California

I 10 dagar semestrade Lisa, Emma och jag i denna fantastiskt fina och mysiga stat i USA - Kalifornien. Ofta när jag kommer hem från en resa känner jag mig väldigt nöjd och glad över att få komma hem (jag är ju väldigt hemmakär av mig), men den här gången kände jag nästan att jag kunde ha stannat kvar. Så mysiga människor, bra resesällskap, fantastiska vyer, härligt klimat och allmänt trevlig stämning. Så otroligt bra resa!

 
Vad gjorde vi då? Först landade Lisa och jag i San Francisco där Emma stod och väntade på oss på flygplatsen. Första riktiga dagen i staden hann vi med en hel del. Vi promenerade längs San Fransiscos gator, åt lunch uppe vid "Coit tower" där vi fick en otroligt fin utsikt över hela staden, kikade på sjölejonen nere vid fisherman's wharf och cyklade till och på Golden Gate-bron fram och tillbaka. Det blev en riktigt fullspäckad dag, men en rolig väldigt sådan! 

 
Dagen efter det hyrde vi en bil i San Fransisco (efter lång lång väntan) och började bila längs Highway 1 söderut. Highway 1 var nog en av höjdpunkterna på resan tyckte jag. Svindlade höjder där man åkte med bilen, bara en vanligt vägräcke mellan dig och klipporna ner till havet. Från mäktiga berg och Stilla havet till mysiga samhällen och jordbruk. Det var verkligen jättehäftigt att åka där!

 
 
Efter Highway 1 kom vi fram till Los Angeles - staden med alla bilar. Det gick inte att ta sig någonstans utan bil, och även med bil tog det väldigt lång tid att komma dit man skulle. Vi sovde i Los Angeles i två nätter, dvs inte så speciellt länge, men det kändes som att vi hann med det vi ville. Emma och jag red häst vid Hollywoodskylten och fin en fantastisk utsikt över hela Los Angeles, sedan promenerade vi alla tre på walk od fame och kikade på alla stjärnor och sedan på kvällen tog vi bilen ner till Santa Monica pier. Piren tror jag nästan var det roligaste i Los Angeles. Det kändes så typiskt amerikansk med en pir där det fanns ett litet nöjesfält, ett spelrum, massa restauranger och folk som spelade och sjöng. Det var verkligen en höjdare!

 
 
 
Sist ut på vår roadtrip innan vi åkte tillbaka till San Fransisco var San Diego, staden som Emma hade hypat så mycket - och med all rätt! Den var verkligen någonting med den staden, värmen eller stämningen kanske, som verkligen fastade hos en. Av alla städer vi besökte är det San Diego jag längtar mest tillbaka till. Efter nästan en vecka med tidiga mornar och sevärdheter varje dag var det så skönt att bara kunna slappa! Vi åkte till stranden (och brände oss allihopa), gick ut och dansade med roliga människor från hostlet, gick på bio, shoppade och, en annan höjdare, såg Jason Mraz live! Det måste nog varit den mysigaste konserten jag någonsin varit på, så fin artist och människa, ska definitivt se han live fler gånger! Och jag ska definitivt besöka San Diego igen!

Dom sista två dagarna spenderade vi där vi började allting, tillbaka i San Fransisco. Emma började jobba igen så det var upp till Lisa och mig att hitta runt på San Fransiscos gator utan vår personliga guide, men det gick rätt bra ändå. Vi besökte det legendariska fängelset Alcatraz, en väldigt häftig upplevelse faktiskt och något man absolut inte får missa om man är i San Fransisco! Vi hälsade också på Emma i Burlingame där hon bor med sin värdfamilj och kramade henne hejdå. Tack och lov så är det inte allt för länge tills vi ses igen 

 
(foto: Lisa)
 
Och efter en och en halv extra dag i San Fransisco var det dags att åka hem till Sverige igen efter en resa som verkligen varit fantastisk på alla sätt och vis. När folk undrar hur jag har haft det så säger jag alltid att jag längtar tillbaka och att jag vill resa tillbaka någon gång, och det är verkligen ett väldigt gott betyg! Så California, I'll see you soon!
 
 

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan