Genom andeslag och hjärttag

Jag vill bära dig på ryggen. 
Jag vill sätta dig på mina axlar. 
Jag vill ramla och ta emot dig på en halv sekund.
Så du vet var jag är.
Så du vet vem jag är.
Här, där och nu, du, och jag, i varje andeslag och hjärttag

 

Jag vill känna din närhet genom knottret på min hud, 
som om jag hör min favoritsång framkastad på P3. 
Då jag kan alla ord utantill.
Då musiken hörs av alla kroppsdelar. 
Då det bränns i varje hjärtslag och andetag.

2012-09-22, 03:05


Nu ska det gasas!

Som rubriken lyder, nu ska det gasas på här på hemsidefronten. Den har legat och skräpat alldeles för länge och nu när jag har en riktig deadline så känner jag mig mer motiverad till att ta tag i det! Det faktum att jag ramlade av en häst igår och haltar runt som en tant idag hjälper faktiskt då jag inte kan hitta på så mycket annat skoj än att bara ligga i sängen och vila. Allt gick bra i alla fall och nu är jag taggad!
 
 

Emma i motljus II

  

En sån där fin kväll

Åh, jag fick sån fin respons på förre inlägget med bilderna att jag blir sådär löjligt glad. När man har en liten blogg betyder varje besökare och varje kommentar vädigt mycket, ger en mer motivation! För vissa kan det vara en besvikelse att "bara" få två nya följare på bloglovin' på en vecka, för mig är det kanske rekord. Vill bara tacka er fina som tar er tid att besöka och kommentera, det betyder så mycket!
 
I övrigt vardagsmässigt har jag också haft det fint. Mamma har kommit hem från Umeå efter en lyckad operation, jag hade min första pingisträning på 100 år idag (svettades som en gris och skämdes över min röda färg i ansiktet, men ändå väldigt nöjd!) och igår natt hade jag världens poesi-flow och fick ihop tre dikter på under 40 minuter, riktigt skönt! Nämner sällan att jag skriver dikter, det har egentligen bara varit för min egen del och väldigt få har fått förtroende att läsa dem, men funderade lite igår om jag skulle publicera någon eller några på bloggen. Vi får se, känslan får avgöra. Bilden är i alla fall på min älskade diktbok där allt, alla tankar, all poesi och alla finurliga små eller stora meningar hamnar, en fin utfyllnads bild till fina läsare.
 

Emma i motljus

Det är fint att man har vänner som ställer upp lite nu och då på att ta porträttbilder! Den här gången var det Emmas tur att bli fotad i motljus, vem kan motstå att fota när det är så fint ljus ute?
 
 

Resan bokad!

Äntligen ska jag få fara ut och resa igen, och den här gången blir det första gången utan föräldrar eller andra vuxna. Det blir bara jag, Emma och Rämsy som drar till Frankrike i slutet av oktober! Den 25e åker vi ner till Göteborg och är där en helg, sedan den 28:e åker vi vidare till Paris och stannar där i fyra nätter, därifrån bär det iväg till en stad som heter Avignon där vi stannar i två nätter och till sist åker vi till Montpellier för att spendera den sista veckan och hälsa på Lisa! Det känns otroligt kul och vi är vekrligen laddade och taggade inför resan!!
 
bilden är lånad från weheartit.com

Andrea Rammsy II


Andrea Rammsy

"En bra vän är..." en vän som ställer upp på att vara fotomodell. Igår fick fina Rämsy vara modell framför kameran då jag hade fått i uppgift på Emelies distanskurs att fota porträttbilder när det var monligt. Och det var de verkligen, väldigt monligt. Precis hela himlen var vit och små små vattendroppar, som man inte märkte förrän man tittade på jackan och såg att den var blöt, trillade ner från himlen titt som tätt. Men vi höll ut och fick några fina bilder på köpet!
 
Fantastisk söndag

En vän sa, "att en söndag är fantastisk har jag nog aldrig upplevt", och det ligger mycket i den meningen. Söndagar är sista helgdagen, nästa dag är den otroligt tunga måndagen och det är så otroligt långt till nästa helg. Söndagar brukar också medföra ångest och stress över det man inte hann med. Min söndag har inte varit så, tvärtom. Min söndag har varit full med överraskningar, fint väder, inspirerande poesi, spontana vänner, reseplanering och en bra biofilm inklämd på ett hörn. Det har faktiskt varit en fantastisk söndag. De är sällsynta, men de existerar. De gör att man går till sängs exalterad med en härlig lyckoklump i magen. Och fastän man helst vill leva kvar i den här mysiga tillvaron ett tag till sluter jag ögonen, för jag vet att det inte alls dröjer länge tills den här känslan kommer tillbaka.
 


Fotografering

Idag drog mig till kyrkan för att fotografera den och lite området runt omkring. Faktiskt väldigt fin vår kyrka i Vibeggerå och jag längtar tills jag får möjligheten att fotografera ett bröllop där! Hittade massa fina platser! 
 
Kan också vara värt att nämna att jag varit uppe i Umeå - därav den dåliga uppdateringen. Mamma skulle opereras för ett diskbråck i nacken, men på grund av brist på narkossköterskor blev operationen uppskjuten till nästa vecka och vi for hem över helgen. Vi får se om jag följer med upp igen nästa vecka eller om jag stannar hemma, inget riktigt bestämt än, men nu för några dagar kommer jag vara hemma och ta det lugnt!
 

Hästarna i hagen

När mamma och jag var på väg hrem från skogspromenaden passerade vi dessa fina hästar som stod i hagen, Lizzy och Jasmine. Det var lite svårt att fota dem med en tråd ivägen, men jag funderar på att pallra mig upp dit med kameran och ett vettigt obejtkiv för hästfotografering när jag kan ta mig tiden till att göra det. Tills dess får dessa bilder duga trots att jag inte blev så nöjd med alla!
 

Svampplockning

För några dagar sedan var mamma och jag ute i skogen och letade svamp. Dessvärre hittade vi ingen ätlig svamp alls, men kom hem med lite mossa och en kamera fylld med bilder istället!
 

Innan jag kände dig

 
 
 
 
 
 
 
 
Här blev jag den jag är
Här kommer jag förbli
Här har jag längtat bort
Här har jag känt mig fri
Här har jag blickat framåt
Men ofta tittat ner
Jag är nog inte det du drömmer om
Men jag är det du ser
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny design!

Äntligen kommer det upp en ny design här på bloggen, jag hade egentligen tänkt vänta med den tills hemsidan blev kvar men det tog alldeles för lång tid, så här är den nu! Det är duktiga Josefin som har gjort den efter mina önskemål och petningar här och där, jättesnyggt jobbat! Det känns riktigt skönt att ha fräschat upp bloggen lite, ska fortsätta att småpeta och se om jag får till allt som tänkt, det är lite text som ska ändras, länkar som ska infogas och sånt som jag måste ordna till själv. Vad tycker ni då? Duger den? 

Ekotemplet

När vi var i Stockholm tog vi oss en promenad i hagaparken och såklart gick vi förbi det fantastiskt fina ekotemplet. De senaste gångerna jag har besökt Stockholm har det inte undgått mig att fara ut till Hagaparken, promenerat runt där och kikat på ekotemplet. Hagaparken är verkligen hur vacker som helst och ekotemplet är en fin del i det.
 
Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan