Safetly home


Afrika var fantastiskt! Har varit hemma nu ett tag, sen i onsdags, och försökt hämtat mig och komma tillbaka i gamla rutiner och vanor, men det är inte så lätt som man tror! Från att ha fullspäckade dagar med allt från safari till marknad och nya möten med härliga människor, kommer man tillbaka till allt man kan utantill - skola, helger, läxor, stress, familj, vänner. Det är otroligt skönt att vara hemma, men efter knappt ett dygn på hemmaplan började jag längta tillbaka till Zambia, Botswana och Zimbabwe - det är så otroligt vackert och härligt där.

Har en del att stå i och därför har min blogg och andra bloggar fått gått i andra hand så länge. Projektarbete ska göras, bilder ska visas och väljas ut, souvenirer ska delas ut och någonstans där ska man hitta tid åt sig själv också. Det blir några extremt intensiva veckor nu fram till studenten men det kommer samtidigt bli extremt roligt också! Nu laddar jag inför imorgon då vi ska välja bilder till utställningen, presentera vårt projektarbete på min högstadieskola och på något sätt ska jag ha tid och inspiration till att skriva en filosofi uppsats. Det kommer nog gå, kul blir det i alla fall!

Zambia!

Äntligen, efter alla plastpåsar, newbody saker och läppsyler, alla gånger vi bladat, stressat inför olika jobb, spillt kaffe över våra skor och skippat middagar för modevisningen, det är det här vi har kämpat för! Imorgon sätter vi oss på en buss som tar oss till arlanda, därifrån flyger vi till Etiopien och far sedan ner till Zambia. Det kommer bli en häftig resa som förmodligen kommer förändra oss alla på något sätt! Kan fortfarande inte riktigt fatta att vi är på väg. Ryggsäcken är packad, släkt och vänner har man sagt hejdå till, men det känns ändå inte riktigt verkkligt. För bra för att vara verkligt.

Den 23e maj kommer vi hem igen och bloggen kommer då uppdateras med massa roliga bilder. Tills dess kommer vi förmodligen uppdatera lite då och då på resebloggen vi har gjort, den hittar ni här. Men nu, underbaraste klassen, bästa lärarna, kära vänner - nu far vi!


Markus och Elin


Nikon d90, nikkor 50/f1.8
bländare: 2,8   slutartid: 1/4000   ISO: 200

30 april

Igår var det sista april som spenderades i Örnsköldsvik. först på dagen hade jag en mysig kärleksfotografering med Markus och Elin och sedan på kvällen drog jag mig till Själevad för att umgås med Evelina, Simon och Daniel. God mat med bra sällskap är aldrig fel, en ritkigt fin kv'll fick jag! Nu ska jag strax dra mig vidare till Lisa, äta lite mer god mat (tacos! som alltid...), prata och förmodligen mysa ner oss framför någon bra film. Det blir sista gången vi ses innan hon far till New York och jag far till Zambia. Fem dagar kvar idag!

(bild från ifjol eftersom det blåste för mycket igår för att kunna tända en brasa)

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan