Tentaplugg med inslag av hundar

I en hel vecka nu har jag haft noll koll på dagarna. Igår pratade jag med Lisa och frågade om hon hade haft några lektioner idag, hon blev lite tyst och sedan sa hon "eh.. det är söndag idag så nej, jag har inte haft någon lektion". Allt vett och förstånd har jag försökt lägga på min tenta som jag har imorgon. Det är en muntlig tentamen där man ska svara på en fråga. Vi har fått ut de sex frågorna som går att få, och det är dessa jag har jobbat med för att få till nått vettigt svar. Men idag ska jag bara samanställa och finslipa svaren, göra mindmaps och sedan klocka det så att det inte går över 10 min. 

Men utöver skolan har jag också fått vara hundvakt! I fredags kom dessa underbara tjejer på besök och stannade hela dagen. Dom är verkligen så härliga dom här två manchesterterrierna, och det är så enkelt att ha och göra med dom. Sedan på lördagen kom storpudeln Dexter som jag aldrig tror får slut på energi, en riktig duracellkanin! Jag har också hunnit med att promenera med Jenny samt sett Matrix med henne mitt i natten, det var ett tokbra beslut från oss vill jag faktiskt säga! Nu ska jag fortsätta att skita i att det är svinfint väde ute, götta ner mig i "Dorian Grays porträtt" och hoppas på att det blir godkänt på tentan imorgon!

 

Påsklov

Förra veckan, eller i slutet av förra veckan, hade jag ett litet mini-påsklov och passade på att åka hem till havet och bergen (aka Docksta). Det var så himla skönt att få komma hem, även om det bara var för ungefär en halv vecka. Torsdagen spenderade jag i glada vänners sällskap. Åkte in till stan med Lisa, vi mötte upp Rämsy, senare träffade vi Annelie på skolan och på vägen hem plockade jag och Lisa upp Marielle som kom till Docksta och åt tacos med oss. Underbar torsdag! Fredagen blev en extra födelsedag. Lite paket, god mat och mycket kärlek från hela familjen. Lördagen var nog den lugnaste dagen, spenderade lite tid med mina fina djur och mamma och pappa. Söndagen innebar middagsbjudning hos mormor och morfar vilket, som alltid, var väldigt mysigt! Sedan blev det hemfärd hit till Uppsala på måndagen, och för första gången sen jag flyttade kände jag att jag inte ville åka tillbaka. Jag hade helst stannat hemma i Docksta ett tag till. Men när jag väl är här nere i Uppsala är det inte så illa ändå. Fina vänner, underbart väder och känslan av att längta hem till Docksta är inte så pjåkigt i alla fall. Snart är det sommar, som jag längtes!

 

Födelsedagsfirande

I söndags var det min tur att fylla 21 år! Jag får nu lagligt dricka i USA, yaay! Dagen började med att öppna ett paket som mamma och pappa hade skickat på posten, en liten teförpackning av mitt favoritte (som bara finns i Övik), vilket ändå fick det att kännas som en födelsedag. På förmiddagen bakade jag min allra första egengjorda tårta, vilken blev supergod! Jag ska inte ljuga, jag var lite orolig för att känna mig ensam och så eftersom det var min första födelsedag jag inte spenderade på hemmaplan, men den känslan försvann hekt och hållet på eftermiddagen då Ellen, Ingrid, Jenny och Elin kom för att gratta mig och käka tårta. Det blev en riktigt fin födelsedag trots allt, mycket bättre än vad jag hade trott faktiskt. Och inte nog med det, på fredag får jag fira födelsedag nr 2! God mat, paket, tårta och bäst av allt - massa kramar från familjen! Åker hem redan imorgon och jag läntar längtar längtar!

 

Stockholm

Lite sent ute, men, jag var ju faktiskt i Stockholm i helgen! Fick i julklapp av brorsan en biljett till Jonas Gardells "Mitt enda liv" så redan i vintras bokade vi datumet för det. Åkte ner till huvudstaden på lördag eftermiddag, mötte upp Andreas, tog roslagsbanan ut till Täby Centrum för att byta ut mobilen (fick en ny och den fungerar prima!) och sedan tog vi oss in till stan. Vi åt gott på en mysig gotländsk restaurang för att sedan pallra oss iväg till showen. Föreställningen var väldigt bra! Även om Jonas Gardell inte är min favoritkomiker skattade jag högt många många gånger, en föreställning fylld med skratt och lite gråt (ja från våra fellow publikare då, brorsan och jag lyckades hålla tårarna tillbaka, hårdingar som vi är!). Sedan på söndagen tog vi det lite lugnt med shopping och fika innan jag drog mig upp mot Uppsala igen. En riktigt mysig helg med ett mycket efterlängtat miljöombyte!

Nu sitter jag här och skriver när jag egentligen borde läsa läsa läsa. Den här kursen är väldigt krävade och får mig och mina klasskompisar att fundera på hur mycket man fakiskt får proppa in på en 7,5p kurs. Helt sinnes. Vet att en av mina klasskompisar började gårdagen med att gråta pga stress och det var ungefär den känslan jag också hade när jag gick hem från skolan igår. Längtar så så mycket tills påsken, kom nu snälla ledighet!

 

En sån dag

Igår fick jag hem min nya telefon! Glad i hågen lekte jag med den på kvällen, rensade kontaktlistan, offline:ade spellistor på Spotify osv. Väldigt glad. Imorse vaknade jag dock, inte lika glad. Min telefon var full av ränder och nederst på skärmen såg skadad ut (se bild nedan). Efter att ha testat att starta om den utan något resultat ringde jag Apple som sa att det förmodligen var något fel på hårdvaran och att jag skulle kunna få en ny telefon om jag gick till deras butik och visade dem telefonen. Så förhoppningsvis på lördag får jag en ny mobil som är lite medgörligare! 

På eftermiddagen tog jag mig en kort cykeltur till Eriksberg för att låna "Dorian Grays porträtt" på ljudbok på deras bibliotek. En kvart innan stängning kom jag dit, perfekt! Om det inte var för att jag hade glömt bibliotekskortet hemma. Den snälla bibliotikaren hjälpte mig i alla fall så jag kunde låna ljudboken ändå, tack och lov. Men nu, det här borde jag vinna något slags dum-i-huvudet-pris för, startade jag ljudboken och råkade köra den på shuffle. I ungefär en timme. Blev väldigt förvirrad när huvudkaraktären ena studen satt och pratade med en person och i nästa sa till någon annan att han hade en död kropp i rummet bredvid. Det positiva kan man väl dock säga att boken förmodligen inte är så förvirrande som jag uppfattade den som. Hoppas jag. Nä, idag blev verkligen en SÅN dag, tur att den snart är slut, haha!

 
 

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan