb, att komma igång osv. men igår jobbade sjukt bra! Varvade redigering med att uppdatera min facebooksida och lite skolarbete. Kan inte fatta att jag nu faktiskt pluggar på distans! Två kurser på total studietakt på 50% ska jag läsa nu under våren, Digitala Kulturer och Mobbing i lärandemiljöer 1. Det känns faktiskt jättekul, trots att det är press att prestera, stressigt m.m, men just nu känns det mest bara roligt att läsa två kurser som verkligen intresserar mig! 
 
Dessa bilder nedan fotade jag igår innan jag satte igång med att jobba. Det var så fint när solen låg bakom de frostklädda träden att jag inte kunde låta bli att gå ut och fota. Jag har en porträttfotografering idag med Sofie som behöver nya bilder till sin blogg, och hittills har det alltid varit monligt på mina vinterfotograferingar, därför känns det extra kul att det är strålande sol idag också! Nu ska jag packa ihop alla kameragrejer, göra iordning mig och dra till location, önska oss lycka till!
 
 

En fin helg

Jag har haft en lång och väldigt trevlig helg den här veckan. Det började i torsdags med en tidig, för mig, frukost med Annelie för att sedan åka vidare till Gideå för att köra ett rejält filmmaraton, nämligen alla sagan om ringen filmerna på raken (ca 11-12h). Sedan på fredagen åkte jag in till Övik för att spela in en duett med Marielle som hon hade skrivit själv. Sedan hastade jag ner till busstationen för att åka upp till Umeå där en mysig biokväll väntade med Emma och Lisa. Les Miserables och Django Unchained hann vi se innan vi drog oss till Nydalahöjd och sov över hos Andreas. Igår kväll kom jag till slut hem till min egen säng och idag har jag sovit, rengjort åt mina kaniner och slappat framför tvn. Men imorgon börjar allvaret på riktigt, massa redigeringsarbete och två kurser som jag ska studera på distans till juni börjar också. Hej och hå, nu kör vi!
 
   

Nattugglan strikes again

Nu sitter jag på natten igen fastän jag verklgen borde gå och lägga mig. Har suttit och rensat bilder och redigerat hela kvällen, förutom då jag var på pingisträningen såklart. När jag äntligen blev klar belönade jag mig själv med en Disney film (vad annars?), det blev Hercules idag. Anledningen till att jag borde ha gått och lagt mig redan grundar på att väckaren kommer ringa 06:15 imorgon bitti. Det vill säga enormt tidigt för den som är van att sitta uppe halva nätterna och jobba för att sedan sova till ungefär lunchdags. Men det vankas frukost på mitt favoritcafé i Örnsköldsvik med en fin vän och sedan ett långt långt Sagan om Ringen maraton med Emma resten av dagen, vilket gör det mycket lättare att kliva upp! Nu ska jag bara göra det sista på bilderna som ska levereras och sedan är det sängen som gäller!
 

2013 jar

Här om natten fick jag inspiration till att dekorera min egna 2013 jar. Fram med burken, presentpapper, snöre och lim klockan två på natten (det är ungefär vid den tiden som jag är mest effektiv), och knappt en timme senare så hade jag det här resultatet. Tanken är alltså då att varje gång det händer något roligt eller glädjande så skriver man ner det på en lapp och lägger det i burken, i slutet av året öppnar man burken och läser igenom allt bra som har hänt under året, bra va? Idén fick jag från Tinkerbellas blogg som också hade gjort sin egna 2013 jar.
 

Konsten att åka längdskidor

... verkar inte riktigt finnas i mitt norrländska blod, inte heller att kunna åka spark bra heller faktiskt. I och med att jag har hittat motivationen för att träna, och känner att den här gången kanske det kan hålla i sig, testade i tisdags på att ställa mig på längdskidorna. Innan jag började åka tänkte jag optimistiskt "jag kan åka 5km idag, det är nog ingen fara!" - jag hade ganska fel. När jag hade åkt till där man svängar av för 1,5km värkte det i både ben och armar, det var ju skitsvårt och jobbigt att åka längdskidor! Jag lyckades i alla fall ta mig runt 2,5km och efter den långa nedförsbacken på slutet tänkte jag ändå för mig att det inte var allt för hemskt ändå (fast det absolut var det). Men idag ska jag försöka ta nya tag i skidspåret, det är trots allt riktigt bra träning och ganska roligt (i nedförsbackarna!).
 
 
 
 
 
 
 

Det här med nyårslöften och mål

Här om natten satte jag mig ner och skrev en lista på mål som jag skulle velat klara av innan 2013 går mot sitt slut. Väldigt många mål blev det, allt från väldigt personliga till mål med fotograferingen, vissa väldigt flummiga och andra väldigt exkta. Som många små (och stora) nyårslöften skrev jag ner dom på min lista, la ner det i ett kuvär och stoppade undan det tills jag behöver motivationen igen. För i slutet är väl det det fungerar som, motivation? Att kunna sträva efter att stryka den där meningen från listan och känna att man har utvecklats ännu lite till, få en boost med självförtroende. 
 
Under 2012 har jag lärt känna mig själv mycket bättre, vet hur jag reagerar vid vissa situationer, vet var mina svagheter och styrkor ligger osv. Jag har fått känna av hur djupt jag sörjer och hur lätt jag har för att skratta, en mycket bättre självkänsla helt enkelt! Ett mål som jag inte hade i tanken när jag började året, men som ändå blev av på något sätt. 
 
Mina mål för 2013 är som sagt ganska många, ganska spridda, saker jag kan påverka och saker som inte alls ligger i mina händer. Jag vet att jag inte kommer kunna stryka alla från listan, men målsättningen är så många som möjligt såklart! Men det känns bra att ha något att sträva efter, för nu är jag fylld med mer motivation än någonsin inför det här året som vi som smått har påbörjat (trots att jag vaknade idag och bara kände för att ligga kvar tills det blev natt igen, men sådana dagar ska man väl också ha?).
 
Dit jag tror jag vill komma med det här lite flummiga blogginlägget är att: sätt upp mål, dröm och kämpa! Vare sig det är att fota mer under året eller att kunna springa 5-10 km innan nästa januari (dessa finns båda med på min lista), så våga! Våga göra dig till åtlöje, våga misslyckas och våga lyckas, när nästa år kommer lovar jag att du inte kommer ångra dig!
 
bilden är fotad nästan exakt ett år sedan idag.

Annica och hennes J #2


En egen liten myskväll

 
Hade egentligen tänkt skriva ett peppande inlägg om mina "nyårslöften" och mål med det nya året, men blev så trött efter att ha jobbat lite och lagat mat att jag bara tror jag orkar dra igång en film och mysa ner mig med tända ljus. Ibland är det så skönt att ha sådana kvällar, bara släppa det mesta och drömma sig in i en film! Planerar att vara lite mer aktiv under morgondagen, både med jobb och kanske till och med att jag tar mig ut på en joggingrunda också, men just nu ska jag ha lite kvalitétstid med mig själv.

Annica och hennes J

Fick möjligheten innan jul att åka ner till Härnösand och fotografera Annica och hennes nära och kära. Först blev det en syskonfotografering och sedan en parfotografering. Som ni ser på bilderna snöade det den här dagen och var riktigt kallt, men alla som stod framför kameran höll ut väldigt bra och blev så fina på bilderna! 
 

 

Årsresumé 2012

 
Januari
Efter jullovet började jag min sista termin på Nolaskolan och jag minns att jag hade en del rester att ta itu med. Det blev också många timmar framför TVn när juniorlandslaget plockade hem VM-guldet, glädjen var enorm. Vinkade hejdå till min fina Lisa som skulle tillbringa tre långa månadet i Indien, och virkade mina första amihurumis. Fick också ett tufft och oväntat besked om att fina Camino hade gått bort, endast 4 år gammal och fortfarande en unghäst. Minns att det blev några jobbiga dagar hemma, men speciellt i skolan då jag fick gå hem tidigt två gånger och dessutom vara hemma en dag. Sorg kan slå hårt och snabbt när man inte är redo.
 
 
 
Februari
Den här månaden behöver nog bara sammanfattas med ett ord - Stockholm! Fick chansen att praktisera på Shoot Magazine tack vare deras grymma redaktörer och otroligt stöttande lärare. En vecka tillbringade jag i Stockholm och fick vara med på kontoret med Emelie, som är en stor förebild och inspirationskälla för mig, och minst lika härliga Malou. De hade dessutom två andra fina praktikanter som var där under samma vecka som jag! Förutom praktiken vandrade jag runt i ett underbart vackert Stockholm och avslutade min resa med att se Doktor Glas på dramaten. 
 
 
 
Mars
I Mars kom nästa hårda bakslag då ett vetrinärbesök resulterade i att vi fick ta bort vår sockersöta älskade katt. 13 fina år fick vi med henne innan hon fick somna in medan tårarna föll och sorgen tog över mitt hjärta igen. Men med fina vänner och en fantastik familj kan man ta sig igenom det mesta, trots enorm saknad gick livet tillbaka till det vanliga. Familjen hälsade på brorsan i Umeå, mitt rum tapetserades äntligen om, fick använda foto till ett skolarbete och hade, förmodligen, världens längsta frukost på Örnsköldsviks mysigaste café (där satt vi 5h).
 
 
 
April
I april var det äntligen dags för Lisa att komma hem och med sig hade hon en väldigt fin grön bok som nu innehåller de flesta av mina dikter! I övrigt paserade månaden ganska obemärkt. Jag bollade företagsidéer med Anton, firade lite påsk, lyssnade på Kents nya fantastiska album, hade en snabb och spontan fotografering med Emma, fyllde år och köpte ett nytt objektiv för pengarna och längtade som en galning till Zambiaresan. 
 
 
 
Maj
Maj hälsades välkommen hos Evelina i Själevad med fina vänner då jag dagen innan hade fotograferat Markus och Elin (som kanske är den fotorafering jag är mest nöjd med i år) och senare på dagen också Kajsa. Men 6:e maj kom det jag och min klass hade väntat på länge - Zambia. Vår fantastiska klass åkte till den vackraste av kontinenter och skrattade, grät, hittade hopp och en annan verklighet. En resa som jag lärde mig otroligt mycket av och något jag aldrig kommer glömma. Men även här nådde sorgen mig, efter några mobillösa dagar på safari kom vi tillbaka dit vi bodde där ett sms om att min sagohäst hade gått bort. 31 år gammal blev Fricka, hon fick leva längre än många andra djur men saknaden kom direkt med många andra känslor och jag är så glad att jag hade fina människor runt omkring mig som tröstade bättre än någonting annat. 2005 till 2012 fick jag rida på Frickas rygg, nu hoppas jag att hon galloperar fritt på trapalandas evigt gröna ängar.
 
 
 
Juni
På nationaldagen fick vi hem en liten gråvit kattunge som vi döpte till Sally, sockersöt som hon var (och är!) var det svårt att slita sig och åka på picknickfestivalen som traditionsenligt arrageras i Örnsköldsvik. I juni var det också dags för balen och jag och två klasskamrater redovisade vårt projektarbete i form av vår första utställning. Till slut den 15:e juni var det dags att säga adjö till skolan. Efter nästan mer tårar än skratt, fina ord, massa kramar, flakåkning och till sist en studentfest hade jag plötsligt gått klart gymnasiet. Tre år som gav mig otroligt mycket som person, fantastiska minnen och fina vänner, precis som det ska vara! Resten av juni bestod av jobb på ICA, komma överrens med min nya Mac (som var väldigt samarbetsvillig) och fina dagar i solsken.
 
 
 
Juli
Sommaren är min absoluta favoritårstid, även denna trots regn och dåligt väder. Jag jobbade för fullt på ICA, åkte på utflykt till Ulvön, bodde en helg i Lisas stuga i Björknäs, seglade, planerade företaget och hade två spontana snabba fotograferingar med Lisa och Jessica. En väldigt bra sommarmånad helt enkelt!
 
 
 
 
Augusti
En konsert med Kent fick bli en toppenstart på Augusti månad och, enligt mig, den sista sommarmånaden. En hel del sol och bad då det äntligen var väder till det, sommarnätter utan slut och mitt första, och förvånande nog, lyckade försök till saftkokning. Augusti bjöd dessutom på en till Kent konsert då jag och Lisa åkte ner till Stockholm för att än en gång uppleva vårt favoritband spela oss till tårar. Med reketerna de sköt upp på slutet kan det inte beskrivas med andra ord än magiskt.
 
 
 
September
Gick en distanskurs för Emelie Ohlsson och tack vare den drog jag ihop fyra olika fotosessioner med nära och kära. Riktigt bra med träning och extra bra att få respons på bilderna! Jag sa hejdå till Lisa som än en gång skulle vara borta i 3 månader, kändes konstigt nog jobbigare än förra gången, men tack och lov för Skype! I övrigt jobbade jag som ett djur med hemsidan, priser och företaget i stort för att få det klart, och en frankrikeresa planerades när dagarna och timmarna räckte till.
 
 
 
Oktober
Hösten kom och precis när jag slutade jobba på ICA drog jag igång med min egen verksamhet på riktigt. Jag beställde visitkort, lanserade hemsidan och blev officiellt egenföretagare. Göteborgs poesifestival publicerade mig som en finalist i Ung Poesi på deras hemsida, men jag hade vetat det sedan juni utan att riktigt tro på det. Men sant och på riktigt var det, likaså när jag kom på framsidan på blogg.se, otrolig glädje! I slutet av oktober åkte jag, Rämsy och Emma ner till Göteborg för att lyssna på lite poesi och strosa runt i staden innan vi åkte vidare till Paris. Måste säga att det var något alldeles speciellt att se sitt eget namn i tryck, tänk att för ett och ett halvt år sedan hade jag aldrig skrivit en dikt. 
 
 
 
November
Jag och mina två vänner var lyckliga nog att få tilbringa nästan halva november i Frankrike där vi åkte från Paris till Avignon och till slut vidare till Montpellier och en halvdag i Sête. Efter en sommar och höst med massa jobb blev detta vår semester, vilken var mycket välkommen. När vi kom hem började jag aktivt gå på pingisträningarna igen och hann dessutom ut på några löprundor också! Lyckades också läsa ut några böcker och virka mig själv nya amigiurumis. 
 
 
 
December
I början av december lanserade jag mitt decembererbjudande som jag tror blev mycket uppskattat bland mina kunder! Runt jul rasslade det till ordentligt och jag fick många olika jobb nästan dagarna efter varandra, allt från syskonfotograferingar till att fota en lookbook. I december blev jag också nästan ohälsosamt beroende av musikhjälpen och fick till och med en natt vara med i radio och prata med Gina, oväntat med kul! Kul var det också att träffa saknade Anton som hälsade på i Sverige från New York, hoppas själv på att jag har möjlighet att hälsa på honom där under 2013. 

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan