Tävling hos Tvspelsweb


Tvspelsweb anordnar en tävling på deras facebooksida som har temat spegling/reflektioner. Priset för den som vinner är en valfri reflexskärm för max 300 kr. Skulle själv vilja ha en lite mindre reflexskärm (en sånhär) som man skulle kunna använda smidigt när man inte fotar helkroppsporträtt eller som man själv kan hålla i lätt vid självportätt.

Den här bilden fotade jag min sista dag i Stockholm medan jag väntade på att gå in på dramaten. Stadsbilder med lång slutartid är något av det snyggaste jag vet, dock fotar jag det inte så ofta som jag skulle vilja göra. Jag fick några blickar kastade mot mig när jag satt på asfalten med kameran sådär på kvällen (jag hade inget stativ så jag fick använda marken som stadig yta). Trots de icke perfekta förhållanderna blev jag väldigt nöjd med bilden och det fick bli ett fint fotoavslut på min Stockholmsresa.

Jessica


Oscarsgalan

Igår satt, av tradition, Emma och jag uppe och såg hela Oscarsgalan från början til slut. Allt från den första dåliga röda mattan till när The Artist vann pris för bästa film. Kanske egenltigen inte var den bästa idén jag har haft med tanke på att jag redan var trött från allt resande och sedan också för att jag var sjuk. Får skylla mig själv helt enkelt och kan nog säga att det var värt det också! Nu sitter jag dock här med en härlig förkylning och en feber som verkar komma och gå lite som den vill, tror inte den har bestämt sig för om den ska bryta ut eller inte än. Blir skola imorn i alla fall! Här kommer två bilder från vår vaka i alla fall!



Nikon D90, 50 mm, SB-700

Hemma igen

Efter en hel vecka är jag hemma igen i lilla Docksta. Det har varit en underbart bra vecka nere i Stockholm, så bra att jag nästan inte ville fara därifrån, en vecka till hade inte varit helt fel. Praktiken har, som jag redan nämt, också varit helt fantastiskt bra! Emelie och Malou är hur trevliga som helst och det har varit så kul att lära känns dom och Evelina och Jessica. Än en gång känner jag mig så tacksam över chansen att få ha praktiserat hos dom, och jag hoppas det blir fler gånger!





I fredags var det i alla fall min sista dag både på Shoot och i Stockholm. Efter att ha sagt hejdå till Malou på kontoret drog jag mig vidare mot Hagaparken. Väl där mötte jag några papparazzis som flinade mot mig, kanske i tron att jag var en av dom (eftersom jag hade systemkameran på axeln). Kände mig i alla fall supercool och flinade tillbaka innan jag började små fnissa över hur länge dom måste stå där och vänta tills det händer något.





Annars gick jag bara runt i Stockholm och promenerade. Hoppade av vid någon random tunnelbanestation och promenerade vidare till nästa. Åt middag på McDonalds och gick sedan för att se Doktor Glas på dramaten. Krister Henriksson gjorde Doktor Glas till en monolog, och trots att det var lite långtråkigt emellanåt var den riktigt riktigt bra. Sucker för teatrar som jag är.



Lördagsmorgonen och förmiddagen bestod av hemresa och efter det gjorde jag inte så mycket heller. Saknade Stockholm lite och kände att jag kanske var påväg åt fel håll. Väl hemma kändes det bra dock och jag har verkligen underskattat känslan av att sova i min egen säng, skönt. Nu ska jag fara och hämta Emma, fara till Bjästa för att köpa chips och godis och ladda för en sömnlös natt med Oscarsgalan på TVn. Kankse inte det bästa för min förkylning men tradition är tradition!

Och jag vill bara gråta så vackert i Stockholm inatt

Det här är sista kvällen i Stockholm för den här gången, tänk att en vecka kan gå så fort. Ikväll ska jag packa väskan igen för imorn bär det iväg hem till kära Docksta. Får se hur orken är imorgon efter en heldags resande, men jag ska försöka dra ihop några mer vettiga inlägg med vettiga bilder. Nu ska jag snart hoppa av tunnelbanan i Mörby Centrum, därifrån ska jag få skjuts, lyx!


Trötta torsdag

Det där med att skjuta upp bloggningen till sent på kvällen är inte en sån smart idé. Har massa fina bilder från idag som jag vill lägga upp, men orken räcker inte riktigt till, sängen kallar. Imorn är det i alla fall sista dagen på Shoot vilket känns väldigt trist. Hann inte säga hejdå till Emelie heller, känns väldigt trist. Blir i alla fall stan, middag ute och teater på kvällen vilket nog blir en härlig avslutning på en fantastisk vecka. Får se hur mycket bloggande det blir imorgon, ska försöka få upp dagens händelser i alla fall.


Bra bättre bäst beslut


Idag stod jag och tvekade om jag skulle köpa en chokladkaka eller lite lösgodis, väldigt viktiga frågor som kretsar runt i min vardagliga liv, haha. Valde i alla fall att köpa båda och valde också bort tankarna på att det var onyttigt. Det kändes helt rätt idag. Ibland, oftast, orkar jag inte lägga energi på att känna ånger över ätna sötsaker, då räcker energin till något annat! Brukar för övrigt inte äta sötsaker på vardagar, men är man på "semester" så är man! Nu ska jag njuta av en sista bit choklad för idag och hoppa i säng, blir så trött av dessa jobbdagar. Bra trött dock, väldigt bra trött.

Another day at Shoot




Här i Stockholm har det inte varit det allra roligaste vädret idag. Gråa moln och osynlig halka gör en inte på ett toppenhumör, då är det tur att man har en bra praktik att gå till. Dagen till ära fick jag göra lite research innan lunch och efter lunchen blev det lite fotografering och filminspelning. Ett tag var det väldigt många kameror framme, D90, 7D, 60D (undrar om jag satte alla Canon modeller här...) och några andra kameror som vi skulle fota till tidningen, riktigt kul!

Kan inte förstå att det är min näst sista dag imorgon, går verkligen en jobbvecka såhär snabbt? Tokigt är vad jag kallar det. Har kommit på mig själv med att inte längta hem det minsta, utan mer bara vara nyfiken på om det händer något nytt. Kommer nog aldrig kunna bo här i Stockholm, men hälsa på skulle jag kuna göra hur ofta som helst. Att inte behöva passa några busstider utan att bara gå när man känner för det och ändå hinna till bussen skulle jag också kuna bli van vid, vänta två timmar på en buss känns lite avlägset för tillfället.

Östermalm



Semmeldagen



Idag lyckades jag med att kliva upp senare men ändå komma tidigare till jobbet, fråga mig inte hur jag gör. Det resulterade i alla fall i en liten promenad bland några bostadshus innan jag sedan gick in på kontoret. Låter tufft att gå på jobbet och kontoret, haha! I slutet av dagen bjöd fina Emelie oss på semlor som var väldigt stora och väldigt goda, kan erkänna att jag fick en semla nu ikväll också, bästa fikat just nu!

Och ingen dag ska gå förbi utan att jag halv irrar bort mig någonstans. Idag var det Östermalms tur att råka ut för mig i min jakt på ett Swedbank kontor som kunde tillstå mig lite kontanter (eftersom mitt kort fortfarande är i Tönnebro, det kommer dock imorgon). Ett läskigt renligt kontor hade dom där jag kände mig som en medelklass nolla när jag kom pustande uppför trapporna sådär härligt halvsvettig som man blir av vinterkläder inomhus. Inte nog med det så öppnade en supersnygg tjej dörren och förklarade trevligt för mig att de inte gav ut kontanter efter klockan tre, tack sa jag och gick min väg. Solna och Gamla stan igår, Bromma plan och Östermalm idag, vad ska jag nu hitta på tills imorgon?

Här i Stockholm





Första dagen på praktiken

Jag har haft en väldigt bra första dag här i Stockholm och på praktiken. Lyckades komma till Bromma helskinnad med 20 minuter till godo, imponerande för en tjej som näst intill alltid håller på att missa bussen. När jag väl hade hittat mig upp till plan 5 så stod där en glad Emelie och hälsade mig välkommen. Dagen bestod mest av att skriva adresser till prenumeranter, lyssna på NRJ och ha det allmänt trevligt. Jättemysig och trevlig stämning på kontoret vilket gjorde att klockan gick från tio till två väldigt fort!

Efter jobbet drog jag mig in till stan efter lite virr varr i Solna (exakt samma ställe som jag tappade bort mig på i somras!). Tog mig tillslut fram till Sergels Torg och vandrade sedan vidare mot Gamla Stan och allt annat som finns åt det hållet. Expressen stoppade mig till och med för att fråga några frågor om mina sms-vanor men jag var tydligen inte intressant nog för att ha med i tidningen, mina svar var helt enkelt för dåliga.

Funderar på att kliva upp tidigt imorgon och hinna med att fota lite i Hagaparken innan jag drar iväg till jobbet, men det lär väl aldrig hända, jag är alldeles för morgontrött för det! Känner att jag redan är trött nu, klockan tio, jag som brukar gå och lägga mig vid tolv! Tror jag nya intryck och möten har den effekten på en, inget jag klagar över dock, den effekten är mycket välkommen hos mig. Men jag ska kanske säga godnatt och krypa till kojs, min hjärna har en hel del att bearbeta.


Framme!

Nu är jag framme i Stockholm efter en åtta timmars lång bussresa. Allt gick som smort tills jag kom till cityterminalen och skulle köpa ett SL-kort, då insåg jag att bankkortet låg kvar på brickan i Tönnebro. Ringde dom i alla fall och förhoppningsvis så kan dom kanske skicka det med en busschaufför så jag kan få det redan imorgon.

Trots det lilla missflytet är jag glad ändå och ser verkligen fram emot praktiken imorgon. Allt löser sig!


Toppen dagar framöver!

Vecka åtta kommer bli den bästa veckan på länge! Jag, den lilla småstads-norrlänning som jag är, ska tillbringa en vecka i Stockholm där jag ska praktisera på ShootMagazine. Det blev klart igår men nu när jag har bokat bussbiljett och allt känns det mycket mer verkligt. Kommer bli jättehäftigt att få praoa på den enda fototidningen som jag läser och tycker om, och inte nog med det så har Emelie Ohlsson varit en förebild för mig väldigt länge. Så lycklig över att jag har fått den här chansen och att allt bara har funkat med boende, skolan och allt (tack gode gud för släktingar som ger en husrum och för lärare som ger grym support!).

Åker dit söndag förmiddag med buss. Kommer ta ca 7 timmar, men jag tror inte det kommer bli nån större fara, jag är vid det här laget väldigt van att åka buss. Det enda som jag är lite nervös för är att hitta i Stockholm, lokalsinne är inte min största merit, men som jag brukar säga: "det löser sig!". Just nu sitter jag bara här hemma och drömmer om plusgrader, lite vardagsäventyr, att få jobba, hitta inspiration och att få ströva runt och tappa bort mig på huvudstadens alla gator och torg. Romatiserar det extremt mycket, det är bara en vecka också, men jag tror faktiskt att det inte kan bli något annat än bra!


Studentmössa

Idag kom studentmössorna till skolan! Alla blev glada och vissa blev kanske mer exalterade än andra, haha. Tycker dock det börjar kännas nu att studenten kommer med springande steg emot en, framtiden som har varit så avlägsen blir plötsligt nutid. Snart i alla fall. Känns bra dock, och snygg mössa fick jag också!



Fyllda dagar

Fyllda dagar utan så mycket innehåll egenltigen kanske. Går mest bara runt och väntar på mail som kan göra att jag får ge mig ut på ett mini äventyr, men det tycks aldrig landa i min inkorg. Annars så kollar jag mest på OC. Förstår inte att jag kan ha blivit så fäst vid den här serien, det är ju tokigt, jag är tokig! Men jag antar att man inte riktigt kan rå för vad man tycker om och inte, haha.

För övrigt så blev min kärleksdikt som jag skulle ha klar tills imorn till min första låt. Helt otroligt. Inte så bra låt dock, mer gullig och sådär härligt töntig. Den handlar om alla hjärtans dag så det säger väl allt. Har inte så mycket för denna "högtid" eller vad man ska kalla det, tycker mest det är ett spel för gallerierna där affärerna ska tjäna pengar på folks dåliga samvete över presenter. Å andra sidan är det väl mysigt att visa kärlek, trots att man ska göra det varenda dag och inte bara den 14e februari.

Nu ska jag dra mig till kojs och ha en date med Jared Diamond och hans kollapsande samhällen, förra veckan - påskön, nästa stop - vikingarna (tror jag, jag har inte börjat läsa än). Riktigt bra böcker skriver han, men lite svåra att komma igenom på engelska, blir lite träligt. Ska i alla fall kämpa en stund innan John Blund kommer och nattar mig!

Bilder från Instagram

 

 


Rådjur

Imorse kom våra kära rådjur på besök. Mamma och jag smög fram med kamerorna till fönstret för att inte skrämma iväg dom, men efter att vi hade stått där i ett flertal minuter blev vi less och försökte jaga bort dom från dom utsökta bladen. Dock fick vi inte bort dom med knack på fönstren, stampande i golvet så vi fick helt enkelt gå ut och hälsa på dom, då drog dock sig iväg i sakta mak. Fick i alla fall några snygga bilder på dom!




Come home


Chokladteiga dagar

Mycket som hände förra veckan så bloggen uteblev. Ibland behöver man ganska sköna pauser från cybervärlden också, tog en sådan i tisdags då jag inte gick in på facebook, twitter, bloggen (you name it) under hela dagen och insåg hur mycket annat jag hann med, bl.a en promenad på 7,5 km som var väl behövd av flera olika skäl. Har också funnit en nyvunnen kärlek i form av te och choklad, en obeskrivligt bra kombination, bästa tipset på länge!

Hittills har jag spenderat helgen med att se på OC och förhöra mig själv på Afrikas alla länder, huvudstäder och flaggor (det är bäst att göra flera saker samtidigt!). Var också på hockey igår kväll med mor, far och tre stycken Näslunds, mycket trevligt! Men nu är det dags att grabba tag i den sista dagen på helgen, here we go Sunday.


I left my head



I Dream In Colour - Strangest place



Michael Kiwanuka - Home again



Lucy Rose - Shiver

Ny almanacka

Hittade en jättesnygg almanacka på Akademibokhandeln i stan, men näår jag skulle mig till att köpa den var den såklart slut. Som tur var hittade jag den på internet, beställde hem den och igår kom den med posten. Nu gäller det bara att komma ihåg att skriva i den så man får någon nytta av den.



Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan