Regnig dag


Solnedgång


 
Utrustning: Nikon D90, Nikkor 18-105 
 
Igår var det en fantastisk solnedgång här hemma. Jag grabbade tag i kameran och småsprang upp till grannens gård för att kunna se den helt och hållet utan några höga träd som skymde. Det var absolut den finaste solnedgången i år (i Sverige!!). Solen har dock inte tittat fram så mycket idag, men det gör ingenting alls, jag har längtat efter regnet. Konstig som jag är hoppas jag nu bara att det ska regna någon dag då jag är helt ledig så jag får sitta i min friggebod och lyssna hur det smattrar mot taket. Det är sommar det också!

Fields of gold

 

Lugn måndag


Det har varit en lugn dag idag, ingen hemma i huset och en helt ledig dag från jobbet på ICA. Planen var att jobba vidare på min hemsida men när det var sp fint väder ute kunde jag inte hindra mig själv från att gå ut. Jag la mig faktiskt på solstolen, jag som verkligen aldrig brukar sola, och lyssnade på Anja Pärssons sommarprat. Såhär på kvällskvisten njuter jag av ensamheten i friggeboden genom att sjunga med högt i alla låtar som kommer upp på spotify och taggar inför ett arbetspass imorgon samt en liten sväng till Övik för att plocka ner utställningen och träffa några vänner, det blir fint!

Kajsa

Dessa bilder är tagna på sista april då jag hade kameran med mig till Evelina. Anledningen till varför de har legat oredigerade och orörda tills nu är helt enkelt tidsbrist. Resor, skolarbeten och umgänge med klassen innan studenten har fått fyllt mina dagar istället för bildredigering, men det gör absolut ingenting för att sitta och redigera bilder och lyssna på musik nu när jag har all tid i världen är en riktig höjdare!


Midsommar

Midsommarafton spenderades nu ikväll med vänner och bekanta hemma hos Linda här i Docksta. Vi grillade, spelade krocket och hittade på en hel del andra små lekar, riktigt trevligt sällskap och en bra kväll. Den tidigare delen av dagen spenderades dock på ICA där rushen var i full gång då alla skulle panikhandla inför just sitt midsommarfirande. Trots uteblivna varor och mer eller mindre stress vid kassan gick det bra, är så glad att jag har fått ett så bra sommarjobb som jag verlkigen trivs med!

För övrigt har även jag fått nya blogg.se nu, och jag måste säga att jag gillar det väldigt mycket. Kunna ladda upp flera bilder samtidigt är något jag verkligen har trånat efter, sen är det inte helt fel att kunna svara på kommenatarer direkt på bloggen heller! Toppen!
 

Star Wars maraton

Idag ska Lisa och jag spendera hela dagen i hennes mancave och stirra oss blinda på TV:n - det är nämligen dags för ett Star Wars maraton. Det känns bra att ha några dagar "sommarlov" innan man börjar jobba och det här är verkligen en sommarlovs-syssla, bara sitta och se på film hela dagen. Värt, skönt och sommarlovigt.


Studenten

I fredags tog jag, mina klasskamrater och resten av 93:orna studenten i Övik. Det var väldigt glädjande men också väldigt vemodigt. Väldigt väldigt vemodigt. Två otroliga år, de två bästa åren i mitt liv hittills där vi tillsammans har kämpat, gråtit, skrattat och peppat varandra till hundra procent. Två år med de mest fantastiska lärarna man kan tänka sig. Två år som har stärkt mig otroligt mycket, det har jag hela IC3 och IC-laget att tacka för. Men trots att man inte alltid vill det tickar livet vidare och kära IC3 blev ett härligt IC4 istället. Jag skulle kunna skriva en roman om dessa underbara människor som inspirerar, förundrar och imponerar genom allt de gör, mina klasskamrater. Dessa få ord får dock räcka, allt är ömsesidigt, och nu väntar nya äventyr. För att citera Pontus "Sedan vet jag inte vad det blir, världen är vår och den väntar på oss!!".

På själva studentdagen hade jag ingen kamera med mig utan fick nöja mig med bildkvalitén från iphonen istället. Ganska skönt att inte gå runt och trycka upp en kamera i ansiktet på alla, ibland ska man bara njuta och leva också! 

Balporträtt

I fredags var det dags för studentbalen i Örnskökdsvik då jag och mina klasskamrater fick klä upp oss ordentligt och fara i snygga bilar till en middag och dans på arenan. Det var en rolig tillställning, lite överreklamerad och så, men riktigt fint. Innan vi gav oss av passade jag på att fota Emma och Leila i deras balklänningar, vi gjorde sällskap till arenan. Dessa bilder fotograferades därför av mig i balklänning och högklackar, vilket nog var en ganska lustig syn. Men, lid för konsten eller brinn som Jocke Berg själv skulle ha sagt!


Afrika, 6-24 maj


Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan