Efter-tenta-helg

I fredags skrev vi vår tenta på Svenska i användning. Tentan var lite svår och kenpig, men jag hoppas att läraren då istället är snäll och ger mig och mina klasskamrater G. Efter tentan körde jag och gänget på vår, som det nu har blivit, traditionsenliga lunch. Jag är så glad för den här lilla traditionen vi har, verkligen supermysigt. Vädret var i alla fall underbart så vi kunde sitta på VGs uteplats, utan jackor och njuta av att tentan var gjord, en god soppa och den strålande solen! Fredagens kväll och natt blev också väldigt bra då några av oss i klassen drog ut och dansade till nationerna stängde. En såndär perfekt tenta-dag blev det helt enkelt!

Halva lördagen spenderade jag men att sova. Bortkastad tid tänker vissa av er, otroligt värt säger jag! När jag till sist hade vaknat upp tog jag mig en lång promenad mot Håga till, pratade med Lisa på telefon och kände mig så glad över var jag bor och vilka fina människor som också bor i denna stad (och framför allt - pluggar till svensklärare). Söndagens planer är inte så speciellt storslagna - jag ska handla, se på tv och läsa. Som sagt, inte så storslaget, men perfekt för mig! En riktigt bra helg helt enkelt!

 

Mamma 50 år!

Hela min fina familj! Igår samlades vi för att fira mammas 50 års dag (eller ja, hon fyllde ju egentligen år i torsdags med). Den här bilden gör mig så lycklig, massa människor som jag älskar och som älskar mig, ovillkorligt, kan det bli bättre? Det blev i alla fall en väldigt trevlig liten tillställning med god mat, massa fika och till sist tårta. Tidigare på dagen kunde man också sitta ute mot väggen och sola, så en riktigt toppendag hela dan blev det verkligen! Mamma tror jag också var nöjd. Jag tror hon var väldigt nöjd. Och det var vi andra också. En perfekt lördag här uppe i Docksta!

 

Norrland <3

 
 
 
 
 

Vackra Uppsala

I två dagar nu har det varit fantastiskt väder här nere i Uppsala! Det gjorde att jag drog mig ut från mig annars så härliga lägenhet, snurrade på mig joggingskorna (som jag fick skavsår av) och tog mig en långpromenad, både igår och idag! Solen sken och det var nästan så man svettades med underställströja och en tunn vårjacka. Idag, när jag promenerade på eftermiddagen, kände jag mig bara så lycklig. Lycklig över att bo i denna fina stad och att solen äntligen har bestämt sig för att titta fram efter en tung tung februarimånad. Också lycklig över att det finns ett så vackert naturreservat bara ett stankast från min dörr och att det finns mobiltelefoner som gör att jag kan prata med nära och kära i evigheter. I alla fall, när jag gick hemmåt idag i solnedgången var jag tvungen att sätta mig på det här stället som bilden nedan är tagen på. Det var så obeskrivligt vackert! Solen färgade himlen lätt rosa, varma vindar ven och doften av vatten gjorde det hela så komplett. Här fick jag sitta och se solen försvinna bakom berget bit för bit, innan jag gick hem igen med ett leende på läpparna!

 

Brevkompis

Mitt liv är ganska slentrian. Plugga, äta, sova, inte plugga, se på tv, sova ännu mer. Det är helt enkelt inte så spännande. MEN, igår hände däremot något icke slentrientariskt (hittar jag på ord nu?). Jag fick ett brev, ett riktigt brev med frimärken som Jocke Berg skulle ha sagt. Jag absolut älskar att få brev men det händer tyvärr inte så ofta (hint hint till alla er därute i cyberrymden!). Men i alla fall, brevet. Det var från soliga San Fransisco, och det kan ju bara betyda att det var från Emma! En ansiktsmask, en påse te, måånga bilder på Benedict och ett så fint brev. Det är faktiskt löjligt hur glad jag blev. Att jag satt och kramade brevet i soffan några minuter och begrundade hur fina vänner jag har. Löjligt och töntigt - aka Rebecka. Men en riktigt boost i min vardag blev det i alla fall, glädjande och energigivande! Än en gång, och det känns som att jag skriver och säger detta jämt men det är ju så otroligt sant, så galet fina vänner jag har, lyckliga lyckliga jag!


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan