30 September

Idag slutade jag tidigt. Dock slutade vi 13.30 och bussen gick 13.40 så jag fick gå/springa ner till busstationen. Väl på bussen (för ag hann medd den) så träffade jag en deppig Lisa. Hon var deppig för att dom hade haft en jättebra föreläsning om typ rymden och hur stort allt egentligen är och hur liten del VI är och vad det inte kulle betyda någonting för universum om jorden gick under.

Sen höll vi på att prata om avstånd och om hur man skulle kunna få veta mer i rymden och resa längre. Min första tanke var att man skulle skicka ut människor som skulle överleva genom att få barn med varandra. Någon mat ellet så tänkte jag inte på och Lisa slog hål på min smarta idé genom att påpeka det.

Sen kom jag på en jättesmart idé! Man skickar såklart ut robotar som inte behöver nå mat eller vatten. Lisa sa att dom skulle bli utslitna MEN då när det här händer så är robotarna jättebra och slits inte ut förrän efter typ 100 år! Men tydligen skulle inte det heller fungera... fråga mig inte varför för jag orkar inte gå in på det ;)

Sen diskuterade vi nobelpriset och så också, riktigt kul va de alltihop!

// Becka

29 September

Nu har jag laddat upp bilder från Lycksele på min bilddagbok! Jag hade det verkligen jättekul där. Så himla mysigt o komma och hälsa på. Har skrivit liten text till varje bild så ni får ganska bra förklaring där vad vi höll på med, gjorde och så vidare. Får se om jag lägger upp någon film sen i framtiden, har inte riktigt orken just nu.
Puss på Gabbis och Lycksele i alla fall <3

Länk till bilderna: Fredag, Lördag, Söndag

// Becka

28 September

Skjuter på Lycksele bilder o så lite till ;)

Dagens:
Emelie o jag sitter och fikar och pratar på café trekanten i stan...
Emelie: Vad skulle du kalla djur som lägger ägg?
Jag: Hm... jag skulle nog säga att dom var djur-äggande-lägg!

Fail!

// Becka


Greys Anatomy s.06

Jag har haft det bra i Lycksele! Tror jag kör ett eget inlägg för det imorn eftersom jag inte orkar skria ner allt nu ;)

Ni anar inte hur taggad jag var på Greys Anatomy idag.
Jag hoppade upp och ner när jag skulle ta mat för jag visste att det var bara minuter tills jag skulle få se det. Så jävla bra den serien är!! Jag grät säkert 3 gånger, jag skrattade och jag bara log. Så jävla bra. Finns ingen bättre serie, ingen annan serie som kan mäta sig med denna. Jag är så glad att den har börjat igen, har seriöst väntat sen i Maj. Nu är den i alla fall igång igen, mums! <3

// Becka


24 September

Väskan är färdig packad och jag är redo för avfärd. Längtar som en gris efter Gabbis!
Ska försöka att läsa lite historia nu. Prov på måndag... inte bra.
Sovmorgon imorgon också och dans som enda lektion!
Sen när jag åker med bussen upp ska jag se på Greys Anatomy <3
Är jag inte lycklig så säg!

// Becka

23 September

Less. Ibland blir man bara så less att man vill lägga sig ner på golvet och bara ligga där tills nått händer.

Jag kan ju sammanfatta:
Övningskörnining med en Becka som inte övningskört på säkert 1 månad
+ mörker
+ smala broar
+ "var är knappen för helljuset"
+ Kärringstopp 10.000 gånger om
+ missförstånd mellan körare och coatch (vilket nästan resulterade i att jag körde på en skylt på preem)
+ en bekant som står och skrattar åt/med en (helt förståligt, förlåtet och normalt, men ändå jobbigt)
= En less, trött, sur, PMS:ig, Frustrerad och "icke-övningskörssugen" Becka!

1 dag kvar till Greys Anatomy säsongs premiär och resan till Gabbis i Lycksele, ni anar inte hur mycket jag längtar <3

// Becka

22 September

Helt okej dag idag. Jag tyckte det var drygt med alla lektioner när jag väl skulle ha dom men nu i efterhand var det inte så jobbigt, bara matten. Emelie och jag satt och skrev olika meddelanden till varandra på min miniräknare, det ägde. Men jag blev och blir helt modig i huvudet av matten... inte för att den är så svår men för att den är så dryg. Just det jag, jag har matteprov imorn också.

Efter skolan så blev det en spellektion. Jag spelade "Aldrig ska jag sluta älska dig" och jag tycte jag var superduktig (och jag hade faktiskt övat, whi). Men sen så började jag o Magnus prata och det vart väll kanske hälften snack och hälften spel ;) Sen fick jag skjuts av Magnus hem vilket jag tyckte var super för jag är för lat för att gå :)

Nu har jag försökt plugga matte och sett på Idol. Funderar på att plugga lite till eller om jag ska mata kaninerna och gå o sova. Just det, Jogrimur har rymt två gånger idag, men ingen fara, jag fick tag på han båda gångerna.

// Becka

20 September

Vet ni vad jag just kom på? Jag kom just på att jag ska prata om en bok imorgon och jag har inte förberett nånting, Shame on me. Nu får jag skriva ner några saker som jag ska prata om, träna ignom det en gng och sen sova för jag är trött! Kanske beror på att jag har ridit idag! Duktiga jag!
Imorn blire skola och kör, mums kör.

// Becka

Tisdagstema v.38

Veckans Tisdagstema är: FångadJag har inte riktigt någon motivering till den här bilden. Jag tycker i alla fall att det var ett lite svårt tema. Men jag antar att motiveringen är... fångad i sig själv..?

// Becka


16 September

Nu har jag slutat på skolan och sitter nere i biblioteket och väntar på att Lisa ska sluta. Vi ska nämligen dra ner på stan och äta (så småningom) sen ska vi gå på bio! Vi ska se Beck, tror att den blir riktigt bra... mmm, Gunvald säger jag bara. Lisa och jag kommer o sitta och dreggla som galningar! Höhö. Sen efter bion så ska vi nog gå till Subway bara för att jag är suuuper sugen på deras kakor. Så vi kommer att sitta där tills vi blir utslängda och sedan kör Lisas mamma hem oss :)
Nu ska jag gå upp på tredjevåningnen (jag sitter på bottenvåningen nu) och möta Lisa. Hon slutar inte förrän kl 14.10 men jag ska gå på en läskig toa också. Alltså den är läskig enligt Lisa för att det är avlånga läskiga ritade gubbar där (?).
Undrar om jag hinner få upp nått tisdagstema idag, annars blir det förhoppningsvis imorgon!

// Becka

15 September

Jag började dagen med ett pass Engelska, där jag höll på och somna. Sen var det historia som var ganska okej ändå. Sen blev det spanska som var rätt tråkigt. Jag är så less på att vi går igenom saker man hade i 7:an och vi har inte fått övat NÅN grammatik vilket jag tycker är dåligt. Det är typ bara ord ord ord hela tiden.
Efter tråkspanskan så gick Joss o jag ner och åt lunch, gissa vad det blev? TACOS! Skitgott vare!
Sen spelade jag kort med Marre, Hanna och Jesper och kom därför lite försent till matte lektionen, hm.
Sen blev det ut i skogen på naturkunskapen. Vi skulle typ gå igenom ett område på 10x10m och kolla vilka olika växter som fanns där. Jag var med Markus och jag tyckte vi gjorde ett jättebra jobb (höhö).. gammal rutten svamp säger jag bara.

Efter skolan vart det i alla fall spelning med Magnus. Det gick väldigt fort... kanske för att jag koncentrerade mig som ett anus. Var inte så pratglad under själva lektionen kände jag eftersom jag satt och försökte memorera hur jag skulle ta alla ackord. Jag höll på att strypa Magnus när han stod och sa: "Melodin på topp!". Tur att jag faktiskt kan hålla mitt humör i styr, men det blev några suckar och så ;) Men det ärnågot man får ta för givet när man har mig som elev. Ska i alla fall försöka öva lite här hemma.

Nu borde jag egentligen gjort färdigt en sak på svenskan, pluggat matte och läst på en bok. Jag har bara pluggat lite matte, knappt en sida. Jag måste börja ta skolan seriöst och sluta skjuta upp saker!

// Becka


Bilder

Här kommer en del av dom bilder jag fotade i Lördags som jag sa skulle komma upp här!

Utrustning: Nikon D40, 18-55mm objektiv, +4 närbildslins// Becka


14 September

Nu är helgen slut, trist. Ingen kör blire imorn heller, trist. Dock blire spelning på tisdag, kul.
jag har i alla fall tillbringat kvällen med att se på TV. Först Top Model och sedan Notting Hill, riktigt mysigt, mums!
Vet ni vad jag gör nu? Jag har nått konstigt ryck/trötthets beteende/borde-sova-men-vill-inte-beteende som innebär att jag sitter och kollar runt efter födelsedagspresenter/julklappar/student presenter. Det är väldigt väldigt töntigt eftersom Julafton inte är förrän ca 3½ månad. Men sen har jag kommit på att det blir mycket presenter under 2010! Lisa fyller 18, Anton fyller 18, Marre fyller 18, Bea tar studenten, Gabbis går ut 9:an... ja, ni fattar.
Och frånsett detta så är det alla andra födelsedagar och så också.
Hm, jag BORDE inte börja planer sånthär nu, det är inte friskt!
Godnatt... eller inte?

// Becka

12 September

Idag har varit en riktig slappar dag! Jag har mest bara legat i min säng men jag har också varit ute o fotat samt lekt lite i Adobe illustrator. En skön dag helt enkelt. Har varit ensam hela dagen också eftersom mamma o pappa for ut med båten imorse. Skööönt. Jag tror att jag kanske lägger upp några bilder som jag tog sedan, men nu tänkte jag visa min otroligt fina (höhö) teckning som jag gjorde (ritade av) i illustrator ;)

edit: Har nu hunnit med att rita en till så jag lägger upp den också ;)
 


(någon som kan se vem jag har ritat på den undre bilden..? Det kanske är rätt svårt ändå, höhö!)

// Becka

10 September

Idag har jag varit hemma hela dagen. Rätt så trist. Sjukan har blivigt bättre och jag är bara lite snuvig nu, det betyder att jag kommer på skolan imorn! Dock missar jag dansen vilket är tråkigt...

På tal om ingenting så har jag fått min en grävar kanin! Leona har börjat försöka gräva sig ut ur sin bur, men jag tror och hopas att hon slutar med det snart. Orkar inte skriva så mycket känner jag... det har ju trots allt inte hänt så mycket :)
Jo, jag har nästan sett en hel säsong av Scrubs idag, yey me! eller nått...

// Becka

Tisdagstema v.37

Jag tänkte börja lägga upp Tisdagstema-bild nu framöver. Man följer alltså ett tema som publiceras på tisdagstema.se/ och lägger upp en bild på sin blogg som man själv tycker passar till temat. Det är inget tvång att man lägger upp på Tisdagar eller så, så därför kommer mina bilder säkert komma upp på Onsdagar eller senare.
Sen är det ju kul om man fotar en ny bild varje tisdag, men man får lägga upp gamla bilder också ;)

Så, veckans Tisdagstema är: VÄNSKAP


Det här är en bild på Marre och Bea på min konfirmation eller födelsedag 2008 (jag minns inte riktigt...). I alla fall, jag tycker att den här bilden utstrålar vänskap! :)

// Becka


8 September

Förkyld!
Oh yes, nu har jag också åkt dit. Jag tror att 1/4 av skolan är hemma och är sjuka och typ 2/4 går runt på skolan o snörvlar, hostar och snyter sig. Det är inte konstigt att man själv blir sjuk.
Jag ska försöka krya på mig här hemma imorgon (vilket jag tror kommer gå bra, förkylningar brukar försvinna efter en-två dagar för mig). Synd att jag missar brännbollstuneringen dock. Och vet ni vad som känns ännu dummare! Fick ett sms av Åsa ikväll om att Fricka var skodd och att det bara var att komma upp o rida, dålig timing. Men men, Fricka finns ju kvar så det är bara att slänga mig upp på hästryggen igen när jag är frisk.

Jag vet en som är glad över att jag är sjuk i alla fall, Cissi-Lotta! Nu har hon nån att gosa med hela dagen imorgon. just nu ligger hon bredvid mig i sängen och är så nöjd så!

// Becka


7 September

Vem är det som har kommit i säng tidigt idag då?
Välsigt tidigt föratt vara mig. Kaninerna matade, läxan gjord, gaddarna borstade, blåsan tom och en nöjd katt som ligger bredvid mig i sängen. Men tror ni jag ska sova nu? Nej nej, jag hade tänkt se lite på film. Men jag började faktiskt se innan jag gjorde iordning mig inför natten men sen tog jag mitt ansvar och gjorde klart läxan och det andra grejerna först. Ansvarsfullt säger jag bara!

Vad har hänt idag då? Jo, jag har varit på skolan. Tyvärr glömde jag nyckeln hemma vilket resulterade i att jag fick låna/dela skåp med Emelie. Sen gick jag runt med huvudvärk och ont i halsen hela dagen... jag börjar nog bli förskyld. och att det var äckelmat på skolan gjorde det inte bättre. Jag och Bea gick i alla fall till Hemköp och köpte 3 Chiabatas var, då blev jag nöjd.

Sen for vi på kören. Mums på kören säger jag bara, vi är grymma. Jag var i alla fall jätteåsig i början på grund av/tack vare mina mackor, men när Marre kom började vi skrika (över vad vet jag inte...). Sen sjöng vi hur vackert som helst (höhö) och sen fick vi fika av Uffe, mumma! Mina spellektioner blir i alla fall på Tisdagar med start nästa Tisdag, jag tror det blir jättebra ;)

// Becka

Helgen

Eftersom jag är för lat för att skriva om min helg så har jag (än en gång) satt ihop ett litet bildcollage som får berätta lite om vad jag har gjort i helgen. Det tar inte med allt med det mesta. Jag kan säga att jag har haft skitkul i alla fall!
Nu ska jag se på TopModel, tingtjong!

// Becka

3 September

Åh, idag kom Marre, jag och Lisa på väldens bästa historia. Det började med att vi skulle komma på ett sätt att få en viss person att flytta ifrån Docksta... det slutade medatt allt vart typ Lejonkungen!
För att inte vara dum mot någon eller så så skriver jag bara första bokstaven i namnet, sneaky becka kallar mina vänner mig ;) Inte så stor hemlighet men det känns inte schysst att hänga ut någon på min blogg p.g.a nån påhittad historia.

Aja, det börjar i alla fall med att A kommer in på ica där några från docksta är. När han som bäst går runt och handlar ska folk börja sjunga på den där lejonkungen 2 låten där dom ska få bort Kovu från lejonriket (se nedan). Och då när han går där börjar någon: "så usel" och nån annan: "en skam" och sen nån annan: "sprider sin ondska var än han drar fram" och sen börjar fler och fler människor komma och omringa A och alla sjuner emot han. SEN så blir alla tysta och C kommer. Alla lyssnar uppmärksamt och flyttar sig ur vägen så att C kan komma fram till A. Se säger C: "Gå, Gå din väg A och kom ALDRIG tillbaka!"
A springer ut ur ica och C går också ut och alla följer efter. Sen spelas Lejonkungen sången (då Simba går upp på klippan) och C börjar klättra upp på ica taket. Sen kommer det en röst från himlen som säger: "Glöm inte, vem du är!" Och så ryter (Ja ryter...?) C och alla människor nedan börjar ryta och sen börjar alla människor i världen ryta... utom A för han är så  M O B B A D!

Det var väll en fin liten historia? :)

// Becka


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan