31 Augusti

Inventering på ICA idag. Faktiskt inte så hemskt som man skulle kunna ha trott, allt tack vare bra sällskap! Jag tänker nog sammanfatta allt i några citat (Observera att det inte behövs läsas i någon ordning, alla citat är fristående ;)):

"Petter: Har du någonsin smakat kattmjölk?"
"Lisa: Säljer ni män som hatar kvinnor här?!"
Vilket senare utveklades till "Lisa: Jag skulle vilja ha två män som hatar kvinnor. Har ni inte det, okej, men då tar jag en man som hatar män då!"
"Lisa: Becka, vi är som siamesiska tvillingar!"
"Lisa (skrikandes och springandes): JAG HAR GLÖMT VÄSKAN PÅ ICAAA!!!"

// Becka


29 Augusti

Dagen började med att någon ringde och väckte mig, ett nummer som jag inte kände igen så jag sket i att svara.
Sen ringde telefonen här hemma. Mamma kom upp och sa att det var till mig, det var Gabbis. Vi pratade lite och sedan la vi på. Gissa vad som hände sen, GABBIS KOM OCH HÄLSADE PÅ!!! Åh va jag blev glad! Jag hoppade och kramade henne ett tag innan jag lugnade ner mig. Vi gick ned och jag åt frukost medan hon kolade på. Sen gick vi ut på rpomenad och pratade <3. Vi stannade på Ica för att köpa oss en glass och sedan satte vi oss på gungorna vid skolan och pratade ännu mer. Till slut gick vi ned till lekplatsgrejen där vi jagades av getingar vilket fick oss att gå (läs: springa!) hem. Väl hemma hos mig spelade vi CS tills Joel kom och hämtade oss.

Han körde oss till Gabbis mormors andra hus (orkar inte förklara, höhö). Där träffade jag Sara och så småningom också Terro. Sara lagade till fläskfilé och potatisgratäng medan jag, carro och Gabbis spelade Jepordy för fulla muggar. Efter maten spelade vi lite till och när klockan närmade sig tolv gick vi över till scharader... väldigt flumma scharader. Några av lapparna var formulerade såhär (vi fick dock prata, annars skulle det ha varit omöjligt!):
"En ärta som får smisk"
"Peter Pan fast dvärg"
"En diskmedelsflaska som kommer på att den är bög"
"Ett inavlat lejon med gul/grön prickiga stövlar som vägrar hoppa fallskärm"
"Ett fult mumintroll som vill konvertera till Islam"
Ja, det var bara några exempel. Man kan väll säga att vi var rätt flummiga!

Jag sovde i alla fall över hos Gabbis och sen åkte jag hem på Lördag när dom skulle fara upp till Lycksele igen. Men jag säger bara OJ va kul det var att hon kom, älskade vän <3

här kommmer ett exempel på våra fina scharader!

facit: en cp-störd maskipangris


facit: en varg

// Becka


27 Augusti

Förlåt för sämsta uppdateringen!
Vet ni vad det värsta är? Att jag kan inte lova om det blir bättre. Jag blir så trött (alltaå sömnigt trött) efter skolan så jag sitter bara på mitt rum och läser när jag kommer hem. Det är riktgit mysigt faktiskt.

Skolan idag var helt okej. Började kl 09.50 med spanska som var rätt bra (inget kan jämföras med Åsas lektioner). Senn blev det svenska där vi håller på att skriva intervjuver/berättelser om en person i klassen som lärarenvalde till en. Jag håller på att skriva om Jennifer men det känns sjukt konstigt att skriva eftersom man skriver i tredje person och det känns så dumt. Sen vare bara gympa kvar där vi bara gick runt och kollade.

Efter skolan drog jag till paradisbadet och simmade i 1h. Det var riktigt skönt faktiskt eftersomm det inte ens känns som träning, höhö! Sen åkte jag bussen hem, cyklade hem, läste, åt, läste, såg på Grey's, bakade sockerkaka, såg på Grey's, duschade och nu ligger jag här i sänhgen och ska sova tänkte hag. Gónatt!

// Becka


25 Augusti

Nu har jag börjat i skolan igen. Det känns rätt okej ändå, men jag hade inte haft nått emot ett längre sommarlov :)
Nu ska jag sova. Skulle bara slänga in ett inlägg om att jag lever!

// Becka

Gymnasiet

Jag börjar på gymnasiet imorgon. Hoppas det går bra.
Och, nu har jag officielt flyttat in i huset igen. Jag saknar min friggebod <3
Kören börjar imorn också, tack och lov... det har gått alldeles för länge utan den <3
Vet ni vad det värsta är? Jag är hungrig.

// Becka


Ett år...

Det är konstigt hur mycket som kan förändras på ett år.
 När jag började nian så bestämde jag mig för att fokusera allt på mina studier och skita i att jag var ensam i klassen. Jag minns hur mycket jag längtade till nian va slut och jag fick börja på gymnasiet. Det var så innan jag började umgås med "Nordingråtjejerna". Jag vart gladare helt enkelt. Det betyder så mycket att ha kompisar i klassen, det är allt. Nu när jag väl ska börja gymnasiet längtar jag tillbaka till nian och saknar den tiden så mycket. Jag hoppas och tror att jag kommer att trivas på Nola och att jag kommer få kompisar där också. Men om man tittar på vad jag skrev förra året innan jag skulle börja nian så lät det såhär:
Börjar bara få lite ångest för att skolan börjar snart, finns absolut INGENTING  jag längtar efter.. Kanske bara de att få in lite normala tider. Längtar som fan till gymnasiet.

Det är helt sjukt hur ett år kan förändra så mycket.
OM jag skulle ha börjat på Herrskog igen så skulle jag ha längtat efter att få se alla. Nu längtar jag ju också till viss del men det är ju annorlunda när allt är nytt och man inte känner någon. Det känns väldigt bra också att jag kommer att få en "ny start". Det kommer inte vara någon i min klass som jag känner, och det kommer inte finnas någon som känner mig.
Nu är det bara 1&½ dag kvar innan jag börjar på gymnasiet. Och det känns jättebra.

Här kommer två klipp från avslutningen i nian när Linnea och Enja&Polly sjunger. En liten nostalgitripp helt enkelt.


Linnea som sjunger "sommarpsalm".
Sen sjunger resten av kören också.Enja och Paulina sjunger "för en lång lång tid".
Gitarr eleverna kompar.

// Becka

Hemmagjord reflexskärm

Idag pysslade jag ihop en egen reflexskärm. Vet ni vad det bästa är? Den funkar! Här nere ser ni resultatet. Första bilden är med min reflexskärm och den andra är utan den. Båda bilderna har samma inställningar och har fått exakt samma redigering.// Becka

Stockholms bilder

Här kommer det äntligen bilder ifrån Stockholm. Jag och Andreas hade det väldigt bra där nere, alltihop var väldigt mysigt! Tyvärr fick vi lite mindre tid än vad vi hade trott (eller vad jag hade trott) så vi hade inte gå på alla monopol gator, attans. Men det kändes inte så prioriterat när man var där nere. Superskoj i alla fall och defenetift något jag vill göra om :)// Becka

Dagens;

Andreas och jag ska äta middag på en pizzeria i gamla stan...

Servitören: Vad vill ni ha att dricka?
Väntar lite på att Andreas och jag ska svara men efter nån sekund frågar hon igen, faaast..
Servitören: Would you like something to drink?
Andreas: Vi är från Sverige så vi pratar svenska
Jag: Ja, vi är bara lite tröga!

Imorgon åker vi hem och kommer hem på kvällen kring 20.00. Uppdaterar kanske bloggen då. Då får ni se bilder, jippie!

// Becka

14 Augusti

Nu åker jag till Stockholm!
Supertaggad är jag också! Vi ommer dit ikväll (ca 16.00-17.00) och sedan far vi hem på söndag förmiddag (ca 14.00). Allt är packat och klart, nu väntar jag bara på att vi ska fara. Kom ihåg att ringa och smsa mig när jag sitter på tåget och bussen för jag lär ha jättetråkigt. Nummret är: 0730721668 (desperat som lägge ut nummret på bloggen? Ja!)

Det som suger med att jag åker till Stockholm är att jag inte hinner träffa Gabbis innan jag åker, hon kom nämligen hem igår. Jag saknar min tjej <3

Jag kanske bör tillägga att jag sitter på gamm' datorn och där finns det inga roliga bilder jag kan glädja er med, så ni får en gammal bild på Lisa och Sauron från förra året när vi jobbade på ica!


Visst är dom lika som små söta fredliga bär?

// Becka

11 Augusti

Nu är jag hemma från bårtturen. Det var riktgit mysigt! Mamma, pappa o jag spelade kort och yatzy, solade, badade och hade det allmänt slappigt. Det slog mig nu i efterhand att jag bara var i land en gång på hela resan, och det var för att gå till en strand och bada. Mysigt som sagt, men jag föredrar att vara hemma tror jag. Det kändes ganska öde där ute på havet och det kändes riktigt skönt när man kom hem.

Sista jobbar-dagen för mig idag också. Ingen big-deal direkt. Allt fungerade och rullade på som vanligt utan större beskymmer. Det känns skönt att inte jobba nå mer nu (även fast det är lite kvar på sommarlovet) men jag kommer sakna personalen. Aja, förhoppningsvis kommer vi alla tillbaka nästa år igen :)

Här kommer lite bilder från min båttur. Hoppas det inte blev för stort eller så, jag hade lite problem i photoshop att få allt i rätt storlek till bloggen kan jag avslöja. Men jag tror att allt ska fungera bra nu :)

Jag tillägger på den här bilden under att det var min kusin och hans tjej som körde mig ut till vår segelbåt efter att ha krånglat ett tag med storbådan (båten som dom sitter i på bilden).


// Becka


8 Augusti

Imrogon drar jag ut med båten. Mysigt ändå, jag har inte varit ute med båten någonting i år så det är på tiden! Det var lite synd dock eftersom Gabbis flyttar den här helgen så fick jag en inbjudan upp dit imorn, men mamma tyckte det var bättre om jag följde ut med båten. Jag hade ju lovat dom och jag tror jag skulle haft mycket ångestkänslor om jag inte hade följt med. Hoppas bara att jag får åka upp till Gabbis snart, saknar henne redan fast dom inte helt har flyttat in än.

Igår var det ju Beas riktiga födelsedag, så då var jag där... igen! Marre och jag hade vår årliga kakatävling och i år vann hon, alltså så står det 2-2 nu. Bea fick många fina presenter, b.l.a en mobill, pengar, Icurl och (det jag tyckte var roligast av allt) Wii fit. Vi spelade Wii Fit hela kvällen och Bea o jag spelade dessutom halva dagen idag, så jag har rätt mycket träningsverk i magen, skulderbladen och vaderna nu känner jag. Höhö.

Men nu tänkte jag slänga in en fin fin bild till er som ni kan stirra på tills jag kommer tillbaka, vilket blir Tisdag. Men tisdag är även min sista jobbdag så jag kommer inte kunna blogga förrän på kvällen. Vad skönt det känns att inte jobba något mer efter nästa tisdag. Och på tal om ingenting, nu är det bara en enda vecka kvar tills jag och brorsan drar till S t o c k h o l m, mums!


Vi hörs på Tisdag, hasta la vista, Adios amigos!

// Becka

6 Augusti

Snart ska jag bege mig ut på en födelsedeagsfest, nämligen Beas. Problemet är bara att jag är lite lite stressad. Jag ska vara där kl 18 och jag sitter här och har just avslutat min middag (som var en Billys pizza för övrigt), med blött hår, halvnaken och jag har inte ens slagit in Beas present än. Jag är en äkta tidsoptimist (för er som inte redan lagt märke till det). Jag gör allt i verkligen sista sekund. Men nu har jag lite bråttom här. 
Man kan ju fråga sig varför jag sitter framför datorn och bloggar om jag har bråttom?! Men gör inte det för jag har själv inte den blekaste aning. Onödigt.  Tidsoptimist, javisst!

// Becka

Ny design!

Ny design! Och den här gången har jag inte bara bytt header, jag har skakat runt i hela designen. Jag ska dock inte ta all credit för detta. Grunden har jag fått från en gratis design från www.tescho.se . Det har verkligen varit till stor hjälp. Länk till hennes blogg finns också nedan bland mina vanliga länkar!

Så, vad tycker ni om den nya designen nu då? :)

// Becka

4 Augusti

Idag började jag jobba kl 14.00. Eftersom det var Tisdag så gick alla omkring och väntade på varor. När vi hade bäntat ett tag bestämde jag och Petter för att fika en baguett. Han köpte baguetten o jag köpte gurk-röran (jag vet, det låter skit men det var ritkigt gott!). Och såklart är det när man har satt sig i fikarummet så kommer varorna. Vi käkade i alla fall upp baguetten. När vi skulle börja packa upp varorna så fick jag jätteont i magen... det kan bara betyda en sak - mensverk! Till slut fick jag så ont att jag åkte hem. Dock bara 30min innan jag egentligen skulle sluta.

Jag åkte moppe hem, duschade och la mig på Andreas säng och blåste varmluft (från hårtorken) på min stackars mage. Det hjälpte, tack gode gud för hårtorkar! Sen gick jag ner och satte mig vid TV:n och käkade mat medan jag, mamma o Andreas såg på "Allsång på Skansen". Mysigt värre!

// Becka

2 Augusti

Min bror fyller 20 år idag. Jippie tjohej forever! Grattis i alla fall :)

Pappa kom till min friggebod och väckte mig imorse så att vi kunde komma och gratta Andreas på sängen. Som den snälla lillasyter och dotter jag är så gick jag upp utan gnäll och firade min käre bror! Han fick ett badminton rackert av mig som jag tror att han kommer använda väl i Umeå :)

Sen drog jag iväg och red en tur på Fricka. Det var en ganska kort tur men en väldigt bra en! Jag fick henne verkligen att jobba i traven och hon gick jättefint.

Sen drog jag hem igen och spelade bluff och Alfapet med Andreas och Jessica, vilket var väldigt kul. Sen följde jag Jessica hem en bit på vägen och promenerade sedan hem igen för att ta emot "resten" av våra gäster som var mormor,morfar, farmor o Mats. Vi åt Lax och hade det trevligt. Mats och jag tog oss ett badmintonpass och sen for dom hem. Istället kom Clas och Henke och spelade skitneger med mig och Andreas, också väldigt trevligt ;)

Sen nu på kvällen har jag försökt att lära mig lite mer om bloggdesign... med som jag tycker, dåligt resultat. Det är så jävla svårt och jag fattar ingenting! Det är inte bra då jag vill bli duktig väldigt fort och jag har inte så mycket tålamod. Aja, det gäller bara att lära sig från ruta 1, det är också så man lär sig bäst (iriiterande nog!!!).

// Becka

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan