leaving Gothenburg

 
 
efter några fina dagar här i Göteborg är det nu dags att fortsätta äventyret söderut! igår var vi på workshopen för ung poesi vilket gick bättre än väntat, det var verkligen roligt att träffa fler unga poeter, höra deras dikter och skapa med dom! på kvällen blev det mer poesifestival och sedan hem till vandrarhemmet. idag har vi bara hunnit packa och fika innan det var dags för att sätta sig på flygbussen på väg mot Landvetter! önska oss lycka till, nu är vi på resande fot igen!
 


En fredag i Göteborg

vem kunde tro att en fredag i Göteborg kunde ta slut så snabbt? hela gänget trosadeförst runt på stan och försökte orientera oss om var vi faktiskt varnågonstans. till slut delade vi upp oss i en fika och shopping grupp (ja, jag var såklart i fikagruppen). därefter möttes jag, rämsy och Emma  upp för att hitta till en bio för att se Skyfall. Enorm salong och enormt bra film!! sedan fick det bli snabbkäk innan jag drog vidare till poesifestivalen där några modiga kreativa människor läste upp sina fantastiska dikter (idag är det dags för mig och jag känner mig inte alls lika modig...). mysig dag i alla fall som innehöll det mesta, jag är så glad att jag är här och imorn drar vi till Paris! det är det bäste att vara på resande fot!
 
 

88 mil senare

 
efter en lång lång tågresa som aldrig riktigt tycktes ta slut kom vi alla fram helskinnade till Göteborg. här blåser det kallt men är ganska fint och mysigt ändå. hoppas på lite bättre fotoväder imorn!!
 

Packat och klart!

Snart är det dags för avfärd. Igår jobbade jag min sista dag på Ica, publicerade hemsidan och nu är ryggsäcken färdigpackad för både Göteborg och Frankrike (tror jag i alla fall...). Känns så otroligt konstigt att det är imorn vi åker, förstår ingenting, det gick så snabbt! Men först så ska jag gå på modevisning med fina klasskamrater och se på våra snygga lärare. Har även sponsrat med ett presentkort från företaget till lotteriet! Ska i alla fall försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan, med jag varnar er att det blir många instagrambilder. 

hej så länge, au revoir.
 
   

rebeckavigren.com

Efter tårar och slit, efter huvudvärk och lycka, efter jobb och bra musik, efter allt och lite till. Äntligen kan jag säga VÄLKOMNA till min hemsida! Känns så skönt att vara klar med den, facebook-sidan är uppe och jag bara sitter och njuter av all denna lycka. Det är långt kvar men det känna som att jag har tagit ett stort steg. Det känns så himla bra nu. Hoppas ni kikar på den och gillar min sida på facebook
 
 

Marielle #2Frostig morgon

Rally-Sally

Gick ut och skulle fota lite fina höstlöv idag i den lilla solstrimman som kikade fram mellan alla dessa vita moln. Den slutade med att jag mest fotade rally kissen som sprang hit och dit och posade. Det slutade med att hon klättrade upp i plommonträdet där mamma stod och plockade. Tok-katt, kan man annat än älska henne?

In an autumn state of mind

Nu ska det jobbas här! Alla prislistor ska vara klara idag samt två PDF-filer till hemsidan, sen är hela hemsidan klar. Det gick ganska så fort ändå, bara man lägger manken till! Så nu ska jag bara dundra igång lite skön musik och komma igång, är taggad nu, snart semester också. Allt går så galet fort ibland, men jag älskar varje sekund!
 
  

Eldsjäl

jag duschar så varmt jag kan, försöker ersätta din värme. 
40 grader eller mer lindrar ingenting, det är bara vatten som bränner på huden.
vatten som ersatt blod och från ett pumpande hjärta som gick på högvarv av lycka.
dudunk dudunk dudududunk.
frukostlukten i mitt hus har blivit en pina, för när jag sover, sover du inte så långt ifrån. 
när jag sover blir preteritum presens och våra pluskvamperfekt blir helt enkelt, perfekt.
elva tolv ett två tre fyra.
jag vaknar allt senare.
hänger kvar vid drömmarnas land där vårt tempus håller samma takt.
där det inte finns några tidszoner.
där vi rör oss fritt.
du lämnade kvar januari i vårt sommar sverige. 
du tog med dig juli hem igen som ett lockbete
och alla andra månader glöms bort tills vi ses igen, 
du, en själ som aldrig slutar brinna.

2012-09-24, 00:36


Härlig lycka

Efter en gårdag med en lyckoklump i mage och själ som gjorde att jag knappt kunde sova och sedan en lång lång arbetsdag på ICA så tror jag fortdarande inte riktigt på det här, jag var på framisdan på blogg.se! Blev så otroligt glad och vill förstås tacka blogg.se för att dom uppmärksammade min blogg, det betyder så himla mycket! Vill också säga hej och tack till alla fina nya läsare som har besökt och kommenterat bloggen i samband med det här, blir så lycklig att jag spricker för varje besökare min statistik visar. Hoppas många av er stannar, det skulle vara superkul! Tack tack tack igen alla besökare och blogg.se, det blir en fin helg heart<3

 

Äntligen visitkort!

Sen jag började klura på eget företag har jag längtat efter att beställa visitkort som jag kan dela ut till nära och kära men framför allt blivande kunder. Efter en hel del klurande på designen, tips från vänner och familj, omändringar, ännu mer funderingar och till slut beställning kom dom idag i portlådan! Extra kul var det eftersom jag inte förväntade mig att få dom förrän tidigast måndag! Känner mig så peppad och taggad just nu och skriver taggen som jag använt mest på twitter den senaste tiden, det är nu det händer!
 

Tävling: Favoritbild

 
Är med i en tävling hos Fotogeniquee där temat är "en bild som du är nöjd med", och för mig blev det helt klart den här bilden. En bild från fantastiska Afrika, i solnedgång med en ensam elefant som svalkar sig i vattnet i solens sista stårlar. Har för mig att jag nästan låg över mina två lärare för att kunna fota den här bilden, men som Jocke Berg skulle ha sagt: "Lid för konsten eller brinn". Vad man kan vinna är i alla fall produkter från kamda.se t.ex en reflexskärm eller annat, andra och tredje pris är ett presentkort sheinside.com.

Två fina från arkivet

Kikade runt i arkivet för att hitta bilder till portfolion på hemsidan (jobbar för fullt med att få den klar just nu!) och hittade dessa fina bilder som fotades sommaren 2011 i Hagaparken på en inspirationskurs för Emelie Ohlsson. Hade nästan glömt bort dessa bilder men det blev en glad överraskning när jag hittade dom i arkivet som man lite allt för ofta glömmer bort att man har. 
 
 

Marielle #1

  

När det på något sätt blir verkligt

Har vetat om det här ett tag nu, men det har absolut inte känts på riktigt. Har tänkt att jag inte ska säga det till så många förrän jag ser det svart på vitt, publicerat på deras hemsida. Nu har dom publicerat det, finalisterna i årets upplaga av Ung Poesi, och jag kan fortfarande inte förstå att mitt namn står där bland dom där andra namnen som säkerligen är de duktigaste av sitt slag. Jag som bara har skrivit "poesi" i ett år, hur kommer det sig att mitt namn finns med där? Stolt och framför allt glad är jag i alla fall, fastän det inte känns helt på riktigt än, men trots allt lite verkligare än förut. 
 
 
 
 

Kent, tänd på, Sjöhistoriska

Mitt i allt febersvettande kommer det upp en liten notis från Kent.nu på facebook, videon till "tänd på" har lagts upp på hemsidan, videon som Lisa och jag var med och bevittnade och var med på på plats. Och det var så bra. Videon är så bra. Den får mig att längta tillbaka till en lerig småregnig kväll med okända fina människor som känner exakt samma sak, så tätt inpå att "personal space" blir blott ett minne. Kent, Sjöistoriska, 19 augusti.
 

Shake it out

Ligger just nu i min säng med ett segt huvud och en näsa som snorar och stökar. Har jobbat två dagar i rad nu på ica samt att jag hade kören idag på kvällen, allt har funkat ganska bra tills nu. Hänger på mitt rum med småfeber och sån där härlig orkeslöshet man får när man är sjuk. usch! Ska slänga upp ett roligare blogginlägg imorgon eftersom huvudet inte riktigt ville hänga med nu. Nä, nu ska jag bli bättre och piggare, hoppas ni alla där ute i cyberrymden är friska och krya!
 
bilden är från en härlig juli-dag i somras när även dessa och dessa bilder knäpptes.

Jag heter Rebecka Vigren, är 19 år och bor i en liten by som heter Docksta. Jag har ett brinnande intresse för fotografering och håller just nu på att starta upp mitt eget företag med inriktning på porträttfotografering.

När jag inte fotograferar tycker jag mycket om att skriva, se på film, umgås eller bara ta det lugnt och lyssna på musik. I min blogg kommer ni få se många foton och glimtar från min vardag. Välkommen hit!

Tillbaka till startsidan