30 Maj

Den här dagen gick inte så hemskt som jag hade förutsätt. Coopersen gick värkligen över förväntan! Jag bättre min tid med mer än 30 sek, och det är mycket! Dock mådde jag inte så bra när jag kom i mål. Det kom en Kent låt på ipoden så jag bara la mig ner i gräset, höjde volymen, blundade och fokuserade på musiken + att inte spy eller svimma. Men jag är sjukt nöjd äver tiden!

En sak som kvarstår är No:n och spanskan då. No:n är helt klar MEN jag kan inte skicka den till min lärare eftersom hans mejl inte verkar fungera att skicka mejl till, jag måste alltså ringa han imorn annars cuttar han mig. Det var SENAST ikväll... jag känner mig som en cuttad människa. Spanskan är däremot inte klar, men den behöver inte vara klar förrän på Tisdag så det känns ganska lugnt ändå.

Vad har jag annars gjort idag än att sprungit som en dåre och oroat mig för skolarbeten? Jo, jag har varit här hemma med Gabbis! Vi spelade Cs, hoppade studsmatta och hade allmänt roligt. Vi åt en jättegod middag (ytterfilé och pommesfrites). Nyss såg jag också på en AS sorglig och bra film! Den heter "Marley and Me". Jag har läst boken och jag såg filmen nu och grät som ett litet barn när den var slut. Jag var alldeles rödögd och våt efteråt, snyft.

Imorn blire konfa för hela slanten! Jag hoppas konfirmanderna klarar det fint (det var liite strul idag). Jag tror i alla fall att dom kommer klara sig fin fint :)

// Becka

28 Maj

Jag överväger starkt att "försova" mig imorgon. Vill inte gå på skolan, det känns hur tungt som helst. Varför? Jo, kanske för att jag måste skriva på min No-uppsats på matten, kanske för att vi ska springa coopers, kanske för att jag inte känner för att jobba på min barnbok på spanskan (som egentligen skulle vara klar imorn), kanske för att vi TROLIGEN ska se på Hemsö-jävla-borna på skvalet (för övrigt världens tråkigaste film...) och kanske för att det är konfirmationsrepning direkt efter skolan och jag kan inte skolka från den, jag har inte samvete att skolka från den (jag har varit borta de 2 senaste gångerna, shame on me....).

Tur att jag har lite saker att se fram emot! Jag kan se fram emot Söndag när konfirmationen är över och jag är fri, Måndag när det är körövning, nästa Onsdag då det är bal, nästa Fredag då vi ska grilla på rotsidan med kören m.m. Men just nu när jag sitter här och tänker på imorgon känns det inte så ljust. Jag har flera problem: jag vill inte skriva No:n, jag vill inte springa, jag vill inte se på filmen och jag vill inte behöva skrika på jobbiga konfirmander!

Så därför tänker jag citera en sak som Johan Glans har sagt: "Jag tror generellt sett att det finns två typer av människor här i världen när det uppstår problem. Det är en ena sorten som tänker: Oh, ett problem! hm, det här måste jag ta tag i och lösa! Sen finns det den här andra sorten som jag tillhör som tänker: Oh, ett problem! ..... jag går och lägger mig. Jag lägger mig i fosterställning så kanske det löser sig av sig själv..."

Gissa vilken sort jag tillhör? ;)

// Becka

23 Maj

Idag har jag varit på Örnexpo med Lisa! Det första vi gjorde nästan var att vara exremt godhjärtade; Vi erbjöd nämligen våra platser i bussen till några pensionärer! Det är snällt... man kände sig som värsta hjälten efteråt. I alla fall så gick vi runt på marknaden ett tag innan Pauline skulle spela och när hon äntligen gjorde det så stod jag hela tiden och frågade Lisa: "När kommer den där låten?" (Jag kände nämligen bara igen en enda låt). Pauline var helt okej, men ingen hit enligt mig.
Sen bar det ner till Subway för att käka lite och sen skulle Lisa gå på apoteket och köpa lite läpsyl när vi upptäckte att ingen mindre än (dadadadam) JOHAN PALM spelade där. Lisa vart helt överlycklig och skrek as mycket (hon är ett stort fan) medans jag stod och gjorde ingenting (jag gillar inte Johan Palm).

När jag kom hem så åt vi (mamma, pappa o jag) fläskfilé nere vid sjöboden och pratade om massa gamla båtminnen vi hade, det var riktigt mysigt! Sen så drog jag iväg till Preem med moppen för att köpa godis och sedan drog jag en sväng runt Gällstasjön också.

Sen åt jag upp nästan allt godis medans jag tittade på "Bridget Jones dagbok". Seriöst, det är typ världens sööötaste film! Till er som inte har sertt den; SE DEN! Och till er som har sett den; SE DEN IGEN! mums på den! (jag tror jag har börjat missbruka ordet mums...)

// Becka

23 Maj

Jag drömde en AS konstigt drön inatt. Detta skulle värkligen aldrig hända i värkligenheten. Jag har slarvskrivit ner den så ni får ursäkta mina fel i texten (för jag är säker på att det finns sådanna). Drömmen handlade i alla fall lite om Patrick Dempsey (muuuums <3)

Jag drömde att vi var två familjer i en kyrka (jag, mamma o pappa & en annan familj som var en kvinna, man och en liten son. Vi var i alla fall i kyrkan (bara vi) och då kom Patrick Dempsey in! Och den där kvinnan som var i andra familjen flög upp och började typ gråta och skrika och springa fram till honom. Sen skulle hon spela piano för honom men hon kunde ingen riktig låt. Så då satte jag mig vid pianot och skulle spela "Für elise" men pianot var för litet för det så då sa jag det till Patrick Dempsey och han sa: "Jaha... okej" (Värsta förstånde).


Sen skulle vi bjuda Patrick Dempsey på fika så då gick vi till f-hemmet och där va Magnus. Så då skulle Magnus o jag gå upp och fixa fika (för det var på hans rum) och då började Magnus snacka om att Uffe planerade att adoptera ett barn men att det var jättehemligt och att jag inte fick säga till någon att jag hade sagt det, inte ens till Uffe. I alla fall när vi kom upp på övervåningen så satt Uffe där och hade hört allting så då sa Magnus till mig: "Gå in där på mitt rum och stäng dörren efter dig" (precis som om dom skulle börja slåss där utanför). Jag gick in och satte mig på en stol och sen kom Magnus in o skulle fixa fika. Då skulle han ta fram dammsugare, men dom satt fast på ett snöre så man var tvungen att rycka loss dom. Han testade det men han bara mosade dammsugaren som han skulle he loss. Då tog han fram en burk som han hade dammsugar deg i och då försökte han laga dammsugarna som hade gått sönder med det. Sen vaknade jag.

// Becka


22 Maj

Idag har jag vaknat sent (igen) nämligen kl halv ett... riktigt soft! Så halva dan har jag typ bara suttit vid datorn, hoppat studsmatta eller gjort nått annat. Jag har i alla fall gjort en nyttig sak idag, jag har klippt gräset! Det var inte så farligt tråkigt och jag gjorde det JÄTTENOGA och sedan fick jag såklart betalt också, höhö.

Och nu ikväll har jag varit ensam hemma föra att mamma & pappa bestämde sig för att fara på pubafton vid skuleberget, skönt! Jag älskar att vara ensam hemma. Jag har tränat på att spela "Pity the child" som jag ska kompa Anton med på Onsdag (hjälp... jag kan den inte riktigt än, den måste sitta!) sen när det inte gick bra å spela den så börja jag helt plötsligt sjunga "shake that ass with me" och kom sedan på att ingen skulle vilja se mig när jag va ensam hemma, den personen skulle tro att jag var sinnesrubbad... vilket jag är!
Förutom att vara väldigt musikalisk har jag även sett på "The phantom of the Opera" (som av en händelse är en musikal). Det var längesedan jag såg den sist och den var liite lite långtråkig faktiskt. Imorn blir det en annan film nämligen "Bridget Jones dagbok", mums på den filmen!

Nu ska jag sova så jag kan komma upp innan 11.50 imorn för då går Lisas o min buss till Övik! Vi ska in på Örnexpo och kolla där och även lyssna på nån artist som hade gjort en enda ganska känd låt... Det är Lisa som vill lyssna på henne, vilket kanske märks p.g.a mitt bristande engagemang, men imorn kommer jag va taggad till max!!

// Becka

21 Maj

Igår umgicks jag med Anton och Bea! Vi spelade krocket, sjöng till massa låtar och provade Majs kläder som hon inte längre ville ha. Det var riktigt mysigt! Jag kom hem kl 02.30 och då va mamma ganska orolig för att jag inte hade hört av mig nått, jag skämms.

I alla fall så vaknade jag kl 12.40 idag och blev väckt av Selma och Johan! Dom var hos oss hela dagen. Vi spelade fotboll, lagade mat i lekstugan, hoppade studsmatta, for ut på en cykeltur, spelade spel och mycket mer. Selma och Johan är så snälla och behändiga så man blir inte trött eller arg på dom (vilket jag brukar bli på barn) så på hela dagen har jag bara behövt ca 30min ifrån dem för att fungera! Det är ett tecken på underbara barn!

Nu ska jag ladda in lite bilder från gårdagen och ifrån idag på min bilddagbok! Sen ska jag lyssna på musik (mest dom låtar som finns i det tidigare inlägget). Jättehärlig dag värkligen, mumms!

// Becka


Musik

Här kommer några låtar som jag är kär i just nu! O.B.S alla kommer från Grey's Anatomy

Den här låten hörde jag på Greys men fastande inte för den förrän nån vecka sedan.
Break me out - The Rescues
 

Den här låten blev jag också kär i när jag kollade på gamla avsnitt!
Breathe (2am) - Anna Nalick
 

Det här blev ett återfall, låten är så underbart bra!
Chasing Cars - Snow Patrol
 

Den här låten hittade jag när jag youtubeade på Greys Anatomy, jättefin!
Breathe in breathe out - Mat Kearney


// Becka

19 Maj

Nu är jag hemma från Stockholm. Vi hade det kul och bra där men jag orkar inte berätta om allt, det va så mycket som hände där :) Bilder finns att se på min bilddagbok för den som är intresserad (www.majsbecka.bilddagboken.se).

Idag har jag varit AS TRÖTT! Hela dagen har vairt halvslumrig känns det som. Jag vaknade till när jag hade vilat/sovit ett tag i röda rummet i alla fall. Jag gjorde livräddningen idag också som jag klarade (jag klarade den inte förra gången) men jag hade jättedålig tid, men det är saker man får ta.

Nu BORDE jag egentligen plugga svenska men istället sitter jag vid datorn och funderar på att baka snart. Det var egentligen tänkt att jag skulle åka till Naturum o lyssa på när K&H-kören när dom sjöng men det är inge kul att åka ensam :/

// Becka

Kvällen innan Stockholm!

Packa i, packa ur, packa om, packa fullt....

Nu har jag näästan packat färdigt min väska till Stockholm! Den blev ganska full men sånt är livet. Tror att jag måste gå å lägga mig snart så att jag är i form till kl 3... lagomt tidigt va? Det är våra älskade präster som har bestämt det, eller dom bestämde det med tanke på tågtiderna antar jag.
I alla fall så ser programmet ungefär ut såhär:


Fredag:
Åka bil ner till H-sand och åka X2000 ner till Sthlm
Åka till Klarakyrka och lyssna på knarkar berättelse
Mata hemlösa på plattan
Åka till ett församlingshem där vi ska sova
Ut o äta
Tillbaka till f-hemmet för att vila och sova

Lördag:
Shoppa & äta lunch
Åka tillbaka till f-hemmet (antar jag...?)
Åka till Grönan

Söndag:
Åka till bullkyrkan för gudstjänst
Ta tåget hem
Åka buss till Docksta och hemma kl 19



Låter kul va?! I alla fall Lördagen låter kul. Så detta blir sista blogginlägget innan Måndag (om jag inte slänger in något på natten/norgonen innan vi åker vilket jag tvivlar på). Tror jag ska fixa gratis sms till mobilen så jag kan smsa och mobba alla som har det tråkigt här uppe i norrland, mohahaha! Så smsa om ni vill få tag på mig... då blir jag jätteglad! För förra helgen tror jag inte att jag fick ett enda sms, hm!

Nej Uffe, jag har inte glömt att packa ner sömnpiller till prästerna och vitt pulver till mig och Gabbis! Vi kommer röja i Stockholm på alla nattklubbar vi kan hitta, skitkul ju!

// Becka

13 Maj

Bara en skoldag kvar, bara en skoldag kvar till Stockholm...

Vad har jag hittat på idag då? Jo, jag har haft np (nationella prov) hörförståelse i Spanska, det gick inte så bra. Jag har också haft np Fysik labb som (konstigt nog) gick ganska bra! Det var inte så svårt som det verkade först och jag tror att jag i alla fall får G på den. Sen så hade jag också Ulf (urk...) i Engelska och Svenska.

Efter skolan så sålde jag godis med Gabbis på ICA. Vi sålde (som vanligt) för hennes engelska resa men vi fick inte sälja SÅ mycket... blir nog någon mer dag! Sen när vi hade sålt klart på ICA så drog jag, Carro och Gabbis upp till Dockstaskolan och seplade bollsur... eller ska jag kanske kalla oss Jean (jag), August (Carro) och Fröken Julie (Gabbis). Fråga mig inte vad jag fick allt det ifrån.

Nu på kvällen har jag barat surfat på nätet och även bakat kladdkaka! Har inte smakat kladdkakan än men jag hoppas att den blev god, jag gjorde efter ett nytt recept förstår ni. Jag tror att det blev lite mycket kakao för min smak, men den som gillar kakao älskar den säkert. Det bästa som finns när man bakar är att lyssna på Harry Potter samtidigt, wiiie <3
Nu ska jag smaka kaka, fast inte så mycket för jag ska ha halva med mig till S t o c k h o l m ! :D

// Becka

12 Maj

Jag har varit o firat min ex-granne på hennes födelsedag och även grattat Eviheten på sin födelsedag. Mycket födelsedag idag. Sverige till final i ESC. Stulna byxor från brorsans garderob (jag frågade faktiskt först... nästan... han vet i alla fall att jag använder dom!). Trött.... väldigt trött.

// Becka


11 Maj

Vet ni vad jag har tjatat om hela dagen idag? STOCKHOLM! Jag längtar som ett anus till Stockholm, stan, grönan, gemenskapet inom gruppen, tågresan o.s.v . Det är så mysigt att åka tåg och åka tillsammans med en hel grupp! Det som blir mindre kul med Stockholms resan är att vi måste åka 04.10 (!!!) ifrån Dockstajärn... det betyder att vi måste gå upp ÄNNU tidigare o det känns jobbigt.

I alla fall. Jag har inte gjort så mycket på skolan idag... Bara retat Karro till vansinne, dansat på mattelektionen, facebookat på no-lektionen och argumenterat på so-letionen.Men när jag var på skolan fick jag sms av en viss kantor: Det blir ingen kör idag. Då kände man värklilgen hur resten av dagen bara föll samman! Jag försökte i alla fall övertala Megnus att vi kunde ha kör i alla fall vilket resulterade i att vi nöstan helt bestämde att vi skulle ha en... UTFLYKT!! Då blev jag på bättre humör. Sen efter skolan hade inte jag o Gabbis något att göra så vi drog till Dockstaskoan där vi gungade, kastade boll, klättrade, låg i en ruchbana o kollade på Johan Glans (på Gabbis ipod) och pratade en hel del också. Extremt trevligt och roligt kan jag meddela er! ;)

// Becka

Grey's Anatomy

"next week's episodes (two in one night) are so explosive and cliff-hanger-y that we, the writers, have all agreed that we can't even talk about them." - Shonda Rhimes

Jag kommer inte kunna göra något annat på tåget ner till Stockholm än att tänka på Greys Anatomy. Men OM jag har tur så kan man köpa avsnittet lagligt innan vi far på Fredagen. I så fall kan man ladda in det på ipoden och ta med sig... det måste funka, jag måste se det! MÅSTE MÅSTE MÅSTE.

// Becka

Ny header igen!

Nu har jag bytt header igen! Den här gången tycker jag att den blev snyggare och bättre.

// Becka

6 Maj

Händelserik dag...

Roliga lektioner bland annat halvklass No där vi konstaterade att Erik var en stoooor potatis och en liten Muffin OCH att varje klass borde utse månadens muffin! Sen gjorde vi Nationella läsförståelse spanska, vilket det gick väldigt bra på! Sen efter skolan blev det konfirmation (utan Gabbis, din sjukling!). På konfirmationen va det ganska tråkigt men det gick fort i alla fall. Vi pratade om Stockholms resan vi gör nästa helg och om konfirmadernas drama.

SEN for jag hem, bytte om och for tillbaka till Ullånger för att fara på en middag på Centrum! Hela kören var där och åt, skämtade, skrattade o hade det extremt roligt tillsammans, underbara kör! Vi hade i alla fall allsång, sen gisjöng den läskiga tanten från EFS och Akar (Mats fästmö) nägra sånger tillsammans, åt jättegod mat (kyckling och ris OCH salt) och sen så körde allihopa memory där man skulle para ihop på bilder och sedan sjunga en passande sång till, DET var roligast! Jag kan ju säga att vi ungdomar inte sjöng, vi SKREK! Vi dansade, gick omkring, gjorde rörelser, skrek lite mera o.s.v . SKIT ROLIGT hade jag det! :D

       

// Becka

4 Maj

Idag har det varit en sån dag som man inte riktigt vet om den har varit dålig eller bra... mest dålig tror jag faktiskt.

Dagen började bra för jag va pigg på att durscha vilket gjorde mig piggpiggarepiggast inför skolan! Sen kom första lektionen, No. Vilken man gör absolit ingenting på eftersom det inte finns någon som säger åt en vad man ska göra, hur man ska göra det eller när man ska göra det. Sen kom dagens första bkslag; Doris berättade att hon skulle opereras vilket betyder att vi ska få vikarie, Ulf! Jag tror seriöst Doris försöker döda mig plågsamt. Sen flör dagen på tills jag helt plötsligt for till Kramfors med Gabbis för att va med hene på babels och träna där.

Efter Kramfors så blevdet kör hemma i Docksta. Det va inte samma sämmning som det brukar vara, inte lika livat o glatt. Det kan berott på mig (o Gabbis) eftersom vi va halvt döda eller på att Uffe inte va där, nånting va de i alla fall. Men vi sjöng som vanligt och sedan fick vi äckel fika. Förlåt förlåt, men det var faktiskt det dåligaste fikat hittills.Så istället för fika så drack jag en kopp te... med mycket socker i. Och det resulterade i att jag blev hyfsat hög på sockret och började fnissa och helt omotiverade saker.

Sen när jag kom hem så vart det äckelmat, gryta. Då får man ta saken i egna händer! Så när jag hade ätit (liiite) gryta o hade studsat en stund så bakade jag sockerkaka... vilken inte vart så bra. Den gick sönder när jag skulle ta ut den ur formen och sedan så råkade jag spilla 100 liter vatten på mig och på golvet när jag skulle diska.

Saker och ting blir inte bättre för att vi har matte nationella imorn och jag känner lite press på mig. Jag måste prestera på topp om jag ska kunna på VG i matte, suck! OCH PLUS allt det här så har ALLA slutat kommentera mig blogg. Jag tror att ALLA har gjort en Rätt-fett-lätt-komplett-komplot mot mig och beslutat att inte kommentera mig blogg, shame on you!

// Becka

3 Maj

Idag har jag:
- Vaknat sent (13.15)
- Satt upp min studsmatta & Studsat
- Tittat på film
- Ringt som en galning till Åsa (som inte svara)
- Uppdaterat ipoden med låtar
- Gått runt i ridkläder hela dan
- Kollat på Greys Anatomy klipp
- Tänkt på att imorgon är det Måndag...
.... Och att Erik säkert inte rättat våra prov....
.... Men att det i alla fall blir kör!

Och nu går jag och lägger mig sent.

// Becka


Torsdag & Fredag

Torsdag (Valborgsmässoafton): Idag var jag ute och red med Fricka. Det var skitmysigt! Jag red barbacka och det gick jättebra, värsta balansen i traven också! Men det blev bara en kort tur eftersom jag skulle till Lisa och fira Valborgmässoafton! Så när jag ridit klart så bar det av hem till Lisa där vi åt Tacos, sjöng karaoke och sedan gick vi ner till brasan vid kajen. Det var nästan bara pensionärer och barnfamiljer där. Men vi träffade Magnus, Uffe o Marianne där sen hörde vi på när kören sjöng o kollade på raketerna (kolla bilderna nedan!). Sen gick vi hem till Lisa o kollade på "Face Off". En riktigt mysig kväll, UTAN att vi varken supte, knullade eller slogs! ;)

           

Fredag: Jag vaknade hos Lisa efter att ha drömt MYCKET om Greys Anatomy (bland annat att jag luktade på Dereks hår... det luktade gott!). Vi åt frukost och spelade skipbo tills jag skulle hem. Vi promenerade hem till mig (hurtiga vi!) och sedan cyklade Lisa hem till sig igen, runt gällsta eller till Jessica... jag vet inte riktigt vart hon skulle faktiskt. Jag däremot drog fram hängmattan och ställningen vi har till den för att sola ett tag. Efter ett tags solande kunde jag inte hålla mig ifrån att gå in och kolla på senaste Greys avsnittet som var bra... men inte jättebra. Längtar som ett anus till nästa vecka för så är det *******!!! Tänkte va snäll och inte skriva vad smo händer eftersom jag är före de svenska avsnitten :)

MEn gissa vad jag har gjort alldeles nyss?! Jag har tittat på Lilla Sjöjungfrun! Fick värsta rycket och blev jättesugen på att se Disney-filmer så jag KÖPTE Lilla Sjöjungfrun och såg på den. Jag säger bara en sak: SNYFT SNYFT! Man kan inte låta bli att gråta i slutet då hon äntligen gifter sig! Längtar redan tills imorgon då blir det.... LEJONKUNGEN <3 Den absolut BÄSTA Disney film som NÅGONSIN gjorts!!

Här kommer ett klipp från Lilla sjöjungfrun :') <3

// Becka

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan