#Kentfest

Förra helgen var jag och Lisa nere i Stockholm för att dels hälsa på min fina bror, men framför allt (förlåt Andreas) - gå på Kentfest! Biljetterna bokade vi för flera månader sedan, inte konstigt då man sällan missar en chans att se sitt favoritband live. Men den här gången var det mer än bara Kent, det var som en liten mini-festival! Öltält, mat, två scener, parisehjul, Ben and Jerrys glass och massa människor mitt ute i en inhängnad på gärdet (låter som vi var en massa kossor... vilket det nästan kändes som iblad). Det var i alla fall ett otroligt bra evenemang men många bra artister!Tove Lo och Elliphant var nog dom som imponerade mest på mig - som jag inte hade lyssnat på i förhand alltså. Alina Devercerski spelade alldeles innan Kent och var såklart helt grym! Men sen kom dom bästa. Älskade älskade Kent. Det finns (nästan) inget som går upp emot att se sitt favoritband live, det är en sån otroligt häftig känsla! Och Kent lämnar en aldrig besviken! Helt galet var bra dom är. Mer än så behövs inte sägas.
 
du träffar alltid hjärtat mitt

Sommar!

Ja, nu har jag också fått "sommarlov"! Med sommar innebär också sommarjobb. Körde riktigt hårt med heldagar första veckan och lite lugnare den här veckan. Det är riktigt kul att få jobba, träffa alla kunder igen som säger "nu är det sommar igen!" när de ser mig. Hur fint är det inte att få bli förknippad med sommar? Helt fantastiskt!
 
Tentan gick förresten bra den också! Så himla skönt! Vi slet verkligen som djur vår lilla plugggrupp under den tentaveckan och det verkar som att det gick bra för oss alla, vilket vi verkligen förtjänade efter alla timmar instängda i det där lilla grupprummet utan fönster medan solen strålade ute. Mina kära klasskamrater träffar jag inte igen förrän till hösten, vilket känns lite tråkigt, dom är ju så fina! Men jag njuter så mycket av att vara hemma i Norrland och vetskapen om att jag träffar dom igen om några månader är plåster på saknaden. 
 
I övrigt försöker jag bli en bokmal samt en löpare igen. Tränar lite lagom så där och har till och med anmält mig till ett lopp i slutet av Agusuti!! Dock ett lopp som verkar väldigt skönt och bra stämning. Ingen tidtagning och folk kastar färg på en efter varje kilomenter man springer (loppet är 5 km långt). Böckerna då, jo - drog igenom "Perks of being a wallflower" som har varit en av mina favoritfilmer. Boken var liksom filmen, jättebra - även om stilen att skriva på inte alltid tilltalade mig. Nu har jag blrjat tagit mig an John Green's "Papertowns". Läste hans hyllade bok "The fault in our stars" som var en riktig besvikelse. Otroligt överskattad! Men kände att jag ville ge han en till chans, och hittills tycker jag att "Papertowns" är bättre, men så här halvvägs in i boken börjar den bli lite tradig. Ska lämna ungdomsböckerna sedan tänkte jag och satsa på "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini, men en bok i taget nu först! Blir lite ivrig av mig.
 
I övrigt rullar livet på rätt så vanligt. Sova, äta, jobba, träna, läsa, massa annat, och också njuta av att det är sommar och att jag är hemma i mitt vackra vackra lilla lilla Docksta där jag trivs så bra! 
 
många kattbilder nu men det får ni bara ta, för min katt är sötast! 

Ett hem fattigare

Nu bor jag inte på Ekebyvägen 19 längre. Det känns både bra och dåligt. Alla mina grejer har flyttat hem för sommaren, och snart jag också. Så här utan boende och en vecka kvar på terminen måste man tigga in sig att få sova hos sina vänner, och det är precis det jag har gjort! Fina Jenny och Sanna har förbarmat sig över mig den här veckan. Och jag är så otroligt tacksam och glad över deras gästfrihet! Helgen spenderade jag alltså hemma i docksta. Fina fina docksta. Havet och bergen och solen och träden och ALLT visar sig verkligen från sin bästa sida nu när det in princip är sommar! Ångesten över plugget och den stunnande tentan på lördag fanns där hela tiden, men bara att få krama mina djur, se morfars vackra glada leende när han såg mig och få sitta på altan och prata med mina föräldrar var verkligen värt allt det! Men nu är helgen slut, dags att samla krafterna för en sista anträngning den här terminen. Tenta på lördag, språkhistoria. Ja, det ska väl gå det också!


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan