Bortaplan

I måndags eftermiddag hade vi vårt examinerande seminarium och avslutade därför vår första kurs på höstterminen 2014. Detta innebär också att jag har varit ledig från måndag eftermiddag till fredag. Så idag, den sista dagen av härlig ledighet, bestämde jag mig för att åka ner till Stockholm. Planen var att komma dit mycket tidigare, men jag märkte att anlända kl 14:15 inte var så pjåkigt ändå.

Jag gick först runt lite på stan men hittade bara en sak åt mamma, haha! Sedan vid 16 träffade jag min kära bror för en middagsdejt. Vi åt sushi (som inte var lika god som den i San Diego, snyft) och pratade om dittan och dattan. Det var vädligt fint att få se honom, om än bara för några timmar. Sedan följde han mig till globenområdet, och tappade bort sig på vägen dit, men eftersom vi var ute i så god tid gjorde det absolut ingenting. Väl där hämtade jag ut min biljett, drog på mig min finaste tröja och ställde mig på bortastå-läktaren - Modo spelade nämligen borta mot Djurgården! Som vi sjöng och skrek och stojade, ändå räckte det inte till någon vinst, Djurgården satte spiken i kistan med 4-3 när det var 40 sekunder kvar av matchen. Den snörpliga förlusten var ingen höjdare alls, men jag hade ändå en väldigt bra dag!

 

Hemmavid

Inte nog med att jag har hunnit plugga i en hel månad nu, jag har också hunnit resa hem en sväng! Hur laddar man bättre upp inför en tenta än att åka hem, njuta av Norrland och plugga absolut ingenting? Ingen vet. I alla fall lyckades jag komma ifrån Uppsala några dagar och åka hem-hem. Det är så himla skönt att få resa bort några dagar så där ibland, miljöombyte är det bästa som finns! Väl hemma snyltade jag på mamma och pappas mat, sov med katten varje natt, kramade mormor och morfar flera gånger, åt middag med släkten, åkte med pappa och hejade på Modo i Lyan, åkte upp till Drävja med mamma, handlade på bästa ICAt och sov och slappade en hel del också. Ett minibreak som var så väldigt skönt att få. Har redan bokat nästa biljett upp till Norrland, sista helgen i oktober! Docksta en dag och Umeå (dvs Rämsil och deras nya valp) i två dagar - behöver jag ens säga att jag längtar?


Uppsalalivet

Jag som skulle bli bättre på att blogga, jaja, skam den som ger sig. Jag är i alla fall tillbaka i skolan igen efter ett underbart sommarlov och en fantastisk resa (längtar fortfarande tillbaka), och har nu pluggat (höll på att skriva kuggat, ett tecken?) på i en månad nu. Det går bra även om pedagogiken inte är lika intressant som svenskan var, men ändå väldigt lärorikt. Har också ett nytt boende! Bor nu i en halvfräch korridor med 11 andra studenter. Det är lite tålamodskrävande och drygt ibland, men så här efter en månad har man börjat vant sig och det går faktiskt bra! Här i Uppalnd är allt ungefär som vanigt alltså - jag har kommit igång med träningen igen, modotröjan hänger fint på väggen, nationerna är likadana, klasskamraterna är glada och trevliga och Uppsalalivet rullar på som aldrig förr!


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan