cough syrup

känns som det var länge sedan det kom upp ett riktigt inlägg här på bloggen som inte bara var framkastat ur all hast, tyvärr kan jag bara bjuda på dessa halvdana inlägg idag också. har varit så trött den här senaste veckan utan att egentligen veta vad det beror på. sen sportlovet har jag vaknat en gång på natten varje natt, har lätt för att somna om men det känns som att man inte får någon riktig ro i kroppen. min käre livskunpan d90 har fått vila nu ett tag också och bytts ut lite mot gitarren, variationer ska det vara! ska i alla fall försöka få mig en god natts sömn nu eftersom jag ska göra högskoleprovet imorgon, spännande! men det resulterar istället i att det blir en kort helg. värt det dock!


 


Vårtecken

Äskar att snön har börja smälta bort nu och man hittar små vårtecken här och där. Har ännu inte sett några tussilagos eller blåsippor än, men de kommer väl så småningom. Det jag själv upplever som det största vårtecknet är att jag kan cykla på barmark utan att vara rädd för isen, också att jag har den lusten att cykla överallt så länge det är ljust. Kan också säga att det är mycket Lars Winnerbäck och Håkan Hellström i mina lurar just nu, underbart!

Våffeldagen


Idag var det våffeldagen och det firade vi såklart med att äta våfflor! Tack vare den fina varma solen kunde vi också inviga vår första måltid utomhus för i år vilket kändes riktigt härligt. Det börjar verkligen kännas nu att det är vår, blir så glad för varje torr asfaltsbit jag ser och varenda fågelkvitter jag hör. Hit med värmen, hit med sommaren!

IC Fashion Show II


IC Fashion Show

I onsdags var jag och större delen av min klass på tvåornas modevisning. Den var riktigt bra med snygga kläder och rolig underhållning! Gjorde dock det stora misstaget att sitta mitt i publiken under hela första utgången så det blev lite svårt att knäppa några schyssta bilder, dock bytte jag plats senare efter fikapausen, mycket bättre! Kul var det där i alla fall, bra jobbat IC2!


Nikon D90 + Sigma 50-150/f2.8

Fotoshoot: Skolpress


Nikon D90 - Nikkor 50/f1.8


För ungefär en vecka sedan fotade jag dessa bilder på Evelina som en del till en psykologi uppgift som jag ska skriva som handlar om skolpress och den psykiska ohälsan det kan skapa. Låter väldigt deppigt men jag tror istället att det kan bli väldigt intressant! Tack till duktiga Evelina och Emma som ställde upp och var modell!

Imorgon ska jag fixa lite bilder som jag knäppte igår på modevisningen!

Grattis mamma!


Min fina mamma fyller 48 år just idag, därför har det blivit firande med god mat och tårta. Måste dock säga att hon inte fick några vidare presenter, inte okej. Det som inte heller är okej är att jag inser nu efter att ha letat upp den här bilden på min mor att jag faktiskt inte har så många bilder tagna på familjen, det ska det minsann bli ändring på! Stort grattis i alla fall till min kloka mamma.

Imorgon blir det förmodligen ingen bloggning då jag ska på en modevisning arrangerad av IC2. Det kommer bli spännande att se vad dom har hittat på och jag tror verkligen att det kommer bli superbra. Förhoppningsvis kommer större delen av klassen och stöttar dom i dessa stressiga tider. Kommer i alla fall spendera natten i Örnsköldsvik då jag inte kommer kunna ta mig hem på något sätt, tacka vet jag vänner som kan adoptera en för en natt!

Skräckfilm med övernattning





I helgen kom Emma, Evelina och Rämsy över för att spendera större delen av helgen hos mig här på Näset. Det blev allt från kortspel till påtvingat sport-tittande (från min sida, det var ju sista skidskyttet och sånt, mycket viktigt). I övrigt hann vi också med att åka pulka i Skulebacken på natten, sen låg vi mitt i backen och kollade på norrskenet och stjärnorna, vi lyckades till och med se två stjärnfall! Sedan på kvällarna (eller nätterna) såg vi på skräckfilm. Vi lyckades se oss igenom alla "Paranormal Activity" filmer samt en annan skräckis som hette "The Awakening". Jag vågar bara se skräckfilmer när man är flera sycken, så man får passa på när vi är ett gäng. Allt som allt blev det väl en lite skräckblandad förtjusning över den här helgen, men otroligt bra var den ändå!

Bilder på norrskenet

Härom veckan var det norrsken ute och fortare än kvickt hade jag dragit ut kameran, stativet och fjärrutlösaren för att få några häfiga bilder. Mina förväntningar grusades dock när jag märkte att norrskenet började avta, så jag gick in med utrustningen och ställde tillbaka inställningarna på kameran. Sedan när jag går ut 10 min senare ser jag att norrskenet spelar magiskt på himlen, så det var bara att springa ut med kameran igen. Tyvärr hann det fara bort igen och trots min 20 min långa väntan i vinden kom det inte tillbaka. Några bilder hann jag med att fota i alla fall.



Datorfria dagar

Har haft några datorfria eller bloggfria dagar nu, tro det eller ej, men det är riktigt skönt. Ingen press på att lägga upp bilder och ingen dator som man förlorar värdefulla timmar framför. Vad har jag haft för mig då? Jo, jag har fått en liten liten del av mitt skolarbete gjort (dvs en uppgift som har legat och gnagt sen i januari, inte okej) och sedan har jag spenderat en hel helg med Emma, Evelina och Rämsy. Det var så längesedan vi hittade på något utanför skolan så en helhelg här på Näset kändes helt i sin ordning.

En hel del bilder har jag fotat dom senaste dagarna, bland annat vardagsfoton från övernattningen här, norrskenet som spelade så fint på himlen och jag hann också med en liten fotoshoot med Evelina som jag har tänkt använda till ett psykologiarbete som ska handla om skolstress. Tyvärr känner jag att jag inte orkar fixa med massa inlägg nu, utan det får förmodligen bli en uppgift tills imorgon! Dessutom fungerar både minneskortläsaren och datorn väldigt dåligt, alla kablar i mitt liv har tydligen bestämt sig för att strejka, inte okej. Inte okej alls. Kan bara säga att jag längtar till juni då jag ska skrota den här HP-laptopen och köpa mig en Macbook, jag kommer inte sakna den här datorn för fem öre!

Så, en kort bildlös uppdatering för att säga att jag är på G med bättre och fotorikare inlägg inom kort!

Bloggar och människor

Ibland när jag kommer hem från skolan, har ätit middag, sätter mig vid datorn och ser att jag har ca 25-50 olästa blogginlägg kan jag ibland bli lite lat. Ignorerar den där siffran ett tag bara för att jag vet att det kommer ta lite tid att läsa igenom alla dessa inlägg. Men efter en stund tar jag tag i det och jag blir oftast lika glad varje gång!

Det finns verkligen bloggar som fångar mig, där jag läser vart enda ord i varje inlägg, där jag får följa dennes vardag och jag blir så glad att dom delar med sig. Delar med sig av sin glädje över en simpel present eller bara en vacker dag, delar med sig av sina rädslor eller bekymmer, delar med sig av sitt vardagliga, och för dom, kanske lite lamtråkiga liv. Konstigt att en bild på vad någon fick med posten eller åt till middag kan inspirera en så, motivera mig till olika saker i mitt eget liv, allt från ett nytt blogginlägg till en spontan springtur (inte för att det någonsin har hänt... eller kommer att hända, men ni fattar min poäng).

Jag tror att bloggare påverkar mer än vad dom själva kanske tror, förhoppningsvis mest till det bättre! Jag vet att jag åtmistone har påverkats positivt av massa inlägg. En sämre dag kan bli så mycket bättre av att ens favoritbloggare svarar på ens kommentar eller att denne bara skriver hur stolt och nöjda över sig själv. Vettiga, kreativa, personliga, glada, inspirerande inlägg är guld värda, och det är därför jag följer dom bloggar jag följer.

Att skriva ner alla som jag har på mitt RSS-flöde skulle kanske ta mycket plats och inte heller ge så mycket, därför väljer jag att tipsa om de bloggar vars inlägg jag ser fram emot mest och får mig inspirerad. Jag hoppas att ni redan har besökt och följer dessa bloggar, men det skadar inte att ge dom extra cred (jag älskar när människor får ego-boostar).

Om ni har orkat er igenom hela det här inlägget säger jag grattis (för det blev verkligen längre än vad jag hade tänkt) och vill också uppmanar er att kommentera alla bloggar ni gillar, jag slår vad om att vilken bloggare som helst blir glad över en fin kommentar och det leder i sin tur till bättre inlägg och, framför allt, fler glada människor på vår jord!


Rebecca Hansson, Emelie Ohlsson, Caroline Dahlén, Hanna Björkstedt .
fyra av mina absoluta favoritbloggar.

Slår ett slag för...

... The Body Shop! Köpte deras bodylotion och även en make up remover när jag var nere i Stockholm (eftersom kära Örnsköldsvik inte har den fina butiken). Har provat en hel del lotion och annat skräp som jag inte har blivit nöjd med, men the body shop leverar verkligen! Superhärligt resultat, ingenting är testat på djur, dom jobbar för mänskliga rättigheter etc. och personalen på butikerna är hur trevliga som helst. Nackdelen är väl kanske det lite dyra priset, men man får igen det på så många sätt. Så för er som ännu inte har testat The Body Shops produkter, gör det, ni kommer inte ångra er!

Ibland ska man glädjas för det lilla

Ja, ibland får man verkligen glädjas åt det som är pyttelitet. Hittade två supersmå söta yngel i vårt akvarium idag när jag kom hem med några nya fiskar. Blev barnsligt glad och uppspelt, sådär som man bara kan bli av djurbäbisar, spelar ingen roll om det är hundvalpar eller små obetydliga platy-yngel! Glad över dom här små fiskarna blev jag i alla fall och jag hoppas verkligen dom överlever i vårt fina akvarium.

Familjehelg

Denna helg tillbringades uppe i Umeå hos min bror med hela familjen. Kändes bra att umgås hela famljen men var glad att få lite ensamspace när jag kom hem. Vi stannade dock bara över från lördag till idag men hann med en hel del familjemys ändå, bland annat en roligt omgång av rapparkalja, se melodifestivalen på tv samt hämta och äta pizza.

Imorgon börjar allvaret igen i och med skolan. Kan inte förstå vad den här veckan riktigt tog vägen. Jag vet inte heller hur jag ska sammanfatta det här lovet, inte så bra kanske. Men det hade sina stunder. Ser istället fram emot påsklovet som jag förhoppningsvis får tillbringa i Stockholm med kära vänner, och efter det efterlängtade påsklovet är det bara två veckor till den efterlängtade Zambia resan. Men innan dess ett ton av skolarbete som ska hinnas med och göras, noll skolarbete på lovet hörde inte till orginalplanen, det kommer jag få sota för!


Datorställ

Igår så var mamma och jag på IKEA och inhandlade en hel del nya saker till mitt rum som vi håller på att renovera. Det blev bland annat ett nytt skrivbord, sängbord, lampor, klädställning, ramar m.m. Något jag inte hade planerat att köpa dock var servetthållare. Det var min käre bror, Andreas, som hade bett oss att köpa sådanna till honom som han skulle kunna använda som "datorställ" eller vad man kan kalla det. Eftersom dom här servettställen bara kostade 19kr styck så köpte jag två också. Måste säga att jag blev nöjd, ser riktigt lyxigt ut när datorn får vila på dom där servettställen!

På bilderna här är det för övrigt inte min dator utan mammas och pappas, hatar för tillfället min dator så den får inte vara med på bild. Strömkabeln har börjat glappa och batteritiden ligger på ungefär en minut, inte riktigt vad man önskar hos sin dator. För övrigt är den också riktigt seg i alla avseenden, kan bara hoppas på en MacBook i studentpresent. Min lilla lösning blev dock att trycka in en usb-kabel under strömkabeln så den kom i någon konstig vinkel så datorn skulle förstå att den faktiskt var där. Nu är jag dock livrädd för att röra datorn.

Hejdå missen

Cissi-Lotta
1999-2012

I förrgår fick vår underbara lilla katt Cissi-Lotta somna in efter 13 härliga år. Jag skulle kunna skriva allt om hur fin och speciell hon var, men allt som oftast räcker orden inte riktigt till när man ska beskriva någon som man älskar. En riktig familjemedlem var hon, otroligt älskad, och hon kommer vara otroligt saknad. Kan fortfarande inte riktigt förstå att hon inte kommer att ligga bredvid mig på sin filt längre om natten, eller att hon inte kommer möta en vid dörren när man kommer hem. Trots all saknad jag känner nu och alla tårar som har fallit, är jag otroligt tacksam att vi fick rå om henne i såhär många år. Bättre katt skulle vi aldrig kunna tänka oss.

Tack för alla stunder, vi saknar dig 

Cissi-Lotta i hemmagjord studio

Här kommer dom utlovade bilderna på Cissi-Lotta. Tog till kreativiteten och byggde mig egna lilla fotostudio här hemma. Ljuset är helt och hållet från fönstret mitt emot katten, sen använde jag den svarta sidan av min reflexskärm som bakgrund och en pall med ett svart linne på som Cissi-Lotta kunde stå på. 

Det var inte helt lätt att få henne att sitta kvar eller titta snyggt mot kameran, man får verkligen kämpa på lite extra när det är djur man ska fota. På dom här bilderna höll jag kameran med en hand medan jag letade på golvet efter saker som prasslade eller lät som jag kunde försöka få hennes uppmärksamhet med. Detta fungerade bara någon minut så det blev väldigt få bilder, men bättre det än inget!



Nikon D90, nikkor 50mm 
Slutartid: 1/320  f/1.8  ISO 500

Fönsterljus

Har kommit på att på förmiddagen/eftermiddagen är det ett väldigt fint fönsterljus i mitt rum som man kan utnyttja till att fota fina porträtt. Dock måste man sitta på golvet och så men allt har väl sin baksida. Har i alla fall ingen att fota så det blir helt enkelt att man får fota sig själv. Det är bra med nya självportätt inbillar jag mig. Byggde också ihop en liten ministudio där jag skulle fota katten. Bilderna blev inte så super då katten inte hade lust med att posa snyggt, men jag lägger upp några senare idag ändå! Här är i alla fall två av bilderna jag fotade på mig själv!


Segisdag

Har varit en halvdålig dag idag, känner mig dock friskare från förkylningen men det är ändå något som ligger kvar i huvudet och gör mig seg. Dagen blev i alla fall lite bättre av att jag fick komma hem tidigare och att Shoot Magazine hade anlänt i postlådan! Tack och lov (höhö) så får vi lov imorgon, tror det är behövligt för hela klassen. Slapp skoldag imorn och tacos att se fram emot på kvällen, med det i tanken orkar jag mig nog igenom morgondagen också!


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan