Shopping

Idag har jag beställt massa grejer (främst till Gatufesten). Åh, det är så awesome! Jag längtar sjukt mycket tills allt kommer!



1. Kent plektrum, från Kents merchandise shop - 40kr
2. Kent t-shirt, från Kents merchandise shop - 240kr
3. Kavaj, från Nelly.com - 119kr
4. Sundsvalls Gatufest biljett - 350kr
5. Sandaler, från Nelly.com - 179kr

Midsommarhelgen

Jag har haft en jättebra midsommarhelg med fins människor!
* I Torsdags så åt Lisa, jag, Marre och Elin tacos hos Lisa. Vi badade i Gällsta och vi var uppe länge på kvällen... tills klockan 7 på morgonen. Askul va det!
* I Fredags åt jag lunch hos mormor och sedan for jag till Lisa igen för att vara med henne och Malin. Vi spelade TP, badade i Lillvammsjön, sjöng Singstar och kollade på Mamma Mia.
* Igår slappade jag och såg på film och sånt. Såg på Johan Falk GSI, surprise surprise!
* Idag har jag också haft en slappardag. Har gått en promenad inne i Dockstas centrum och kommit på hur mycket jag gillar att bara gå och lyssna på musik! Sen har jag solat lite också men inte så mycket att jag har fått färg på mig, hm!

// Becka

Hemma från Stockholm

Nu är jag hemma efter en trevlig helg i vår fina huvudstad Stockholm!

Lisa och jag for dit i fredags med tåg. När vi kom till Stockholm så for vi till naturhistoriskariksmuseumet och kollade runt där för att sedan kolla på cosmonova. Efter det så åkte vi in till stan igen och käka på McDonalds', Lisa var nöjd. Men när vi satt där och åt så for det förbi massor av polisbilar. Nyfiken i en strut som jag är så övertalade jag Lisa att följa efter alla dessa polisbilar och de ledde oss till konserthuset. Vi förstod först inte vad vi gjorde där men helt plötsligt dök Mark Levengood (stavning?) upp på andra sidan vägen! Sen kom Göran Persson. Vi förstod då att det var nått kungligt pågång och hej svejs kom Viktoria och Daniel! Vi såg även Fredrik Reinfeldt, Norges kung, Kungen, Drottningen, Madeliene och Carl-Philip.

På Lördagen kom Anton till Stockholm! Den här dagen tog vi det faktiskt rätt så lugnt med tanke på att det var folk ÖVERALLT pga brölloppet. Vi såg inte Viktoria och Daniel den dagen men vi hurrade med massa andra människor ute på gatan när vi såg på en storbildsskärm när dom kysste varandra utanför kyrkan. Vi åt uppe på taket av kulturhuset och sedan gjorde vi det bästa på hela helgen - Vi gick och kollade på Hamlet på stadsteatern!

Jag som aldrig sett Hamlet förut tyckte den var jätttebra! Det är verkligen synd att man inte går på teater oftare för det är en häftig upplevelse. Dock kanske den här häftigaste upplevelsen mest berodde på dom duktiga skådespelarna - Gustaf Skarsgård, Katharina Ewerlöf, Francisco Sobrado, Lisa Werlinder men framför allt: Jakob Eklund <3 . Jag bara gapade när han gick ut på scenen först och vid ett tillfälle gick han längst fram på scenen och tittade rakt på mig. Då tappade jag andan totalt, helt fantastiskt var det! (Ja, det låter väldigt töntigt men ack så sant, Jakob Eklund är en otroligt duktig skådespelare som jag beundrar. Också att tillägga - han är bättre live än vad han är på film).

På söndagen skulle Anton umgås med sin kompis Jennie så Lisa och jag chillade runt själva på stockholms gator. Jag ville väldigt gärna åka på junibacken och åka sagotåget där, mest för nostalgitrippens skull. Sagt och gjort så åkte vi över till Djurgården och åkte sagotåget. Inte lika bra som jag minns det men värt ändå. Helt spontant så gick vi också in på Aquaria och kollade på hajar på vägen tillbaka till båten. Vi käkade i Gamla Stan och efter maten gjorde vi något välsigt roligt igen.... - Vi kollade på Hamlet en gång till! Inte lika bra som första gången men jag tappade ändå andan några gånger. På slutet fick skådespelarna stående ovastioner och sorgligt nog var det den sista uppsättningen av Hamlet med dessa skådespelare och sånt.

Idag, måndag, så packade vi våra väskor och lämnade Stockholm bakom oss för att åka hem mot Norrland. Vi åkte tåg från Stockholm till Hudiksvall, från Hudik till Sundsvall med buss, från Sundsvall till Docksta med buss (linje 10 så det gick hur segt som helst). Vi träffade dock en jättetrevlig man på bussen som var väldigt pratglad och rolig.

En väldigt värd resa och jag måste säga det fast ni kanske redan har frstått det - Det bästa av allt var att se Hamlet, speciellt den gången då vi satt längst fram. Men såklart är det alltid kul att vara ute o resa och umgås med vänner. Jag lägger upp bilder imorn kanske, tog inte så många faktiskt (helt otroligt konstigt...). Imorgon börjar jag jobba och jag är inte så pepp just nu, bäst att sova på det.

// Becka - "Jag behöver en MAAN, en alfahanne, en manmanmanmanman, en MANLYMAN!! .... Jakob?" <3

Nytt utseende!

Nu har jag ändrat designen på bloggen, jag tyckte den gamla var alldeles för mörk för sommaren. Ni får dock leva med att jag gjorde den kortare och därför ser gamla bilder för stora ut för bloggen. Pallar inte fixa det för då måste jag fixa ALLA bilder (välsigt ovärt).

Texten ska jag också se om den går att fixa på något sätt. På något sätt ska det fixas i alla fall. Jag är nöjd över designen och den känns mycket ljusare och gladare, jag gillar'T!
Såhär såg den gamla headern ut:

EDIT: Jag jobbar på att fixa kommentars sidan! Fixat!



// Becka

Turn and turn again

Den här dagen har nog varit rätt så okej, men just nu känns det bara jobbigt. Jag skyller på att jag försöker återhämta mig från alla skolavslutningar och studentfiranden. Just i det här ögonblicket känns det lite crappigt. Får typ panikångest över brännan som jag har fått eftersom den inte bara är jävulskt ful utan att den också är läskig... sådär, ånej jag kommer föralltid ha något problem med huden där jag har bränt mig läskig. Men jag tror det bara är jag som går lite hyperkondriker.

Sommarlovet känns inte riktigt än, hoppas det börjar göra det snart. Jag tror det kommer kännas på måndag när alla far iväg på sina jobb och jag är ensam hemma i huset! Så skönt. Ensamhet kan vara det värsta men för jämnan nästan det bästa som finns. Bara ägna sig åt sig själv, göra vad man vill. Jag tror jag har pratat om det här förut. Men för mig är ensamhet, då pratar jag om bra ensamhet (det finns dålig också), det är frihet.

// Becka

E-kampen

Idag har vi haft E-kampen på skolan. Det innebär inprincip att alla ekonomiklasser ska köra olika sporter och grejer mot varandra. Jag körde fotboll och innebandy och sen var det några andra som körde luffarschack och dragkamp.

Jag kan ju samanfatta allting med att... vi förlorade, vi kom sist (treorna vann). Men det var väldigt kul ändå! Vi vann faktiskt ALLA matcher i luffarschack och en i dragkamp. Innebandyn och fotbollen gick inte så bra men det var grymt kul ändå. Några höjdpunkter var väl när Moa fällde en trea, Josefin fällde en (minns inte vem det var) och att jag föll utanför sargen på innebandyn två gånger.

Dagens var ändå när 2b (?) skulle möta 3:orna i dragkamp. Observera att treorna hade den högljudaste klacken (som ibland tyckte att de andra lagen hade fel o.s.v.) och att dom var typ bäst på alla springgrenarna, och så även dragkampen. Det var bäst av tre och treorna hade vunnit första väldigt enkelt. Så när det var dags för andra ronden och dom hade börja dragit skrek en tvåa: 1, 2, 3!!! Och så släppte alla repet och treorna föll baklänges! Mycket roligt men dommaren vart inte så glad och förbjöd att man fick göra så. Rätt åt dom tänkte vi andra, haha!

Imorn blir det skolavslutning och hejdå till sp1e. Det kommer bli trist fr jag tycker verkligen vi har varit en bra klass! Kommer sakna alla, men samtidigt ser jag mycket fram emot att börja IC2.

Becka - En stolt spätte!


Me and you - just us two

Idag har jag varit på bio med Lisa, Malin och Julia. Vi åt först på Max där vi cokså träffade Anton (eftersom han jobbar där). Jag träffade också på min gamla kurator. Sen drog vi till bion där jag mötte min svenskalärare... det är välsigt konstigt att se lärare ute i den "verkliga världen" har jag kommit fram till, precis som om jag förväntar mig att dom skulle bo i skolan eller nått. I alla fall så såg vi på "Sex and the City 2". Den var inte lika bra som första filmen, kanske lite lång men helt klart sevärd! Vi satt i alla fall och skrattade hela tiden.

Nu sitter jag här i min sköna säng och taggar inför morgondagen. Det kommer bli en helvetiskt lång dag, bokstavligt talat. Först ska jag upp vid 8 för att käka frukost och allt för kl 10 ska Marre och jag vara på rövarbyn och måla fula ansikten finare (haha, skämt å sido. Vi ska ansiktsmåla). Blir nog där fram till eftermiddagen för kl 16 ska jag åka till Kustladan och se på nationaldagsfirandet där. Sen kl 02 (ja, kl 2 på natten) ska jag sitta uppe och se MTV movie Awards! Det räcker till kl 06. Jag planerar att vara vaken i 24h, bara för att kunna säga att jag har varit det!

// Becka - Människan som aldrig behöver sova... eller inte?

Sommarbete

Åsa släppte unghästarna på sommarbete igår så dom hade lite race för sig!
Vi var också på utflykt med klassen igår. Det var faktiskt rätt så skoj ändå. Vi skulle gå längre än vad vi gjorde men det gjorde ingenting för någon. Äta fika och umgås med vänner är rätt toppen.







// Becka

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan