30 November

Usch vad jag har varit oaktiv, förlåt förlåt!
Idag har jag i alla fall haft mitt tal, och det gick jättebra, jag är så nöjd så nöjd :) Sen så hade jag min bokrecention också som också gick bra med tanke på att jag inte hade läst boken... ops, höhö.
Idag var det ingen kör heller (vilket ändå varrätt tur.. även fastän jag var sur över att det inte var) men eftersom jag ska promenera med Nike nu varenda dag fram till Onsdag så var det bra att få lite tid över till det. Mamma och jag for tillsammans upp till Näs och gick en sväng med Nike, det var rätt okej trots regnet, damn you regn!

Det känns skönt att göra bort två redovisningsgrejer i alla fall. Nu måste jag skriva svaret på några frågor på historian, suck. jag vet knappt vad vi har om! Väldigt förvirrade historia lektioner nuför tiden om jag får säga det själv.

Några spontana tankar får bli en fin avslutning:
- Jag hatar när man borstar tänderna och man typ "glider till" så man får allt lödder upp i ansiktet!
- Jag älskar romantiska komedier
- Det är grymt skönt att sova med jackan dragen över kroppen och huvudet när man ska föröska sova på bussen
- Jag var mycket bättre på spanska förr i tiden
- Min klass e jävulskt bra
- Man borde uppfinna en maskin som skulle ha som syfte att uppfinna ännu smartare maskiner... fast det skulle vara läskigt... huuh.
- Jag saknar Greys Anatomy så mycket att jag vill börja gråta... 15 januari...

// Becka

26 November

Idag plockade mamma fram några adventsljusstakar i fönstren och satte upp nån stjärna också. Det börjar bli juligt och mysigt här hemma <3

 

 

// Becka


25 November

Kom på idag att jag behöver en inledning och avslutning på mitt tal, attans. Tänkte börja med ett citat, det str mellan två stycken som jag tycker passar och låter bra till mitt tal, men det lutar mot det första:

"Den som inte tycker om ensamhet kommer inte att älska friheten"
- Arthur Shopenhouer

"Det finns bara ett slags framgång - att kunna leva på sitt eget sätt"
- Christopher Marley

Sen så tror jag helt enkelt att jag improviserar en avslutning, Becka is going mad!
Det kommer nog bli ett helt okej tal ändå, inte vidare superbra men det kommer förhoppningsvis inte suga heller.
Hoppas lindas barn är sjuka imorgon... så får man inte tänka, förlåt. Men hoppas...

// Becka

Önskelista

Eftersom det är några dom har frågat efter en önskelista så tänkte jag att jag lägger ut en här på bloggen :) Observera att jag skriver alla saker som jag vill ha och att jag inte förväntar mig att få ett nytt kamerahus eller så! (haha) Sen kommer jag säkert inte komma ihåg att skriva upp allt jag vill ha och det finns grejer som jag inte själv vet att jag vill ha.

● Nytt kamerahus (D300, D90)
● Nikkor 70-300mm
● Nikkor 50mm
● Blixtdeffusor
● Enchanted (film)
● 9 sanningar och en lögn (cd)
● Reflexskärm
● Almanacka (från tryckdig.se)
● Presentkort (Gina, Sf, HM, cyberphoto m.m)
● Greys Anatomy säsong 2-5

// Becka


23 November

Gissa vad jag fick reda på imorse, att jag ska ha tal på torsdag... jippie, eller inte.
Sak samma, vi hade rätt roligt åt hur man skulle göra entré, börja talet och avsluta talet... kanske lite FÖR roligt.
Inget annat särskilt hände på sklan idag, förutom talet då och att jag råkade he (ja, he!) ner några kort från Emelies kortlek från 3:de våningen ner i ljushallen... förlåt Emelie.

Sen vart det kör, det gick ju åt pipan. Vi sjöng inte bra, inte bra alls. plus det var jag suupertrött och orkade verkligen inte med någon sång som jag inte kunde. Jag har i alla fall lyckats kladdskriva mitt tal sant ta ut några bilder som jag ska ha till det, så på den fronten är jag rätt så nöjd.

När jag höll på att välja ut bilder s kunde jag inte låta bli att kolla på några gamla CD-skivor från Docksta-skolan. Och gissa vad jag hittade där? DOCKSTANYTT! Haha. Tydligen något som (jag tror det var) Jag, Marre, Henke och Lisa (av innehållet att säga) skrev när vi var 11-12 år kanske...?
En "artikel" löd i alla fall såhär: 

Liv på Jupiter!
Vetenskapsmän har hittat liv på Jupiter.
Det var några astronauter från Sverige och Danmark for ut i rymden
Den 19 februari år 2005 och i År ( 2020 ) har dom kommit
Tillbaka till jorden och alla Nyfikna människor.
Mest av Alla i denna värld är det nog Lisa-Marie som längtar till faxet
Med all information om Jupiter Och deras invånare.
Vi hoppas att Lisa-Marie får faxet och börja
Kommunicera med våra vänner ( hoppas vi ).



Vi visste redan då att Lisa skulle bli en naturnörd!
Så Lisa, har du börjat kommunicera med våra vänner (eller fiender) på Jupiter än? ;)

// Becka


22 November

orkar inte skriva något inlägg så det får helt enkelt bara bli en bild idag!



// Becka

20 November

Idag har jag handlat julklappar, nämligen 4 stycken! Bara 6 stycken kvar då ;)
Sista avsnittet av Greys Anatomy idag också innan uppehållet som är till den 15 Januari, hur ska jag överleva? Får komma på någon smart överlevnadsmetod... hm!

Sen har jag också varit på MUM's infokväll. SJUKT mycket folk!! Dom hade dukat för 62 stycken och det kom 90! Det var inga roliga människor där (i min ålder) så tyvärr tyckte jag inte det var så roligt, det enda som var roligt var när jag hjälpte Uffe en snabbis ;) Det kommer bli fint där tror jag i alla fall.

Jag gick hem i regnet sen (jag gick dit också). Det var faktiskt rätt skönt att bara gå i mörkret med Ipoden på hög volym!
Nu ikväll har jag tittat på Idol, mums på Martin Stenmarck säger jag bara :D <3

// Becka


19 November

Inspration från Lina Flodin (skitbra fotoblogg).



// Becka

17 November

Jag har varit på kakafest idag, jag är nöjd. Det fanns massor med olika kakor där så man bara fick välja och vraka (gärna lämna lite pengar också). Och gissa vem som har kommit hem i några dagar?! Gabbiiiis! Hon ska följa med mig på skolan på Torsdag och hon ska sova över hos mig från imorgon tills på torsdag, happy! Plus det så slipper jag gå imorgon bitti för bäst-körar-Bea har bilen och tänker bjuda mig på skjuts till skolan och hem igen, jippie! Nu ska jag sova och drömma söta drömmar!



// Becka

Kameragrejer-önskelistan


(lite av de grejer som jag gärna vill ha i julklapp :))

1. Blixtdiffuser till vanlig kamerablixt (bild: www.fotofyndet.se)
Pris: 109kr + ev. frakt

2. Polarisationsfilter 52mm (bild: www.cyberphoto.se)
Pris: 388 kr + ev. frakt

3. Nikkor AF 50/1,8D (bild: www.cyberphoto.se)
Pris: 1650 kr + ev.frakt

4. Nikon AF-S VR 70-300/4,5-5,6G (bild: www.cyberphoto.se)
Pris: 4000-6000 kr

5. Reflexskärm Guld & Silver 80cm (bild: www.tvspelsweb.se)
Pris: 229 + ev. frakt

// Becka


15 November

Idag klev jag upp kl 12.30, sköönt. En av dom bästa sakerna med livet är att sova och sova ut! Jag gick ner och åt frukost medan mamma och pappa åt lunch. Sen gick jag upp och surfade runt lite o efter det ringde jag Gabbis. Det var mysigt att prata med henne, undrar varfr jag inte ringer oftare? För att jag är en idiot? kan vara så. i alla fall så bakade jag medan jag pratade med Gabbis som fösökte välja ut noter till morgondagens sånglektion. Mitt i bakandet kom Selma och Johan så då var det bara att lägga på och agera barnvakt. Dom var här ända från 15 till kl 21! Jag var rätt så slut efter det.

// Becka

Söndagsgodis

Här kommer lite söndagsgodis på Anton från mig till er!
(lite slarvig redigering kanske men det får ni överleva ;))



Foto & Redigering: Jag  ||  Modell: Anton. H


// Becka

13 November

Det var sjukt längesen man hörde den här låten. Mariett och Calle sjöng den ikväll på Idol (dom var faktiskt duktiga i duetten... jag brukar inte gilla dom). I alla fall så kom jag på att den här låten är så jäkla fin!
Lyssna och njut.



You're gonna find someone new
I really hope you do
'Cause I love you
And the sun will come on thru,
It's gonna shine for you
'Cause I adore you
Eskobar - Someone New (feat. Heather Nova)

// Becka


11 November

Idag hittade jag en fin bild från Hubertusjakten 2008. Det är kul när man hittar gamla bilder som man inte tycte var fina då eller som man har glömt bort :)



// Becka

9 November

Dålig start på dagen men allt slutade bra i alla fall.
Dagen började nämligen med att jag fick åka skit-äckel-sov-läskiga-fientliga-bussen! Sen när jag kom till skolan så hade jag såklart glömt nycklarna, great! Fick låna emerlies skåp i alla fall så det löste sig ganska bra :)

Soft dag på skolan och sen drog det iväg till kören. Men innan kören så åkte vi buss hem (såklart) och då kom jag på en rolig idé, varför inte sitta så att benet domnade bort helt? Grejen var att benet var halvt bortdomnat när jag kom på det här så det var ju bara att sitta på samma sätt tills vi kom till Docksta. Sagt och gjort! När jag skulle kliva upp kunde jag inte känna benet och foten i överhuvudtaget, vilket resulterade i att jag fick stödja mig mot bussäterna och hålla i mig tills jag skulle kliva av... då ramlade jag! Marre skrattade så att hon grät! Jaja, det var en nyttig upplevelse i alla fall, jag vet nu att jag absolut inte vill vara förlamad i NÅGON kroppsdel! (som om jag inte visste det innan)

Sen vart det kör och vi sjöng fantastiskt bra. Okej, det kanske var sissodär när Bea tog i min sin "ko-röst" och sjöng "Juuuuuul, Juuuuuuul" hahaha! Sen stannade jag som alltid kvar på kören för att socialisera mig med Magnus, Uffe och Anette samt plugga! Sen for jag hem och nu på kvällskvisten känner jag mig faktiskt trött (kan ha att göra med att jag gjorde läxan kl 2 igår natt?) och jag har tittat på små MerDer snuttar ur tidigare Greys avsnitt!

Nu ska jag mata kaniner och gå o sova tror jag!

// Becka


Tisdagstema v.45

Veckans Tisdagstema är: Belysning


Helt vanlig tråkig bild på lite belysning i mitt rum. Den här lampan har jag gjort själv och är igång för det mesta mest för att det inte ska bli kolsvart på kvällen i mitt rum.

// Becka

7 November

Hur lätt är det egentligen inte att skrämma upp sig själv?
Jag menar, jag satt nyss på mitt rum helt vanligt och lyssnade på musik (i hörlurarna så mina föräldrar inte skulle vakna ;)).
Sen såg jag att nån på facebook hade lagt ut ett klipp där det stod typ "Ghost crying", jag läste bara det!
Vad händer sen? Jo, jag tycker att rullgardinen börjar röra på sig så jag måste stirra på den.
Medan jag stirrar på den och inte lyssnar på min låt så börjar jag helt plötsligt lyssna igen precis i tid när dom sjunger "goodbyeee".
Nu har jag intalat mig själv (jag är faktiskt duktig på att ljuga för mig själv) att det inte var någonting alls (vilket det inte var heller). Men jag sneglar fortfarande på den där rullgardinen... och dörren. Bara i fall att.

// Becka

4 November

Jag är hemma och är sjuk.
Okej, jag är inte så sjuk men nog sjuk så att jag kan vara hemma.
Idag var jag hemma och jag ska va hemma imorn också och SEN på fredag ska jag gå på skolan.
Jag har nästan sett en hel säsong av Scrubs idag, underbart! Sen har jag tränat på spelläxan.

// Becka


Ladies Night

Allt jag kan säga om Ladies Night är bara... WOW!
Vilken härlig stämmning och vilken underbar show!! Jag ska verkligen gå nästa år igen :)
Här kommer några videoklipp från kvällen:

Andreas Johnson sjunger "Glorous":


Andreas Johnson och Martin Stenmarck sjunger "Sing for me":

Martin Stenmarck och Andreas Johnson sjunger "Sjumilakliv":

Här är ett annat klipp från showen som inte jag har spelat in, men det var i alla fall i showen. Det var det bästa numret av alla! ;) :

// Becka


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan