Medvind

Efter att ha haft en tuff vecka med tentaångest, tråkigt väder och gnäll (tack till er som står ut med mig, speciellt Lisa och mamma, ni gör allt mycket bättre <3), så känns det äntligen som att vinden har vänt. Tentan gick mycket bättre än förväntat, hade otroligt tur med frågorna och kunde dessutom komma med rätt bra svar. Blev till och med lite stolt över den didaktiska delen man skulle ha med i svaret, och det är ett superbra betyg för en blivande lärare tycker jag!

Fredagseftermiddagen spenderade jag i goda vänners lag. Vi körde på lunchbuffé och satt hela fyra timmar och tryckte i oss mat och babblade om allt mellan himmel och jord. Kvällen och lördagen förflöt sedan väldigt lugnt med lite kvalitéts-ensamtid. Sedan idag, söndag, bjöd jag först över Sanna och Erik på hockey, dock gjorde Tre Kronor verkligen inte sin bästa match, men väldigt fint sällskap fick jag i alla fall! Senare på kvällen gick Sanna, Jenny och jag på Emil Jensen som var här i stan och spelade. Riktigt riktigt bra! Så mysig och fin människa, och så talangfull på det, kan inte bli annat än super!

När jag sedan sagt hejdå till Jenny på studentvägen och själv vandrade vidare mot mitt Ekeby så kunde jag inte låta bli att le. Le över en tenta som jag verkligen gjorde bra ifrån mig utifrån de förutsättningar jag själv hade satt mig i, le över att jag bor i sån fin stad, le över att våren faktiskt är på intåg här i Uppsala, le över mina vänner som jag har nu runt hela Sverige (och på andra sidan atlanten), le över tanken på att susa fram på cykeln imorgon igen, och le över att det känns som att gå i medvind igen.
 
 
 

2 steg från paradise

Igår och idag sken solen över Uppsala, och det var så otroligt härligt. Jag verkligen kände hur jag halsade i mig energin från solens strålar efter detta tråkiga väder som har varit senaste veckorna - tjocka gråa moln, nollgradigt och ingen snö. Men nu kändes det som att det till och med var vår i luften! Jag behövde det här vädret. Jag ska inte ljuga, mitt humör har inte varit på topp, energin har varit som bortblåst, jag skyller på vädret och skolan. Litteraturhistoria är intressant, men jag har legat så mycket efter och känt mig så dålig, och då blir allt bara till en ond cirkel. Tentan är på fredag och jag har verkligen känslan av att det inte kommer gå. Men med lite tur och bra plugg nu så kanske. Jag försöker i alla fall så gott det går.

Men det fina med tentor är ändå helgen efter. Inget plugg, inga krav, bara vara. Så befriande. Jag ska promenera en massa och försöka komma lite på rätt köl, allt går ändå åt rätt håll och jag har så mycket att längta till. Jag får åka hem om ca en månad, ner till Stockholm i början av april, åka hem över påsk igen (och fira min födelsedag), se Justin Timberlake i maj och förhoppningsvis också åka ner till Göteborg precis i slutet av terminen och se Håkan Hellström live - hur häftigt är inte det?! Jag är ganska säker på att jag har skrivit detta tidigare, men det tåls att upprepa, det går på repeat i min hjärna nu som en mantra. Härliga vår, kan du vara här snart?


Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag. Hade tänkt att dra mig till bion, men jag tappade bort tiden lite, och ärligt talat, hur kul är det att sitta ensam bland alla puttinuttiga par? Nah, det kan jag skippa. Vad gjorde jag istället? Förberedde ett seminarium med min basgrupp, kollade på OS, pluggade minimalt, lagade mat och kollade på Sherlock. Och just det, jag gav bort en alla hjärtans dag present, nämligen till WWF!

Jag gick in på deras hemsida och skrev upp mig som tigerfadder. Ingen kan göra allt, men någon kan göra något, och det vill jag verkligen göra! Man inser verkligen hur bra man har det när man har det angenäma problemet att försöka välja mellan olika välgörenhetsorganisationer. Men jag valde WWF. Jag tänkte att jag känner ingen som är djurfadder, jag älskar djur och jag sätter tillit till WWF. Det kändes fint. 100 kr i månaden kommer nu flyga från mitt konto till deras och bidra till arbetet för att rädda tigern. Det känns himla bra och viktigt!
 

Förkylning och litteratur

Höll på att skriva ett inlägg igår, nu i efterhand är jag glad att jag inte gjorde det för jag var så sjukt gnällig igår. Jag har nämligen gått och blivit förkyld. Inte så kul. Det har pendlat mellan feber och icke feber, nio nysningar i ras och sedan inget alls, rinnsnuva och nästäppthet. Det har helt enkelt gått i vågor. Idag har det dock kännts bättre och skolan imorgon känns inte som några problem, dock kommer det bli en lång lång dag. 

Har tagit tag lite i mitt läsande i alla fall. Har märkt att jag är mycket mer taggad på romanerna vi ska läsa snarare än utdragen som vi har fått i vårt häfte. Har nu läst ut både Frankenstein och Candide. Frankenstein var riktigt bra och spännande, blir dock tokig på just Frankenstein ibland då jag tycker att han visar otroligt dåligt ansvar för sitt "monster". Ska bli roligt att diskutera denna med mina klasskamrater! Candide var väldigt konstig. Alla händelser skedde så otroligt snabbt och även här framkallade huvudkaraktären, Candide, irritation hos mig. Trots detta plugg ligger jag ändå en bok och en text kort tills imorgon, men nu tar jag kväll och kollar på Sherlock istället!


Besök från södra Sverige

I helgen har jag haft finbesök från Lund, nämligen min kära Lisa. En hel helg med mycket skratt, väldigt mycket sömn och en del filmer också. Nu i efterhand inser jag att vi kanske inte gjorde så mycket, men vet ni vad, det är det fina med mig och Lisa. Vi nöjer oss med att göra lite, bara slappa i en lägenhet och se film, det är vår melodi! Men tacos, melodifestivalen, en halvt misslyckad utgång, biofilmer och en kort rundtur på stan hann vi i alla fall med. Nu dröjer det nog ett tag igen innan vi ses, men med våra extremt långa telefonsamtal (ja, upp till 3h ibland) flera dagar i veckan tar nog inte månaderna så lång tid ändå!

 

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan